1. Interviews

  Chantal Janzen

  &Chantal

  Chantal Janzen is werkelijk niet van de buis te slaan. De finale van Dance, dance, dance is nog maar net achter de rug of het nieuwe seizoen van Chantal blijft slapen begint alweer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over haar gloednieuwe personalityshow &Chantal.
  19 oktober
  Chantal Janzen

  Een personalityshow, wat kunnen we verwachten?

  “Eigenlijk staat er bijna niks vast. Iedere aflevering heeft een thema en ik ontvang bekende én onbekende Nederlanders die daar iets mee te maken hebben. Verder moet ik alles zelf invullen. Dat maakt het lastiger dan het presenteren van een spelshow of danswedstrijd. Ik heb nu nog meer respect voor hoe Paul de Leeuw al jarenlang zijn programma’s maakt.”

   

  Weer een show met bekende Nederlanders?

  “Ja, maar ze komen bij mij niet alleen om een promotiepraatje te doen. Bij een programma als RTL Late Night is dat anders. Daar gaat het BN’ers vaak om iets te pluggen. Niks mis mee, dat hoort gewoon bij het programma. Ik vind het leuk om de BN’ers uit hun comfort zone te trekken door bijvoorbeeld korte spelletjes met ze te spelen. Daarnaast komen er natuurlijk ook onbekende gasten die iets met het thema te maken.”

   

  Wat zijn dat dan voor thema’s?

  “De eerste week is het I’ve got the power. We hebben aan mensen gevraagd waar ze het eerst aan denken bij die woorden. Zelf schoot me direct het nummer van Snap te binnen. Uiteindelijk heeft iedereen in die uitzending op een bepaalde manier iets met kracht. Letterlijk of figuurlijk.”

   

  Veel mensen zien jou ook als krachtige vrouw. Ben jij wel eens onzeker?

  “Constant. Tijdens een draaidag vind ik het al spannend als ik de studio binnenloop. Als de camera loopt kan ik dat gelukkig uitschakelen, maar zodra we klaar zijn, ren ik direct naar mijn team. Hoe ging het? Moet ik dit de volgende keer anders doen? En de volgende ochtend zit ik ook met een hoge hartslag te wachten op de kijkcijfers.”

   

  Wie is eigenlijk jouw grote voorbeeld?

  “Vroeger keek ik altijd naar de grote shows van Linda, maar die heeft dan weer geen echte personalityshow gehad. Buiten de grens vind ik Ellen DeGeneres en Chelsea Handler supergoed. Ik kijk wel naar hoe zij zo’n programma doen, maar uiteindelijk moet ik toch gewoon bij mijn eigen stijl blijven.”

   

  Linda kan wel met pensioen nu jij ook je eigen platform hebt…

  “Natuurlijk niet. Het grote verschil met de Linda is dat &C geen verlengstuk is van mijzelf. Ik wilde graag een vrouwenmerk opzetten. Daarom heb ik bewust gekozen om het niet ‘de Chantal’ te noemen. Het is ook fijn dat we allemaal zo verschillen als persoon. Linda is Linda en Wendy is Wendy.”

   

  Je hebt onderhand alles wel gedaan op tv, behalve een dagelijkse talkshow. Iets voor de toekomst?

  “Het woord dagelijks alleen al brengt me terug naar het theater. Dat ritme zou ik nooit meer willen. Daarbij vind ik het ook een heel ander genre. Matthijs komt niet zingend en tapdansend op en ik kan weer niet wat hij doet. Het is heel gezond om te kijken waar je kracht ligt.”

   

  Wat betreft de toekomst, zien we je over twintig jaar nog steeds op de buis?

  “Pfoe, ik weet nu echt niet of ik zonder de showbizz kan. Voorlopig vind ik televisie maken nog veel te leuk. Dan bedoel ik niet alleen de autocue lezen in een mooie jurk trouwens. Maar ooit heb ik ook gezworen dat ik het theater nooit zou verlaten. Terwijl ik op een gegeven moment echt met een steen in m’n maag naar het toneel ging. Ik was voorlopig even verzadigd, had het wel gezien. Dus de wonderen zijn de wereld nog niet uit."

  Lees hier het interview met Chantal over Dance Dance Dance
  Lees hier het interview met Chantal over Sunday Night Fever

 1. TV-TIP Blackhat

  Blackhat
  Net5 om 20:00 uur
  Wanneer de VS en China worden getroffen door twee cyberaanvallen, slaan de landen de handen ineen. Regisseur Michael Mann verkiest zoals altijd vorm boven inhoud: de zoektocht naar de boef is van minder belang dan de sfeervolle plaatjes. Dat maakt een te lijzige, te voorspelbare film vol beeldschermen en toetsenborden.

  Doe mee en win!

  • *

   1x Philips Blender + old scool milkshakeglas

   Travel Channel zendt vanaf 27 januari Man V. Food uit, waarin acteur, foodie en veteraan uit de restaurantindustrie Casey Webb uitdagingen aangaat. Zoals de Belt Buster Challenge, waarvoor hij in slechts 20 minuten een hamburger van 1 kg, 1,4 kg nachos, aardappelkroketjes en een milkshake van 340 ml moet wegwerken. Totaal TV mag een Philips Blender + old scool milkshakeglas weggeven.

  TV-TIP Moordvrouw

  Moordvrouw
  RTL 4 om 20:08 uur
  Wendy van Dijk en haar collega’s hijsen zich, ook al hebben ze hun penning aan het eind van het vorig seizoen moeten inleveren, gewoon weer in hun uniform. Er verandert dit zevende seizoen wel een hoop: het team gaat niet alleen anders te werk, ook het schrijversteam is compleet vernieuwd.