Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ook programmaraad Rijnmond geeft UPC een geheel 'strategisch advies'

    UPC moet in het dichtbevolkte Rijnmondgebied in ieder geval de zenders BBC World News, BravaNL, TV5 Monde en Slam!TV analoog doorgeven. Verder wil de raad graag dat UPC cultuurzender BBC Radio 3 weer terugzet.
    Jan-Hein Visser
    13 januari 2011
    comments 0
    Ook programmaraad Rijnmond geeft UPC een geheel 'strategisch advies'
    Kabelmaatschappij UPC moet in het dichtbevolkte Rijnmondgebied in ieder geval de zenders BBC World News, BravaNL, TV5 Monde en Slam!TV analoog doorgeven. Verder wil de raad graag dat UPC cultuurzender BBC Radio 3 weer terugzet.

    De programmaraad heeft alleen invloed op het analoge tv (en -radio) aanbod en adviseert voor een flink aantal gemeenten rondom Rotterdam waar UPC de kabelexploitant is. In ieder geval moet UPC ook komend seizoen weer BBC1, BBC World News, Duitsland 1 ARD, Discovery Channel, TV5 Monde Europe en Brava NL in het pakket opnemen. Dat betekent dat UPC ook hier TV5 Monde en Brava NL, ontbrekend in het digitaal pakket, alsnog moet doorgeven maar dan analoog. Daarmee volgt de raad qua 'strategisch adviseren' eenzelfde koers als het aangrenzend gebied ZHZ. Dat blijkt temeer daar ook Programmaraad Rijnmond jongerenzender Slam!TV in het verplicht door te geven pakket adviseert en wel als vervanger voor TMF. Concreet betekent dit dat UPC vanaf juli ofwel een zender uit het aanvullend analoog standaardpakket zou moeten verwijderen ofwel een extra analoog kanaal beschikbaar stellen.

    In het radio-advies van de Programmaraad Rijnmond is één opvallende factor en dat is de opmerking die bij de klassieke BBC Radio 3 wordt gezet, welke op plek 27 weliswaar buiten het advies basispakket valt. UPC hoeft die zender niet verplicht door te geven en doet dat ook al een tijdje niet in het adviesgebied Rijnmond, ook ondanks dat er recent meerdere FM-kanalen op het netwerk zijn vrijgevallen. BBC Radio 3 wordt wel in de aangrenzende UPC-gebieden Groot-Rotterdam en ZHZ doorgegeven en de programmaraad Rijnmond merkt over de zender nadrukkelijk op dat er wel degelijk in hun regio ook veel vraag is naar deze Britse veel gewaardeerde cultuurzender. Een aantal radiozenders voor kleinere doelgroepen houdt de raad voorts uitsluitend op de reservelijst.
    RijnmondZHZTV5 MondeUPCBrava NLBBC Radio 3BBC World NewsDiscoveryARDBBC1Slam!TVprogrammaraad

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview