Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Tele 2 wil consument verleiden van de kabel over te stappen

    Telecombedrijf Tele 2 voert op een actieve manier campagne en probeert de consument daarmee te verleiden om over te stappen vanaf de kabel.
    Jan-Hein Visser
    20 juli 2011
    comments 0
    Tele 2 wil consument verleiden van de kabel over te stappen
    Telecombedrijf Tele 2 voert op een actieve manier campagne en probeert de consument daarmee te verleiden om over te stappen vanaf de kabel.

    De aanbieder bestempeld zichzelf als de goedkoopste en hanteert de term 'born to be cheap'. Het bedrijf probeert momenteel met name ook in Zuid-Holland met een huis-aan-huis actie met name kabelabonnees over te halen om snel over te stappen middels een tijdelijke actie. De manier waarop de campagne wordt gevoerd, door vooraf aan te kondigen dat er een interessante aanbieding eraan komt, moet de nieuwsgierigheid van de consument wekken.

    Tele 2 biedt vrijwel landelijk digitale triple-play diensten aan waarvoor een glasvezelnetwerk met de VDSL techniek beschikbaar is.De dekking is nog niet landelijk maar consumenten die de aanbieding krijgen zijn volgens Tele 2 direct verbonden met dit netwerk en kan men een upgrade van 20 naar 50 mbps krijgen.VDSL biedt daarbij als opvolger van ADSL meer stabiliteit.

    De te behalen maximum snelheid is echter wel afhankelijk van de afstand tot een wijkcentrale omdat de verbindingen naar huis over het gewone kopernetwerk van KPN lopen en er is dus ook geen directe glasvezelaansluiting aan huis. Een voordeel daarvan is volgens Tele2 echter ook dat er geen nieuwe kabel te worden getrokken of nieuwe kastjes in huis moeten worden geïnstalleerd. Volgens een woordvoerder van Tele 2 is die snelheid inderdaad wel afhankelijk van hoe ver men bij een wijkcentrale vandaan woont.

    In haar vergelijking met kabelaanbieders en KPN refereert Tele 2 overigens uitsluitend aan concurrerende bundels met vergelijkbare snelheden. De kabelbedrijven UPC en Ziggo bieden wel mogelijkheden voor internet met veel hogere downloadsnelheden tot wel 100 Mbps maar daar moet ook een veel hogere prijs voor worden betaald en ook die snelheid wordt bij veel gelijktijdige gebruikers niet altijd gehaald. Tele 2 maakt het, net als de aanbieders waarmee het concurreert, naast internetten en telefonie ook mogelijk om tv te kijken via haar aanbod en voegde nog recent ook BBC1 en BBC2 aan haar aanbod.
    UPCZiggoTele 2ReclameGlasvezelVDSLBBCKPN

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview