1. Interviews

    Buddy Valastro

    Cake Boss

    Gijsbert de Fokkert
    09 mei
    Buddy Valastro

    Buddy Valastro heeft liefst zeven bakkerijen in Amerika, een eigen lijn met bakproducten en ruim zeshonderd mensen in dienst. In de realitysoap Cake Boss kneedt hij de meest prachtige creaties bij elkaar.

    Wat betekent Cake Boss voor jou?
    "De eerste keer dat ze me voor dit programma vroegen, dacht ik ‘ach, het kan geen kwaad’. Ik wilde vooral de naam van mijn vaders bakkerij groot maken. Maar ik had nooit gedacht dat het tot zo iets groots zou uitgroeien en dat ik over de hele wereld bekend zou zijn; ik leef the American dream!”

    Inmiddels mag je ook voor bekende Amerikanen bakken?
    "Ik word soms wel eens ingehuurd ja. We hebben taarten gemaakt voor onder anderen Rihanna, Britney Spears, Oprah Winfrey en Miley Cyrus. Het zijn allemaal erg aardige mensen en ze waarderen wat we doen. Het is niet zo dat alleen bekende mensen dure taarten kunnen betalen, we maken ook grote taarten voor ‘gewone’ personen. Iedereen kan bij ons binnenlopen en een cupcake voor twee dollar kopen, of een beweegbare taart van tienduizend dollar. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.”

    Want wat is het raarste dat je ooit gemaakt hebt?
    "Elk nieuw seizoen van Cake Boss is steeds een beetje extravaganter. Qua grootte van de taarten waren we altijd gebonden aan wat we met onze handen konden maken, maar inmiddels kunnen machines reuzeplakken glazuur produceren. We hebben ooit een echte auto volledig onder het fondant gekregen, geweldig.

    Hoe ziet een normale werkdag eruit?
    "Ongeveer de helft van de tijd ben ik bezig met het bakken van taarten, maar de meeste tijd gaat toch in het aansturen van mensen zitten: ik ben nu eenmaal de eigenaar van een groot bedrijf. Eens per maand ga ik bij elke bakkerij langs voor een sneak attack: dan val ik onaangekondigd binnen om te kijken of ze wel goed hun best doen.”

    Waar doe je inspiratie op?
    "De ene keer uit de natuur, de andere keer krijg ik een ingeving door de jurk van een vrouw. En weer een andere keer door de ornamenten van een plafond of de structuur van een gebouw. Ik zie mezelf als een artiest; kan overal wat van maken.”

    Wat is jouw beste tip bij het bakken van taarten?
    "Volg wat je hart je ingeeft en wees altijd trots op wat je creëert. En wat kleiner advies: probeer tijdens het kneden van het deeg zoveel mogelijk met je handen te doen, pak de deegroller niet te snel.”

    Snoep je nog wel eens van jouw eigen beslag?
    "Wat denk jij dan? Natuurlijk! M’n taarten zijn namelijk best lekker…”

    Lees hier het interview met Buddy over Next Great Baker

  1. TV-TIP De frisse start

    De frisse start
    24Kitchen om 18:35 uur
    In "Frisse Start" helpen 24Kitchen-chefs Roberta Pagnier en Danny Jansen het nieuwe jaar goed te beginnen met lekkere en bewuste recepten.

    Doe mee en win!

    • *

      5X BLU-RAY ABSOLUTELY FABULOUS: THE MOVIE

      Edina en Patsy zijn terug en de dames beschikken nog steeds over de nodige glitter en glamour. Maar als ze de schuld krijgen van een groot incident tijdens een u?berhip fashionfeestje worden ze het middelpunt van een mediaschandaal. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

    TV-TIP De aardappeleters

    De aardappeleters
    NPO 2 om 19:50 uur
    De aardappeleter rolt uit de kroeg en wil reepjes vlees in een rond broodje. En 't waren niet de Turken, niet de Grieken maar de Joden uit Israël die dat eerder snapten dan de aardappeleters zelf.

    Zappen.blog.nl