Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Buitengebied krijgt glasvezel via riool

    In Nederland is begonnen met het op het glasvezelnetwerk aansluiten van boerderijen in buitengebieden. Hiervoor wordt bestaande riolering gebruikt.
    Jarco Kriek
    22 december 2012
    comments 0
    Buitengebied krijgt glasvezel via riool
    Foto: ANP

    In Nederland is begonnen met het op het glasvezelnetwerk aansluiten van boerderijen in buitengebieden. Hiervoor wordt bestaande riolering gebruikt. Deze techniek werd eerder al in het buitenland succesvol gebruikt.

    In Nederland heeft glasvezelexploitant Reggefiber deze techniek omarmt. Voor het aanleggen van glasvezelkabels door het riool wordt een speciale soort kabel gebruikt. Ook wordt een speciale techniek gebruikt waardoor verstoppingen in het riool voorkomen moeten worden. Nadat de veertig boerderijen in de gemeente Lonneker op het glasvezelnetwerk van Reggefiber aangesloten zijn, kunnen ze van alle glasvezeldiensten inclusief supersnel internet gebruikmaken.

    Astra2Connect

    Op dit moment kunnen woningen en boerderijen in buitengebieden ook al over internet beschikken. Via de satelliet kan men van internet- en telefoniediensten via de SES-dienst Astra2Connect gebruikmaken. Hierbij kan men sinds kort internetsnelheden bereiken die hoger dan ADSL liggen. Via de satelliet kan men via CanalDigitaal ook tv-diensten afnemen. Hierdoor is een volwaardig triple play-aanbod voor huishoudens en bedrijven in buitengebieden via de satelliet mogelijk.

    GlasvezelReggefiberKPNGlashart Mediainternettelefonietelevisietriple playAlles-In-1satellietSESAstraAstra2Connectbuitengebiedboederijplatteland

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview