Nieuws

Overzicht

21 september 2013

Publieke omroep begint publieksactie tegen extra bezuiniging

Met de opening van de internetsite www.niet123weg.nl zijn de gezamenlijke publieke omroepen een publieksactie tegen een extra bezuiniging van honderd miljoen euro begonnen.

Via de internetsite kan men online een petitie ondertekenen als men als tv-kijker tegen de aangekondigde extra bezuiniging van honderd miljoen euro is. Door deze extra bezuiniging moet de publieke omroep in de komende jaren in totaal driehonderd miljoen euro inleveren. Al eerder besloot de Tweede Kamer namelijk tot een bezuiniging van tweehonderd miljoen euro. Dit zorgt er onder andere voor dat publieke omroepen binnenkort gaan fuseren. De voorgenomen extra bezuiniging van honderd miljoen euro moet nog door de Tweede Kamer worden goedgekeurd.

Programma’s verdwijnen

Kon de publieke omroep bij de aangenomen bezuiniging van tweehonderd miljoen euro met pijn en moeite voorkomen dat veel tv-programma’s zouden verdwijnen, is dat bij de voorgenomen extra bezuiniging heel anders. De nieuwe bezuiniging kan alleen maar worden doorgevoerd als publieke omroepen veel – vaak duurdere – tv-programma’s schrapt. Volgens de actievoerende publieke omroepen kan de broekriem niet verder aangetrokken worden, De publieke omroepen zien de nieuwe bezuiniging als doodsteek voor veel te veel mooie tv-programma’s.

