Nieuws

Overzicht

03 juli 2012

SBS zet HbbTV in de startblokken

Steeds meer Nederlandse omroepen omarmen HbbTV. Maar alleen bij de publieke landelijke tv/kanalen en Omroep Flevoland is HbbTV op dit moment – in een teststadium – publiekelijk operationeel.

Maar steeds meer omroepen hebben plannen met de nieuwe interactieve dienst. Die is alleen beschikbaar op televisietoestellen en tv-decoders die HbbTV ondersteunen. Televisiemodellen van grotere fabrikanten als Samsung, Philips en Sony uit 2011 en 2012 hebben in veel gevallen HbbTV-ondersteuning als het gaat om modellen met internettelevisie. Het aantal tv-decoders op de Nederlandse markt die HbbTV ondersteunen, is minder. Vooral HD-satellietontvangers hebben HbbTV-ondersteuning.

SBS Broadcasting test HbbTV

SBS Broadcasting – eigenaar van SBS 6, Net5 en Veronica – test op interne netwerken van tv-aanbieders haar HbbTV-diensten al. Dat wil niet zeggen dat op korte termijn HbbTV bij de SBS-kanalen aanwezig is. SBS Broadcasting wacht op een standaardisering.

HbbTV-forum heeft troeven in handen

Dik Nagtegaal – woordvoerder van SBS Broadcasting – over de stand van zaken inzake HbbTV: "Op dit moment wacht SBS met de start van HbbTV totdat de Nederlandse HbbTV-specificatie door het HbbTV-forum Nederland is vastgesteld. Er is nog geen definitieve planning door het forum afgegeven."

Wat is HbbTV?

HbbTV combineert traditionele televisie – in vakjargon ook wel broadcast genoemd – met aanvullende interactieve diensten. Deze aanvullende diensten kunnen via het uitzendplatform dat voor de lineaire televisiezenders gebruikt wordt of via internet aangeboden en ontvangen worden. Naast algemene aanvullende informatie over het uitgezonden televisieprogramma kan men bijvoorbeeld ook via de rode knop direct meedoen aan enquêtes over onderwerpen in het programma. Ook kan men via HbbTV direct volgen wat er op sociale media over het uitgezonden televisieprogramma gezegd wordt. Een combinatie van HbbTV met een retourverbinding via internet kan zorgen voor nog meer interactiviteit zoals het bekijken van Video on Demand en videobeelden met achtergrondinformatie over programma’s of programma-onderdelen.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • GEFJloXtxPlU - DauDINLycWxsr -
  23/12/2012 15:50 uur
  MOavdv nyycjsxvwhek
 • JcNCJvsspIEhQRDK - iSFugqeCyaTDLtWkLS -
  23/12/2012 08:36 uur
  3UK3VC , [url=klik]aujiblaehiag[/url], [link=klik]gqxsvctcxzth[/link], klik
 • hryIvmHWUoZ - ZSKaTwDmkMNA -
  22/12/2012 14:36 uur
  Posts like this brighten up my day. Thanks for tkanig the time.
 • sander - deventer -
  04/07/2012 14:36 uur
  Probeer maar eens kanaal 901 bij ziggo daar is niet veel op te zien van hbbtv
 • Ernest Tekstra - Etten-Leur -
  04/07/2012 13:11 uur
  Probeer maar eens kanaal 901 bij ziggo
 • dinand - rijssen -
  03/07/2012 21:12 uur
  Ik sluit me volledig aan bij Anne, heb ook een op zich schitterende tv, cinema 16/9 uit 2010, enige wat ik mis is de hbbtv mogelijkheid, dus PHILIPS, laat je vroege kopers van 2010 niet in de steek.
 • Henk - Steenwijkerland -
  03/07/2012 19:10 uur
  Inderdaad wanneer gaat ziggo dit doorgeven? Graag via de CI+ module, zodat je niet per definitie afhankelijk ben van tv leveranciers.
 • sander - deventer -
  03/07/2012 18:09 uur
  jammer dat ziggo dit nog steeds niet wil doorgeven ziggo kijk al een naar geld dus geen hbbtv voor ons
 • anne - ane -
  03/07/2012 17:55 uur
  NU DE 2010-TOESTELLEN VAN PHILIPS NOG!!!! DEZE ZIJN NOG STEEDS NIET GESCHIKT GEMAAKT TERWIJL DEZE WEL HBBTV AANKAN!!! RUKKERS!! Graag een update van TotaalTV of dit gaat gebeuren! Verder hoop ik dat Ziggo nu ook HbbTV gaat doorgeven.
 • Janssen - Hardenberg -
  03/07/2012 17:40 uur
  Alleen jammer dat ziggo dit nog steeds niet wil doorgeven. Zijn bang voor minder gebruikers van hun eigen interactieve platform. Wel betalen voor de publieke omroep en de kabel, maar niet de HbbTV signalen geleverd krijgen.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY KUNG FU PANDA 3

  Dit keer duikt Po’s lang vermiste vader op en reizen vader en zoon af naar een geheim pandaparadijs. Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle kung fu meesters in China begint uit te dagen, moet Po een dorp vol vrolijke, klunzige panda’s tot een ultiem team trainen. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven.