1. Interviews

  Beau van Erven Dorens

  Beaufort

  In het atypische reisprogramma Beaufort combineert Beau van Erven Dorens reizen met avontuur. “Het is een soort Floortje Dessing on speed!”
  10 februari
  Beau van Erven Dorens

  Floortje won een Gouden Televizier-Ring. Maakt jouw Beaufort ook kans?

  “Haha, dat zie ik niet zo snel gebeuren. Het zijn ook totaal verschillende programma’s. Floortje naar het einde van de wereld is heel gestileerd, Beaufort is veel rauwer. Het bestaat uit reizen, avontuur en gekkigheid. Het ene moment is opgenomen met een drone, het andere moment uit de hand gefilmd terwijl ik door de jungle banjer.”

   

  De jungle? Nog andere plekken waar je niet zo gauw komt?

  “Ik heb door de bloedhete woestijn van Wadi Rum gesloft, geklommen over Argentijnse bergen, al zeilend over de Noordzee getrokken en door smalle spleten gekropen in Groot-Brittannië en België. Geloof me, ik heb meer afgezien dan goed is voor een mens.”

   

  Stond het huilen je nader dan het lachen?

  “Man, ik heb zoveel gehuild! Ik ben zes keiharde uitdagingen aangegaan en ging kapot. Ik wilde mijn eigen grenzen opzoeken en dat heb ik geweten. Voor een commando was dit waarschijnlijk een peulenschil geweest, maar ik vond het ongelooflijk heftig!”

   

  Had je niet getraind van tevoren?

  “Jawel. Ik ben altijd al bezig geweest met zwemmen. Vroeger in de grachten en in De wereld van Beau heb ik een keer geprobeerd het kanaal over te zwemmen. Voor Beaufort heb ik in een hoogtekamer getraind en voor de aflevering waarin ik ga zeilen heb ik eerst de zeilboot een paar keer op- en afgetuigd. Maar niets kon me écht voorbereiden op wat er ging komen.”

   

  Waarom doe je jezelf zoiets aan?

  “Ik wilde weten in hoeverre ik in staat ben te overleven onder zware omstandigheden. We hebben allemaal gezien hoe survivalspecialist Bear Grylls de problemen van de wildernis tackelt. Maar wat gebeurt er als je een man van 46, die eigenlijk nergens echt goed in is en nooit fit is, aan zijn lot overlaat? Dan krijg je een veel realistischer beeld van wat ‘de gewone man’ in dergelijke situaties doet.”

   

  Dus eens, maar nooit meer?

  “Oh, jawel hoor! Ondanks dat ik acht kilo lichter de jungle uitkwam, zou ik het zo weer doen. Ik heb tijdens die avonturen echt geweldige ingevingen gekregen. Je leert jezelf behoorlijk goed kennen als je helemaal naar de klote gaat.”

   

  Waar kijk je zelf naar?

  “Ik heb laatst met de kids Apocalypse Now Redux gekeken onder het kopje filmopvoeding. Nou, dan heb je wel wat te bespreken na afloop! En verder Homeland, Studio sport en Game of Thrones.”

  Lees hier het interview met Beau over The Amsterdam Project

 1. TV-TIP Pyeongchang live

  Pyeongchang live
  NPO 1 om 10:00 uur
  Samen met Annouk van der Weijden gaat Irene Schouten op jacht naar een medaille bij de massastart. Een nieuw, spannend onderdeel bij de Spelen. Oranje heeft een ­logische taakverdeling: Van der Weijden gaat mee in de ontsnappingen of haalt rijders terug en Schouten spaart zich voor de eindsprint.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Wielrennen: Omloop het Nieuwsblad

  Wielrennen: Omloop het Nieuwsblad
  Een om 13:30 uur
  Er is natuurlijk al gereden in het Midden-Oosten, Australië en Zuid-Europa, maar de Omloop Het Nieuwsblad wordt gezien als dé openings­wedstrijd van het wielerseizoen. Greg van ­Avermaet won vorig seizoen en de Belgische ­topper is dit jaar opnieuw favoriet.