Actie op Malieveld

De online petitie is door bijna twintigduizend mensen ondertekend. Door het uitzenden van een promospot na tv-programma’s op de landelijke tv-zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 proberen de publieke omroepen meer digitale handtekeningen te verzamelen. De NPO roept de kijker ook op om deel te nemen aan een demonstratie die de publieke omroep op 9 oktober op het Malieveld in Den Haag organiseert.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • k.v.d.Berk - eindhoven -
  08/10/2013 19:39 uur
  1 2 3 kunnen makkelijk bezuinigen,en begin eerst maar eens met die grote salarissen aan te pakken.Jullie willen niet snijden in je eigen vlees,maar de belastingbetaler nog meer laten betalen stop er mee stelletje gulzigaards.
 • Jos van Halderen - Meppel -
  08/10/2013 18:31 uur
  Eerst maar bezuinigen op die enorme salarissen van sommige werknemers bij de publieke omroep!
 • Bep - Hillegom -
  08/10/2013 12:22 uur
  Neeen 123 bezuinig je NIET weg.....
 • Ger - Wijchen -
  06/10/2013 12:47 uur
  Publieke omroep onderscheidt zich van commerciele omroepen vwb inhoud,niveau en respect. Voor mij de enige die worden bekeken.
 • Jacqueline Greven - Emmen -
  06/10/2013 12:35 uur
  Geen bezuinigingen m.b.t. de publieke omroep, ze hebben kwalitatief goede programma's! Dit mag niet verminderd worden door nog meer bezuinigingen.
 • Jan - Schijndel -
  06/10/2013 00:45 uur
  Kijk, beetje oneerlijk als je in de positie bent om via de publieke omroep die van iedereen is te gaan lobbyen om onder die bezuinigingen uit te komen. Veel andere mensen hebben die mogelijkheid niet. En ik neem aan dat ze zelf niet betalen voor die tijd om die spotjes uit te zenden, dus dubbel oneerlijk. En in die tijd hadden ze ook \\\"gewone\\\" reclames uit kunnen zenden dus drie dubbel oneerlijk. Ik geloof dat goede creatieve programma\\'s het toch wel redden.
 • Matthieu - Haarlem -
  04/10/2013 21:02 uur
  Er mag niet bezuinigd worden op De 123omroepen. 1,2,en 3 zijn de beteren omroepen dan al de commerciele, waar je net zit te kijken of er is al reclame
 • cees - flippercity -
  04/10/2013 09:21 uur
  voor de bezuinigingen, maar dan wel bij de zakkenvullers zoals, directies, managers, en vergeet vooral niet de jaspers, leeuwtjes, gelder, witteman, knevel, slachter etc,etc maar bezuinig niet op de kabeldrager, cameramensen, geluidstechnicie, facilitaire dienst.
 • j.v.d.berk - eindhoven -
  03/10/2013 20:11 uur
  er kan makkelijk bezuinigdworden.waarom moet meneer van gelder naar alle champions league wedstrijden,met een complete cameraploeg.en waarom moeten er bij studio voetbal vier van die grootverdieners zitten. denk eerst zelf maar eens aan je eigen bezuinigingen.
 • Pim Flinterman - Emmen -
  02/10/2013 23:14 uur
  De publieke omroep biedt nog echte kwaliteit met een gevarieerd aanbod. Je wordt niet overladen met irritante reclameonderbrekingen. Wat mij betreft mag het aantal commerciële zenders worden gereduceerd. Leve de publieke omroep!!
 • G.R.Perdon - Nieuwegein -
  02/10/2013 15:02 uur
  Mijn grootste zorg is dat RKK en IKON verdwijnen.De zondagmorgen is een verademing.Verdieping en verrijking.
 • Jo - Driel -
  02/10/2013 10:57 uur
  Handen af van de pubieke omroep
 • W van Egmond - Veldhoven -
  01/10/2013 17:48 uur
  Ik ben tegen de bezuinigen!!! Ik ga voor meer ipv dan pulp op de TV.
 • w.van leeuwen - hoogeveen -
  30/09/2013 23:18 uur
  1-2-en3 moeten blijven
 • de Groot-Lap - Harderwijk -
  30/09/2013 14:05 uur
  Zenders 1, 2 en 3 moeten blijven.
 • Wattimena, JEJ - Capelle a/d IJssel -
  30/09/2013 13:42 uur
  Heel kort, ik ben tegen bezuinigen op de publieke omroepen.Publieke omroep is van alle Nederlandse volk.Wij betalen genoeg belasting,dus niet aankomen aan onze publieke omroepen!
 • MargietMahieu - Bussum -
  29/09/2013 10:43 uur
  Het tv aanbod op 1,2 en 3 is maar heel matig. Alleen de zondag heeft nog goede programma's te bieden, en wat gebeurt er vandaag, ze moeten plaats maken voor de wielersport. Teveel praatprogramma's, omroepen vissen in dezelfde vijver. Tijd om te bezuinigen.
 • Ronnie - Uden -
  29/09/2013 01:18 uur
  TV-spotjes op de publieke netten? Van belastinggeld? Waar haalt men de arrogantie vandaan? We zien de luchtmacht toch ook niet met heli's over Den haag vliegen met sleepjes erachter met de teks "bezuinigen op defensie doe je niet zomaar"? Dat is publiek geld, de zendtijd voor die spotjes, en dus diefstal!
 • Engel Pieterse - Rotterdam -
  27/09/2013 19:56 uur
  wat men hier van plan is, kan in een beschaafd land niet!
 • Hein - De Zilk -
  26/09/2013 16:49 uur
  Bezuinigen kan ook iets goeds brengen moeten we een keer nadenken wat er mag blijven dus jan smit en voor mijn part de gehele Tros exit.
 • Thecla Meijer - Sint Michielsgestel -
  25/09/2013 16:16 uur
  123 moet blijven. Een verrijking van de nederlandse cultuur
 • A.D.A.Brok-Schaaper - Rijswijk ZH -
  24/09/2013 16:31 uur
  Ik ben tegen de intensieve bezuiniging van het Omroepbestel.
 • Hendrik Brands - Urk -
  24/09/2013 10:31 uur
  @Boris/Arnhem: een uitstekende analyse Boris! Het probleem van de PO is dat het een grote grijze brij geworden is. Omroepen hebben(de linkse omroepen uitgezonderd)allang hun oorspronkelijke ideologie verlaten. Ik heb het idee dat de PO vooral bedoeld is om directeuren riante salarissen te bieden en zoveel mogelijk personeel aan het werk te houden. De oplossing: De NOS(voor staatsaangelegenheden), 1 rechtse omroep, 1 linkse, 1 christelijk conservatieve en de rest snijden we lekker weg!
 • adsl gebruiker - Brunssum -
  23/09/2013 14:35 uur
  Ben het wel met Satfreak eens dat je eens mag kijken hoe het geld van de burger besteed wordt. Talent mag beloond worden maar men mag niet vergeten dat men daar ook een ideaal podium voor krijgt bij een medium als de PO. Maarja dan gaat men weer dreigen om naar de commerciëlen te gaan. Buitensporig hoge salarissen is waar je bij bezuinigingen ook naar moet kijken. Als men er geld af wilt moet men ook duidelijk maken waarom? Kijker mag niet de dupe zijn hiervan.
 • E Versteegt - Almere -
  23/09/2013 09:32 uur
  We hebben al de goedkoopste publieke omroep van Europa. Nog meer bezuinigen betekent alleen maar dat kwaliteitsprogramma's m.b.t. onderzoeksjournalistiek en wetenschap (bv. Labyrint) verdwijnen. Wat over blijft is een slap aftreksel wat RTL ook al biedt :(
 • Boris - Arnhem -
  22/09/2013 16:39 uur
  Ooit had NL in de wereld een bewonderenswaardig omroepbestel, waar iedere zuil haar achterban vertegenwoordigde. En toen gingen de rechts georiënteerde omroepen pret maken op een Volendamsplein, het gepeupel dacht ineens dat een mening zoiets is als de waarheid en verzieken populistische azijnzeikende onderbuikers de sfeer in dit land. Schaf maar af die PO, we zetten overal al rancuneus de bijl in.
 • Digitaal - Digitaal -
  21/09/2013 16:42 uur
  Als de PO nu al die losse omroepjes afschaft gewoon NPO 1 2 en 3 zonder omroepen, zonder RTV bladen zonder comemerciele aktiviteiten zonder kijkcijfer honger, zonder overbieden op sport dan kunnen ze blijven bestaan. Zoals het nu is zijn het gewoon commerciele zenders met allemaal losse onderdeeltjes die kijcijfer obsessies hebben. Dus ze hebben nu geen bestaansrecht. Alles van Ned3 kan zo op RTL5.
 • Wilfred - Gouda -
  21/09/2013 13:21 uur
  Al die vreselijke logos van de publieke omroep in beeld, in iedere hoek 1 heeft al veel kijkers hoge irritatie bezorgd. Maar het mag wat kosten als die nutteloze logos in beeld. Nee, er kan nog wel meer bezuinigd worden bij de publieke omroep. Eerst maar eens meer naar de kijker luisteren
 • Satfreak - Groningen -
  21/09/2013 09:35 uur
  Laat de po eerst nog maar even een eind maken aan die zuiltjes met directies en topsalarissen. En verder afblijven van de regionale zenders. De po gedraagt zich zelf als Randstadomroep, en zo gezien zijn ze nog steeds veel te duur. Radio en tv buiten de randstad kunnen ze niet maken, simpelweg omdat ze het Gooi nog steeds niet uit komen. Dat doen zelfs RTL en SBS beter!

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X BLU-RAY EERSTE SEIZOEN VINYL

  De door drugs en seks omgeven muziekbusiness in New York uit de jaren ’70, waar muziekstromen als punk, disco en hip-hop nog in de kinderschoenen staan, vormt het decor van Vinyl. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.