Nieuws

Overzicht

03 juli 2012

Ook Android-app voor live tv-kijken bij Glashart Media

Glashart Media-klanten met een Apple iPad konden vorige maand al live tv-kijken. Wie over een Android-tablet beschikt, kan vanaf nu ook via deze tablet live naar 15 tv-kanalen kijken.

In en om het huis kan men – binnen het wifi-bereik van de eigen internetaansluiting – via de tablet naar tien tv-kanalen kijken. Dit zijn Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, HumorTV 24, NOS Journaal 24, CNN, TV5, SlamTV, BBC World News en Jim Jam. Het bekijken van deze tv-zenders buitenshuis via een andere internetaansluiting, hotspot of mobiel is niet mogelijk.

Extra aanvullend abonnement

Glashart Media is de eerste Nederlandse tv-aanbieder die voor het kijken van live tv via de IPad een extra betaald abonnement heeft aangekondigd. Tot 1 januari 2013 kan iedere gebruiker van Glashart Media gratis naar alle aangeboden tv-kanalen via de iPad kijken. Na deze datum dient men hiervoor maandelijks €3,95 te betalen. Uitzondering zijn de publieke tv-zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 die volgend jaar gratis live via de iPad te bekijken zijn. Om naar de tv-zenders BBC World News en Jim Jam via de iPad te kunnen kijken, dient men het aanvullende pluspakket – waarin deze zenders zijn opgenomen – bij Glashart Media af te nemen.

Meer dan alleen tv-kijken

Naast het live tv kijken kan men ook de interactieve decoder beheren en bedienen. Zo kan men gebruikmaken van de elektronische programmagids en bij gebruik van een decoder met harde schijf op afstand ook opnamen van tv-programma’s inplannen. Glashart Media biedt tv- en radiodiensten via de providers XMS, Lijbrandt, Edutel, OnsBrabantNet, OnsNetNuenen, ON, KickXL, Solcon, Concepts-ICT, Lijbrandt Telecom, Tweak, Helden van Nu en Fieber aan.
Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  04/07/2012 21:13 uur
  De connectie met Caiway is, dat Caiway ook op de glasvezel van Reggefiber komt dit jaar.
 • Rolf Muller - Amsterdam -
  04/07/2012 11:48 uur
  Koffieleut.. ik mis je connectie met caiway in dit artikel??
 • Rolf Muller - Amsterdam -
  04/07/2012 11:48 uur
  Koffieleut.. ik mis je connectie met caiway in dit artikel??
 • Arno - Hengelo (Gld) -
  04/07/2012 09:01 uur
  TV kijken op de pad daar kikker je van op :-)
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  04/07/2012 07:24 uur
  Caiway heeft een DVB-C product wat volgens mij zo panklaar de glasvezel op kan, inclusief 22 HD zenders in het basispakket! Nu maar hopen dat Caiway dit ook gaat doen !
 • Hans - nh -
  03/07/2012 21:19 uur
  Mooi verwoord adsl gebruiker. Denk er precies hetzelfde over. Eerst de basis op orde, dan pas met extra's komen. Momenteel worden er alleen nog glasvezelnetwerken uitgerold met KPN als operator. Er wordt dan geleverd via het zogenaamde WMPplus wholesale model van KPN. De IPTV streams bij Glashart Media komen dan bij KPN vandaan. KPN geeft de streams niet 1 op 1 door van de bron. De streams van KPN zijn ten alle tijde opnieuw geëncodeerd naar MPEG4 waardoor kwaliteit verloren gaat. HD zenders missen daarbij ook 5.1 geluid en SD zenders hanteren 3 mbit/s ADSL bitrates. Bovendien versleuteld KPN alles met het Verimatrix CAS waardoor je de streams alleen kan kijken met het Amino kastje. Tv houd ik dus voorlopig nog bij Ziggo. Die biedt precies wat ik wil. DVB-C met veel HD, hoge kwaliteit 1:1 Technicolor streams van de NOB mediagateway en keuzevrijheid om de HD zenders te bekijken op elke DVB-C ontvanger naar keuze. Los, ingebouwd in de tv of op de PC.
 • adsl gebruiker - brunssum -
  03/07/2012 17:40 uur
  En ja hoor hier gaan we weer de android app. Doe nou maar eens de APP: Hoogwaardige glasvezel streams, eigen keuze hardware, geen verimatrix, meer aanbod dat de kabelaar en tot slot de DVB-C HD app. Ik heb helemaal geen behoefte aan een tablet en al helemaal geen apps als je je basisproducten niet eens goed verzorgd hebt. Dat is mijn mening kan me goed voorstellen dat sommigen weer op de nieuwste app of ipad zitten te wachten.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD OUR BRAND IS CRISIS

  Our Brand Is Crisis is een satirische dramafilm met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Billy Bob Thornton. Totaal TV geeft ‘m vijf keer weg!