Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ook Frankrijk krijgt nog dit jaar 3D-televisiekanaal

    3D-televisie veroverd de wereld. En dus ook Europa. Na BSkyB heeft nu ook Canal+ bekend gemaakt nog voor het einde van 2010 in Frankrijk te starten met een 3D-kanaal.
    Jarco Kriek
    11 januari 2010
    comments 0
    Ook Frankrijk krijgt nog dit jaar 3D-televisiekanaal

    Na Engeland is nu ook bekend geworden dat Frankrijk in 2010 een 3D-televisiekanaal krijgt. De Franse betaaltelevisieaanbieder Canal+ heeft dit bekend gemaakt. Canal+ is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor dit 3D-televisiekanaal.

    Volgens analisten gaat 2010 het jaar van 3D worden. Op de CES elektronicabeurs die op dit moment in Las Vegas wordt gehouden is het 3D dat de klok slaat. Nadat in Europa eerder het Engelse BSkyB al bekend maakte dit jaar de eerste 3D-programma’s te gaan uitzenden, is het nu de beurt aan het Franse Canal+. Voor het einde van 2010 wil deze Franse betaaltelevisieaanbieder haar eerste 3D-televisiezender operationeel hebben. Naast vele interne testuitzendingen is met ook bezig met het produceren van 3D-programma’s. Canal+ gaat naast al eerder opgenomen programma’s ook live evenementen in 3D uitzenden. Daarbij ligt het speerpunt in het begin vooral op sport. Naast Canal+ is ook de Franse telecomaanbieder Orange bezig met 3D-televisie. Deze is echter nog aan het experimenteren en heeft nog niet kenbaar gemaakt wanneer men daadwerkelijk wil starten met 3D-televisie.
    3D3D-televisiedrie dimensionaalCanal+Frankrijk

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview