Nieuws

Overzicht

25 oktober 2009

ARD & ZDF halen voetbalrechten EK 2012 binnen

De Duitse publieke omroepen ARD & ZDF hebben de rechten voor het EK voetbal voor 2012 verworden. Dit zal dan in Polen en de Oekraïne worden gehouden. Beide zenders betaalden samen ongeveer €110 miljoen voor de rechten van 31 spelen.

Daarmee betaalden de zenders bijna zoveel als voor de afgelopen EK kampioenschappen in 2008. De UEFA had graag een nog hoger bod gezien maar dat kwam er niet. Pay tv zender Sky Deutschland heeft zich namelijk niet eens in de strijd om de rechten gegooid. Verbazing was er over het directe akkoord met de EBU, waarmee diverse agentschappen direct 'buiten spel' kwamen te staan bij het verdelen van de rechten.

Reden daarvoor was dat er geen exclusieve rechten voor betaalzenders waren voorzien. De Uefa had al in september een verdrag daarover gesloten met de Europese overkoepelende organisatie voor publieke zenders, de EBU. Overigens zal het EK in 2012 daarmee dus voor satelleitkijkers ongecodeerd in HD te zien zijn. De analoge ARD en ZDF zullen tegen die tijd via de satelliet niet meer bestaan, want die gaan op 30 april 2012 uit de lucht.

Geschreven door: Jan-Hein Visser
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • will - lommel -
  29/12/2009 17:24 uur
  hoe kom ik op het ard themakanaal
 • Hans Peperkamp - Arnhem -
  25/10/2009 23:59 uur
  Schotel ontvangst is allen bestemd voor de buitenlanders oa Turken/Marokkanen,heb ik al jaren moeten aanhoren.Maar dat ik via de vele thema/doku/cultuur kanalen een grote mate aan kennis-vergroting heb verkregen via de FTA Duitstalige sat. kanalen in al hun diversiteit aan kennis-overdracht.Via N-24/DMAX/ARTE/Servus TV/Prosieben/Sat 1/3Sat/VOX en via de vele Thema/doku/cultuur die via de Duitse omroepen te ontvangen zijn en vaak uizenden in de hoogste 8 Mb/s SD(standaard resolutie) en voorzien vaak van het dolby-surround geluid.En zal de Minister van cultuur Hr. Plasterk dat ook weten? Natuurlijk niet anders ga je niet bezuinigen op de omroep-bijdrage.35 miljard euro moet de komende jaren bezuinig worden,en daar zitten de uitgave voor het instand houden van de publieke omroep nog niet bij opgeteld.Ik citeer uit één van de grootste landelijke dagbladen.
 • Hans Peperkamp - Arnhem -
  25/10/2009 23:30 uur
  Dat is ook vaak mijn rekatie waarom ik globaal 15 jaar geleden al gekozen heb voor satelliet ontvangs.En dat wij oosterlingen al vele jaren kunnen genieten van de Duitstalige FTA publieke/regionale/commerciele TV satelliet kanalen.Wat is het een rijkdom om ook de Duitse taal te kunnen beheersen,die ik via autodidact te wezen mij heb kunnen toeeigenen.Dat is nu één mooi voorbeeld van de Duitse omroepen,dat denkbeelden volgens de Universele Europese verklaring van de Mens art 10 niet beperkt mogen worden.En dat is nu één mooi voorbeeld voor de Nederlandse omroepen dat door afscherming van het ontvangen van denkbeelden,worden afgeschermt door gecodeerde kanalen.En als ik lees in het grootste landelijke dagblad dat er meer bezuinigd gaat worden op,op de omroep-bijdrage dan ziet ik het lijk al drijven voor meer het uitzenden van HDTV signaal overdracht.Satelliet ontvangst:geen enkele invloed van de zenderkeuze vrijheid die door géén enkele politieke partijen/ programmaraden beinvloed kunnen worden,in het ontvangen van de vele FTA satelliet kanalen en denkbeelden.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD OUR BRAND IS CRISIS

  Our Brand Is Crisis is een satirische dramafilm met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Billy Bob Thornton. Totaal TV geeft ‘m vijf keer weg!