Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Bundesliga voetbal weer te zien via Sport1

    Sport1 heeft na een lang onderhandelingstraject toch de exclusieve uitzendrechten van de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga voor het huidige en komende seizoen weten binnen te halen.
    Jarco Kriek
    16 november 2009
    comments 0
    Bundesliga voetbal weer te zien via Sport1

    Goed nieuws voor liefhebbers van het Duitse Bundesliga voetbal. Vanaf komend weekeind is dit weer te zien bij de betaalsportzender Sport1. De sportzenders heeft alsnog de exclusieve uitzendrechten voor Nederlandse televisie in de wacht weten te slepen. Komende zondag zijn de eerste live westrijden te zien.

    Al vele jaren is het voetbal uit de hoogste Duitse voetbalcompetitie via Sport1 te zien. Echter dit voetbalseizoen bleef de Sport1 kijker hiervan verstoken. De hoogte van de vergoeding voor de doorgifte van het voetbal was te hoog voor de sportzender. Het bod dat Sport1 in eerste instantie op de uitzendrechten had gedaan werd door het rechtenbureau dat de uitzendrechten voor de Bundesliga regelt als te laag bestempeld. Ook een later bod dat Sport1 samen met de betaalzender Eredivisie Live deed was te laag. Hierdoor was het Duits voetbal vanaf de start van het nieuwe Bundesliga seizoen niet meer op de Nederlandse televisie te zien. In de afgelopen weken werd er toch achter de schermen druk onderhandeld over een nieuwe uitzendrechtenovereenkomst. Hierbij is uiteindelijk toch een akkoord bereikt en is Sport1 voor het huidige en ook het komende seizoen 2010-2011 verzekerd van de exclusieve uitzendrechten voor Nederland van deze voetbalcompetitie.

    Kees Jansma, directeur van Sport1: “We zijn blij dat vanaf komend weekend het buitenlands voetbalpakket van Sport1 weer compleet is en de Bundesliga weer te zien is op de Nederlandse televisie. In de Bundesliga spelen en trainen in vergelijking met alle andere buitenlandse competities de meeste Nederlanders. Het is geweldig dat we bij Sport1 nu weer wekelijks de verrichtingen van Louis van Gaal, Arjen Robben, Mark van Bommel, Eljero Elia en Joris Mathijsen kunnen volgen.”

    Als eerste zendt Sport1 op zondag 22 november zendt Sport1 de wedstrijden Bayern München - Bayer Leverkusen (15:30 uur) en Hamburger SV - VfL Bochum (17:30 uur) rechtstreeks uit.
    Sport1HDTVBundesligavoetbalUPCZiggoCaiwayCAIWCanalDigitaal. Tele2KPN

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview