Nieuws

Overzicht

21 juni 2010

Samsung introduceert dunste 3D LED televisie

Elektronicafabrikant Samsung heeft zaterdag haar nieuwste serie 3D LED televisie gelanceerd. De Samsung C9000 televisielijn is de dunste 3D LED televisie die er in de wereld te koop is. In Nederland komt een gelimiteerde oplage beschikbaar.

Naast 3D is de Samsung C9000 natuurlijk ook een Full HD LED televisie uit het hogere segment van de markt. In de rust van de voetbalwedstrijd Nederland – Japan werd in Zuid-Afrika het eerste exemplaar van deze nieuwe Samsung televisie aan Patrick Kluivert overhandigd. Daarmee gaf Samsung het startschot voor de verkoop van deze exclusieve TV. Deze 3D LED-TV die in een gelimiteerde oplage naar Nederland komt, is met 7,98 millimeter de dunste TV ter wereld. “Het ultradunne design is bijna onwerkelijk”, zei Patrick Kluivert tijdens de overhandiging. “Ik hoef nu niets meer van de wedstrijden te missen. Want waar ik in huis ook ben, ik kan de wedstrijden gewoon blijven volgen op de afstandsbediening.” Met dat laatste doelt de ex-topvoetballer op de nieuwe revolutie op het gebied van de afstandsbediening die standaard bij de Samsung C9000 3D LED televisie wordt meegeleverd. Op het display van deze afstandsbediening kun je TV blijven kijken als je een drankje haalt, zodat je geen moment van een voetbalwedstrijd hoeft te missen.

Ook kun je een TV-uitzending bekijken en selecteren, terwijl op de LED-TV zelf een Blu-ray film speelt. Met AllShare kun je via Wi-Fi draadloos door al je video’s, foto’s en muziek van je PC, mobiele telefoon of digitale camera scrollen en deze direct laten zien op de LED-TV. Met Internet@TV op de C9000 heb je het nieuwe teletekst binnen handbereik. Je krijgt direct toegang tot het laatste nieuws van o.a. Nu.nl en de NOS. Ook heb je een wereld van entertainment aan je voeten met de vele Samsung Apps. Terwijl je televisie kijkt, kun je deze applicaties downloaden en bekijken, zoals Funda.nl en de Video on Demand-applicatie van MovieMAX.

De beelden spatten in levensechte kleuren van de Samsung C9000 af, dankzij het gebruik van Clear Motion Rate 800, 3D Hyper Real Engine en Samsung’s ingebouwde 3D-processor. Samen met de 3D Blu-ray speler en de ‘active shutter’ 3D-bril heb je een complete 3D home entertainment-oplossing in huis. Met de C9000 kun je zelfs van 2D-televisieuitzendingen in 3D genieten. De unieke 3D-processor kan namelijk 2D-beelden realtime omzetten naar 3D. Je kunt zo extra diepte en helderheid toevoegen aan bijvoorbeeld een live voetbalwedstrijd, waardoor je het gevoel krijgt alsof je zelf onderdeel van de actie bent.

De Samsung C9000 is verkrijgbaar in een 40 inch, 46 inch en 55 inch uitvoering. De prijzen variëren tussen de € 3999 en € 5999. In Nederland is de Samsung C9000 onder andere te bezichtigen in de Samsung 3D Brand Store in Amsterdam.


Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Ribo Ratjes - Welnes -
  23/06/2010 08:17 uur
  Stephen - Hardenberg @ Je kunt zoveel dingen roepen wat je wilt, maar het is gewoon dikke bullshit. Dat hele gedoe met de dunste tv. Dat ding moet ook kunnen staan en dan is de voet ongevver 30 cm. Dat ding moet aan de muur worden gehangen, doe je zeker aan een spijker. Dan heb je weer een beugel nodig weer 10 cm. En mensen hebben alleen maar zo'n ding aan de muur, dus dacht het niet. Er hangen foto's boekenplanken en degelijke rotzooi. En wat de tuners betreft, zoveel zijn er (nog)niet met dvbs-s2 tuner en als ze erin zitten moeten er ook nog eens de kabels naar binnen.(o nee hier vergis ik mij er gaat een gat bij de buren gemaakt worden en daar komen de kabels er achter in) Hoever wil je gaan. Pak dan een beamer, zet deze op zolder,maak een gat in plafon en platjes kijken op de muur. De dunste van allen 0,0000000 dik
 • Stephen - Hardenberg -
  22/06/2010 18:53 uur
  @Ribo Ratjes: bij de nieuwste Samsung LED serie heb je geen satellietontvanger of kabelontvanger meer nodig (UPC nog wel, gebruikt afwijkende DVB-C-encryptie) want in de LED-televisie zelf zit een ontvanger ingebouwd. Je hebt alleen een CI-module nodig die je aan de zijkant met de smartcard er in kan steken. ;-)
 • Joop333 - omg. Den Haag -
  22/06/2010 09:42 uur
  Vreemd dat men bij deze TV's steeds spreekt van LED tv's. Het zijn gewoon LCD TV's, alleen betaat het onderdeel backlight uit ledjes, i.p.v een soort TL- buisjes. Maar verkooppraatjes werken !
 • Ribo Ratjes - Welnes -
  22/06/2010 08:55 uur
  En wat heb je eraan. Je hangt hem aan de muur en ernaast komt een boekenplank 30 cm breed. Je zet hem op een kast, is de voet 30 cm breed of je zet er een bloemenvaas naast aan beide kanten. en de kast die eronder staat is 40 cm, want de schotelbak of de upcbak,ziggo bak moet erwel onder staan, want die zijn nog niet plat. Dat de toeters weg zijn is mooi maar overdrijven is ook een behoorlijk groot vak geworden.
 • mantis - london -
  22/06/2010 00:27 uur
  oh en Hans Peperkamp, dank je wel voor de introductie in de Google zoekmachine. Er gaat werkelijk een wereld voor me open. Handig hoor dat internet ! Nooit geweten dat Amsterdam en Marseille zo dicht bij elkaar lagen trouwens.
 • mantis - london -
  22/06/2010 00:20 uur
  ja prima, geef maar een superdure hypermoderne televisie weg en doe dat dan aan een voetbalmiljonair die als ie daar zin in heeft er iedere maand wel 3 van kan kopen en er waarschijnlijk al 4 in huis heeft hangen. Oh nee, hij had er nog niet zo eentje met een schermpje op de afstandsbediening. nu kan Patrick Kluivert ook al kakkend op de wc nog naar de televisie blijven kijken. Als ie daar toevallig nog geen tv had hangen tenminste.
 • Hans Peperkamp - Velp -
  21/06/2010 23:17 uur
  Nadeel van die dunne LED LCD TV's is dat het geluid weer terug is naar de eerste beeldbuis TV's Want er is geen plaats meer voor de luidsprekers?Dus ze maken eco-zuinige TV's ook om het milieu te sparen.Maar je moet die zeer dunne TV's weer aansluiten op één hifi installatie.Dus resumerend:de nieuwste 10/11de generatie LED LCD TV's gebruiken minder energie,maar door gebruik van een versterker gaat dat weer verloren.Ik spaar wel als over enige tijd de LED FULL HDTV weer wordt vervangen door de OLED techniek.Ziet via Google:(tik in) OLED TV. En dan zal de vervanger van het huidige HDTV signaal de consument wel weer paaien tot aankoop van de nieuwste digitale ontwikkelingen,het ULTRA HDTV signaal,ziet via Google:(tik in) ULTRA HDTV met één resolutie die 3D techniek nog zal verbeteren.Ziet via Google:(tik in) 3D en ziet dat ook de 3D TV's op de markt komen zonder gebruik te maken van 3D brilletjes.En ook door NANO techniek zal de resolutie de beeldkwaliteit doen verhogen.1NANO=1 miljoenste m/m of plastich uitgedrukt vergelijkbaar met de afstand van Amsterdam naar Marseille.
 • Stephen - Hardenberg -
  21/06/2010 21:43 uur
  Ik heb zelf een C7700, een iets goedkopere versie van de C9000, maar wat me opvalt is dat zelfs SD-kanalen op deze tv prima tot zijn recht komen! HD is natuurlijk beter, maar het is al veel beter dan de SD-weergave op mijn oude plasma.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY MODERN FAMILY S7

  Ook het zevende seizoen van Modern Family zit vol liefde en hilariteit. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven!