Nieuws

Overzicht

03 juli 2012

KRO detectives onderweg te bekijken

De bezitter van een iPhone of iPad kan vanaf nu onderweg naar een selectie van door publieke omroep KRO uitgezonden detectives kijken. Een speciale app maakt dit mogelijk zonder content te streamen.

De gebruiker dient vooraf de gewenste aflevering op de iPhone of iPad te downloaden. Deze aflevering kan men dan op elk gewenst tijdstip zonder internetverbinding bekijken. Een aflevering heeft een bestandsgrote van gemiddeld 700 mb. Deze wordt op de interne opslag van de iPhone of iPad opgeslagen. De benodigde app – KRO Vakantiekoffer – is gratis in de Applestore te downloaden.

Scott & Bailey

Op dit moment zijn drie afleveringen van de KRO-serie Scott & Bailey te downloaden. De KRO zegt dat men deze manier met vooraf downloadbare afleveringen in de toekomst meer gaat gebruiken. KRO Kindertijd lijkt daarbij voorrang te hebben. Hierdoor zijn KRO-kinderprogramma’s zonder wifi of 3G-verbinding te bekijken. Met de vakantieperiode voor de boeg lijkt KRO Vakantiekoffer een schoot in de roos. In het vliegtuig, op vakantie, maar ook in Nederland in de auto of de trein kan jong en oud van KRO-series genieten.

Uitzendrechten begrenzen mogelijkheden

Uitzendrechten zijn de grens van de mogelijkheden van dit soort apps. Er moeten met de rechtenbezitters nieuwe overeenkomsten gesloten worden. De huidige overeenkomsten dekken in veel gevallen alleen het streamen via internet. En dus niet het downloaden van content op beeldweergevers.
Geschreven door: Jarco Kriek
Televisiegids Totaal TV: Het laatste nieuws over (digitale) tv en meer dan honderd zenders. Neem nu een abonnement!

 
 • J P van Berkel - Gouda -
  11/07/2012 16:15 uur
  Ik heb ik weet niet hoeveel keer geprobeerd om in te loggen ,heb al een paar keer een nieuw wachtwoord aangemaakt en krijg steeds een fout melding.Ik ga aan mezelf twijfelen.Ben ik daarvoor al 50 jaar lid van de KRO? Alleen om een filmpje te kunnen kijken?Vind dit echt niet leuk.Vr. Gr. J van B
 • Frank - Apeldoorn -
  04/07/2012 10:42 uur
  De publieke omroep dient een algemeen doel, maar de Android gebruiker wordt weer vergeten.
 • g2k - nederland -
  04/07/2012 08:49 uur
  Geweldige service! Met streaming via wifi ben je nogal afhankelijk van de snelheid die je krijgt en dat leidt over het algemeen in haperend beeld. dat is hiermee volledig opgelost!

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  3X DVD FORTITUDE

  Fortitude is een klein plaatsje in het hoge noorden, waar nog nooit een misdaad gepleegd is. Dan vindt een brute moord plaats en de hele gemeenschap is in rep en roer. Totaal TV geeft het eerste seizoen van deze spannende dramaserie drie keer op dvd weg.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV laat Morena Baccarin haar licht schijnen over haar rol in de nieuwste bioscoopfilm Deadpool. Laastgenoemde wordt aangeprezen als onconventionele, bijdehante antiheld... We geven daarnaast vijf keer de Blu-ray van The Intern en drie keer de dvd van Fortitude weg.