Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Publieke HD kanalen vanaf start ook bij UPC te zien

    Na Ziggo heeft vandaag ook UPC offficieel bekend gemaakt dat de drie publieke HD kanalen vanaf de start beschikbaar komen voor haar abonnees.
    Jarco Kriek
    18 juni 2009
    comments 0
    Publieke HD kanalen vanaf start ook bij UPC te zien

    Mediabedrijf UPC heeft vandaag bekend gemaakt dat men de drie Nederlandse publieke HD kanalen vanaf de start op 4 juli via haar digitaal televisienetwerk gaat doorgeven. Hiermee volgt UPC het voorbeeld van branchegenoot Ziggo.

    De zenders worden toegevoegd aan het bestaande UPC HD abonnement zonder dat het tarief daarvoor wijzigt. Het totaal aantal zenders dat UPC vanaf 4 juli in HD doorgeeft komt met de toevoeging van deze drie kanalen op elf, inclusief Film1 en Sport1. UPC is de tweede HD aanbieder in Nederland waarmee de NPO een distributieovereenkomst voor de drie publieke HD kanalen heeft afgesloten. De verwachting is dat in de loop van volgende week de kleinere kabeltelevisieaanbieder CAIW zich gaat aansluiten bij de HD aanbieders die vanaf de start op 4 juli de HD kanalen van de NPO gaat doorgeven. CAIW meldde gisteren aan Totaal TV dat men met de NPO in onderhandeling is en men als streven heeft de nieuwe HD kanalen ook vanaf de start door te geven.

    Satellietkijkers blijven nog het ergste in het ongewisse. Deze HD aanbieder zit namelijk met dubbele onderhandelingen. Naast een distributieovereenkomst moet men ook bij satellietprovider SES Astra transpondercapaciteit huren om alle HD kanalen van de NPO door te geven. Eerder liet Marc Poppenk van de NPO weten dat deze niet bereid is om mee te betalen aan de distributiekosten die CanalDigitaal moet maken om de NPO HD kanalen door te geven. Ziggo, UPC en CAIW hebben dit laatste probleem niet omdat de kabelcapaciteit in eigen beheer is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat CanalDigitaal op dit moment nog geen concrete uitspraken over de komst van de Nederlandse HD kanalen vanaf de start op 4 juli kan doen.

    Diederik Karsten, CEO van UPC Nederland, is in zijn nopjes over de komst van de NPO HD kanalen bij UPC. “Het is prachtig dat wij onze klanten kwaliteitszenders als Nederland 1, 2 en 3 in HD kunnen aanbieden. Er is veel vraag naar een groter HD aanbod, omdat steeds meer HD geschikte televisies een plek bij onze klanten in de huiskamer veroveren. Natuurlijk willen zij dan ook zoveel mogelijk programma’s in de best mogelijke kwaliteit ervaren. UPC kan hen dat bieden.” Voor UPC is de aankondiging dat men de NPO HD kanalen gaat doorgeven, na de melding van een forse internet snelheidsverhoging de tweede voor abonnees aansprekende aankondiging van deze week. Hieruit blijkt volgens UPC dat de kabel een kwalitatief hoogwaardig en toekomstvast netwerk is.

    HDTVZiggoNPOUPCCAIWCanalDigitaalNederland1 HDNederland2 HDNederland3 HD

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview