1. Interviews

  Eva van de Wijdeven

  A’dam – E.V.A.

  Gijsbert de Fokkert
  27 oktober
  Eva van de Wijdeven

  A’dam – E.VA., de magistrale mozaïekvertelling over onze hoofdstad en het turbulente liefdesleven van twee aantrekkelijke Amsterdammers, krijgt na bijna vier jaar eindelijk een vervolg.

  Het tweede seizoen heeft een tijdje op zich laten wachten…
  "Vervelend hè?! Als het aan ons had gelegen, waren we ook eerder op de buis verschenen. Door verschillende redenen – te druk, een goede uitzendtijd – zijn we helaas nu pas te zien. Maar ja, dan krijgt je ook wat!”

  De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen.
  "Ja, op de een of andere manier vielen bij het eerste seizoen veel factoren samen: het klopte. Het zou te verklaren kunnen zijn door de scripts. Die bevatten realistische scènes en verhaallijnen waardoor de dramaserie herkenbaar werd. Tel daar het sprookjesgevoel en het prachtige Amsterdam bij op. A’dam – E.V.A. is echt een beetje van Nederland geworden.”

  Hoe staat het inmiddels met je karakter Eva?
  "Ze is in de eerste aflevering hoogzwanger en dat betekent dus voor mezelf dat ik op camera moet bevallen. Ik heb me daar niet echt op voorbereid, al helpt het wel mee dat ik op jonge leeftijd bij de geboortes van mijn broertjes aanwezig ben geweest. Op het moment dat de scène werd opgenomen, dacht ik ‘niet meer nadenken, maar gáán’. Liever een geloofwaardige bevalling dan een mooie.”

  Was het daarna makkelijk om met een baby op de set te werken?
  "Dat viel ontzettend mee! We hebben acht verschillende baby’s ‘gebruikt’. De ouders waren altijd aanwezig op de set en grappig genoeg speelt de babybegeleidster ook de vroedvrouw in A’dam – E.V.A. We hadden wél problemen met de boom, dat is die grote microfoon die geluidsmannen aan een hengel boven de set gebruiken. De baby’s dachten dat het een speeltje was en hadden alleen dáár aandacht voor.”

  Jullie hebben maar een kleine crew?
  "We willen Amsterdam, de eigenlijke hoofdrolspeler van A’dam – E.V.A., zoveel laten zoals ‘ie is. Daarom filmden we guerrilla-stijl. Plekken als de Munttoren en ’t Rembrandtplein worden op die manier natuurgetrouw getoond.”

  En je woont zelf daadwerkelijk in Amsterdam?
  "Tien jaar alweer. De mensen, de dynamiek, het knusse dorpsgevoel; het is zó’n fijne stad.”

  Waar kijk je naar op tv?
  "Ik moet eerlijk zeggen dat ik momenteel nogal druk ben met televisiemaken, dus programma’s of series volgen zit er voor mij niet echt in. Aan de andere kant ben ik wel heel nieuwsgierig naar Hollands hoop, dus hopelijk komt daar snel de dvd van uit zodat ik dat nog kan gaan zien.”

  © Foto: Dana Lixenberg

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl