Nieuws

Overzicht

03 juli 2010

Ziggo geeft Samsung televisies CI+ certificering

Mediabedrijf Ziggo heeft de afgelopen week weer een groot aantal LCD, LED en Plasma televisies van elektronicafabrikant Samsung voorzien van de CI+ certificatie. Hierdoor is gegarandeerde televisieontvangst via een CI+ module op het Ziggo netwerk mogelijk.

Hiervoor moet de gebruiker wel beschikken over de originele gecertificeerde CI+ module die Ziggo op de markt heeft gebracht. Gebruik van andere CI modules, bijvoorbeeld de Alphacrypt CI module, is door de CI+ certificering in door Ziggo gecertificeerde televisies niet meer mogelijk. Ziggo zegt dat afspraken die gemaakt zijn met diverse contentleveranciers de grondslag zijn van het gebruik van de CI+ technologie. In ieder geval Chello Benelux heeft zich in het recente verleden hierover openbaar uitgelaten. Het bedrijf, dat ondermeer eigenaar is van de betaalzenders Film1 en Sport1, liet aan Totaal TV weten dat voor nieuwe diensten als Subscription Video on Demand (SVoD) een hoger niveau van coderingstechniek verlangt wordt. Chello Benelux biedt in Nederland als SVoD-dienst Film1 On Demand aan.

De volgende Samsung modellen zijn nu voorzien van de Ziggo CI+ certificatie: LCD C650 serie, LCD C670 serie, LCD C750 serie, LED C6000 serie, LED C7000 serie, LED C8000 serie, Plasma 6 serie en Plasma 7 serie. Aan te raden is wel dat men voor aankoop van een Samsung televisie aan de verkopende partij gevraagd wordt of het toestel wel degelijk over een officiële Ziggo CI+ certificering beschikt. Dit vanwege door Totaal TV opgevallen parallelimport bij sommige verkopers die televisies tegen goedkopere prijzen aanbieden.


Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • peter - Deurne -
  02/09/2013 14:40 uur
  Mijn vraag bij de Expert winkel was wat het verschil is, Ziggo gecertificeert of niet. Dit omdat het prijsverschil aanzienlijk is en ik geen Ziggo klant ben en dat dus dan niet nodig heb denk ik. Zijn antwoord was dat dit (de ongecertificeerde) geen tv uit Nederland is en dus bij garantie voor problemen kan zorgen. Is dit zo? Peter
 • Niles - Leiden -
  27/08/2010 01:23 uur
  Prima leuk, al dat geleuter over certificeren of niet, het werkt of het werk niet. Wat ik wil weten is of samsung garantie geeft op de ontvanger in de tv bij gebruik van die stomme module.... Ik, misschien een miskleun maar goed, al twee keer gehoord over weergaveverschillen ter hoogte van de ontvanger bij gebruik van de Ci+ van in deze gevallen ziggo.... Wie weet wat samsung of samsung iets te zegt en zo ja wat, over het gebruik van de CI+module en een eventueel defect van die supervette led c6700! Ben er superblij mee en wil hem dus ook heel laten....
 • peter - elim -
  05/07/2010 11:22 uur
  stefhen . dat is beperkt waar . als dat ci plus eenmaal ingevoerd is werkt dat als een extra codering. en dan moet je wel een ci plus In de box en gaan ze via de settop wel beslissen wat er nog kan>
 • Stephen - Hardenberg -
  04/07/2010 20:51 uur
  Wie zegt dat je zo´n tv moet kopen? Je bent vrij om daar zelf voor te kiezen en wil je niet een gecertificeerde tv, dan moet je gewoon zoals eerst voor een ontvanger zorgen en die er op aansluiten. Er is dus helemaal geen sprake van dat de kabelaar bepaalt wat voor tv je moet aanschaffen.
 • peter - elim -
  04/07/2010 18:19 uur
  gewoon opzeggen en een ander nemen , bijv de schotel . Al denkt men in het algemeen,dat er dan gecertificeerde ontvangers gebruikt moet worden ,is dit toch niet zo. Bijv een vantage of sab hd box werken beter.
 • ArChie - N-H -
  04/07/2010 17:53 uur
  Nog wat vergeten zie ik. Het artikel spreekt ook over "gegarandeerde televisieontvangst via een CI+ module". Ook dat is niet juist. Lees de disclaimers van Ziggo maar eens door die betrekking hebben op CI+ en je zal zien dat Ziggo zich juist ontrekt van iedere vorm van garantie op de werking van CI+ CAM's en/of CI+ apparatuur ongeacht of ze die apparatuur nu wel of niet hebben "gecertificeerd". Dat is nu juist het vreemde van het gehele "certificatie" gebeuren van Ziggo. Wel je klanten verplichten om "gecertificeerde" apparatuur te gebruiken want anders geen support, maar als je dan support wil omdat je één van de vele bugs in die apparatuur hebt ontdekt, dan geven ze niet thuis en moet je maar zelf de fabrikant zien te overtuigen van het niet goed functioneren van die apparatuur. En die fabrikant beroept zich dan vervolgens uiteraard weer op het feit dat hun apparaat door Ziggo "gecertificeerd" is en dat er dus niets aan mankeert. Deze spagaat voor de klanten is ook één van de redenen waarom Ziggo de "certificerings"criteria niet bekend wil maken omdat je anders Ziggo en/of de fabrikant af zou kunnen rekenen op het leveren van wanprestaties tijdens de "certificering".
 • ArChie - N-H -
  04/07/2010 17:40 uur
  Uitermate teleurstellend hoeveel onjuistheden er weer over CI+ in dit artikel staan. Om te beginnen verleent Ziggo geen CI+ certificatie, dat is voorbehouden aan de "CI Plus LLP authorized certificate agent / License Agreement agent" en daarvan is er momenteel maar één, namelijk "TC TrustCenter GmbH" in Duitsland. Ziggo keurt of appartuur met een CI+ slot overweg kan met hun DVB signaal en de door Ziggo geselecteerde Irdeto CI+ CAM's en noemt dat zeer ongelukkig "certificeren" omdat het in de praktijk betekent dat fabrikanten van apparatuur met CI+ slot zich moeten conformeren aan de afwijkingen van Ziggo t.o.v. het standaard DVB signaal. Vervolgens heeft door Ziggo uitgebrachte Subscription Video On Demand apparatuur helemaal geen CI+ slot, maar een geïntegreerde Irdeto SoftCAM zoals alle door Ziggo "goedgekeurde" kabel ontvangers. Als Chello Benelux zich zo druk maakt over extra beveiliging dan vinden ze het vast interessant om te weten dat er nog steeds een groot aantal Cisco Interactieve ontvangers zijn waarnaar de VOD content zonder encryptie wordt verstuurd. Lijkt mij dat Chello Benelux zich daar drukker om zal maken dan over CI+ sloten. in apparatuur die zelf geen OpenTV middleware hebben om VOD weer te geven. Verder word het verhaal van die content leveranciers continu te voorschijn getoverd als Ziggo probeert te rechtvaardigen dat zij een aantal van de extra beperkingen die CI+ biedt aan hebben staan. De content waar het echter overgaat bij die content leveranciers is de VOD content waarop CI+ helemaal niet van toepassing is zoals eerder uitgelegd aan de hand van Chello Benelux voorbeeld. Daarnaast geldt dat alle digitale TV kanalen ook bij Ziggo gewoon met door Ziggo goedgekeurde PVR's zonder CI+ slot zijn op te nemen zonder encryptie en vervolgens van de HDD zijn te halen voor verspreiding via Internet. Dat is inclusief de HD kanalen. Bij een aantal andere Irdeto kabelbedrijven zijn die HD kanalen zelfs niet voorzien van encryptie waardoor het copiëren nog makkelijker wordt en geen van de leveranciers van die (HD) kanalen heeft gedreigd om de kanalen weg te halen als die niet onmiddelijk van encryptie worden voorzien. Afsluitend wordt er in het artikel ook nog gesproken over "CI+ certificering in door Ziggo gecertificeerde televisies" waarmee de indruk wordt gewekt dat Ziggo beveiligingscertificaten zou uitgeven die in het apparaat worden opgenomen. Daar klopt dus ook helemaal niets van. Een Ziggo certificaat is niets anders dan dat "Geschikt voor Ziggo" stickertje op de doos of in het reclame foldertje van het apparaat.
 • Henny (Pro-digitaal) - Eindhoven -
  04/07/2010 12:36 uur
  Kijk, dit is nu typisch wat voor de Opta! Belachelijk dat veel (steeds meer) providers, die voor een fatsoenlijk tv en radio signaal dienen te zorgen, met hun dure abonnementen, dan ook nog eens de dienst uitmaken wélk merk tv of decoder je mag aanschaffen, om van hun netwerk gebruik te kunnen maken. Ziggo is hiermee niet de enige, kijk ook maar naar UPC, KPN, en CD, die geheel zélf de dienst willen uitmaken, wat voor merk receiver/decoder of tv je van ze mag aanschaffen, een uiterst kwalijke zaak! Het is toch belachelijk, dat als je ergens in nederland een tv speciaalzaak binnenstapt, een merk tv, wat jij op dat moment wilt hebben, wil aanschaffen, en dan moet gaan kijken, of dat wel gaat werken in je ontvangstgebied, CD maakt het nóg spannender, met hun 'gecertificeerde' ontvangers...dit lijkt mij echt wat voor de Opta, omdat het steeds erger gaat worden: Nog een voorbeeld, je bent in Duitsland, wil daar een lcd tv kopen, maar, je kunt het gewoonweg niet, omdat dat scherm, of receiver, in Nederland niet naar behoren zal gaan functioneren...te gek voor woorden, toch? De Opta moet hier regels voor gaan opstellen, m.i
 • nico - Langedijk -
  03/07/2010 22:11 uur
  Dus als ik het goed begrijp is het voor film1 en sport1. Als je alleen de ned1,2,3+commerciële zenders boeit is dit CI+drm ongebruikt door je strot geduwd. En gaan ze bepalen welke tv je mag gebruiken. Ik ben diep teleurgesteld in die moddergooiende inferieure wegrottende koperkabel.
 • Weest Waakzaam - Leeuwarden -
  03/07/2010 21:38 uur
  "Ziggo zegt dat afspraken die gemaakt zijn met diverse contentleveranciers de grondslag zijn van het gebruik van de CI+ technologie." Het lijkt er dus zeer sterk op dat er bij CI+ sprake is van kartelvorming. Hier is een schone taak voor de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Europese Commissie weggelegd om aan dit kartel een einde te maken en aan de leden van het kartel een forse boete te geven. Het is trouwens maar de vraag of het CI+-kartel niet vanzelf instort. Zolang Ziggo het maar niet voor elkaar krijgt om haar CI+-modules zonder problemen werkend te krijgen in CI+-televisies van Philips is het kartel ten dode opgeschreven. Interessant zijn ook de ontwikkelingen in Zwitserland rond het wetsvoorstel om een einde te maken aan de settopboxendwang. Uit de consultatie (Anhörung) van het Bundesamt für Kommunikation (BAKOM) blijkt duidelijk dat er is Zwitserland massale weerstand tegen CI+ heerst. Ziggo hoeft zich trouwens helemaal niet te houden aan de afspraken met de contentleveranciers over CI+. Deze zijn gewoon nietig op grond van art. 6 lid 2 van de Mededingingswet. Ziggo kan er gewoon toe overgaan om het basispakket onversleuteld aan te bieden en voor betaaltelevisie een Conditional Access Module (CAM) te leveren die past in de Common Interface naar de internationaal erkende standaard.
 • Ribo Ratjes - Welnes -
  03/07/2010 18:36 uur
  Wat een onzin een ci certificatie. Het werkt of het werkt niet. Nu ik heb een panasonic p50 v 10 E met s-s2 tuner. En het is ongeloofelijk maar ik heb er al veel ci ingehad en hij werkt met alle ci. Zelfs met dat dom ding van canal digitaal. Hij pakt gewoon alles en moet ik nu een andere tv nemen omdat die een certivicering hebben. Nu ik denk dat de fabriek dit zelf al goed heeft geprobeerd en dat ziggo gewoon een behoorlijk bom duiten krijgt en dan dit doet. Maar nogmaals het werkt of het werkt niet.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY KUNG FU PANDA 3

  Dit keer duikt Po’s lang vermiste vader op en reizen vader en zoon af naar een geheim pandaparadijs. Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle kung fu meesters in China begint uit te dagen, moet Po een dorp vol vrolijke, klunzige panda’s tot een ultiem team trainen. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven.