Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Champions League na Olympische Spelen weer in HD

    Teleurstelling bij menig HD-kijker toen vanavond het Champions League voetbal niet in HD te zien was bij de NOS. Dit is overigens een duidelijke zaak.
    Jarco Kriek
    16 februari 2010
    comments 0
    Champions League na Olympische Spelen weer in HD

    Het Champions League voetbal is in ieder geval vanaf maart weer in native HD te zien bij de NOS. De wedstrijd AC Milan – Manchester United was vanavond in opgewaardeerd SD, door ons ook wel SD+ genoemd, via Nederland3 HD te zien.

    In ieder geval na afloop van de Olympische Spelen wordt het Champions League voetbal weer daadwerkelijk in HD-kwaliteit uitgezonden via Nederland3 HD. Daarbij wordt dan weer gebruik gemaakt van de NOS HD-studio Studio7, die op dit moment in gebruik is voor de live-uitzendingen van de Olympische Spelen. In de tussentijd wordt nog wel gekeken naar een werkbare oplossing om het Champions League voetbal nog voor maart weer in HD te kunnen aanbieden.

    De huidige omstandigheden zijn sneu voor televisieaanbieder CanalDigitaal. Omdat de Olympische Spelen in HD-kwaliteit de komende weken op Nederland1 HD wordt uitgezonden kon CanalDigitaal niet schakelen van Nederland1 HD naar Nederland3 HD. Om satellietkijkers de Champions League toch in HD-kwaliteit te laten kijken werd juist daarom versneld een extra HD-kanaal van de publieke omroep aan het HD-aanbod toegevoegd. CanalDigitaal gaat overigens het nog ontbrekende publieke HD-kanaal Nederland2 HD medio maart aan het aanbod toevoegen.
    HDTVNOSNederland1 HDNederland3 HDvoetbalChampions LeagueCanalDigitaal

    Reacties

  1. TV-TIP Dit Was Het Nieuws

    Dit Was Het Nieuws
    NPO 1 om 21:19 uur
    Zelfs na 46 seizoenen van Dit Was Het Nieuws hebben Harm Edens, Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal nog dromen. Eén ervan komt vandaag uit. Na jarenlang aandringen heeft Eva Jinek eindelijk ja gezegd tegen een optreden in de satirische spelshow. Het trio heeft vast een paar pittige vragen voor de presentatrice, die na haar commerciële avontuur bij RTL terugkeert met een nieuw praat­programma op NPO 1.

    TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview