1. Interviews

  Eva van de Wijdeven

  A’dam – E.V.A.

  Gijsbert de Fokkert
  27 oktober
  Eva van de Wijdeven

  A’dam – E.VA., de magistrale mozaïekvertelling over onze hoofdstad en het turbulente liefdesleven van twee aantrekkelijke Amsterdammers, krijgt na bijna vier jaar eindelijk een vervolg.

  Het tweede seizoen heeft een tijdje op zich laten wachten…
  "Vervelend hè?! Als het aan ons had gelegen, waren we ook eerder op de buis verschenen. Door verschillende redenen – te druk, een goede uitzendtijd – zijn we helaas nu pas te zien. Maar ja, dan krijgt je ook wat!”

  De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen.
  "Ja, op de een of andere manier vielen bij het eerste seizoen veel factoren samen: het klopte. Het zou te verklaren kunnen zijn door de scripts. Die bevatten realistische scènes en verhaallijnen waardoor de dramaserie herkenbaar werd. Tel daar het sprookjesgevoel en het prachtige Amsterdam bij op. A’dam – E.V.A. is echt een beetje van Nederland geworden.”

  Hoe staat het inmiddels met je karakter Eva?
  "Ze is in de eerste aflevering hoogzwanger en dat betekent dus voor mezelf dat ik op camera moet bevallen. Ik heb me daar niet echt op voorbereid, al helpt het wel mee dat ik op jonge leeftijd bij de geboortes van mijn broertjes aanwezig ben geweest. Op het moment dat de scène werd opgenomen, dacht ik ‘niet meer nadenken, maar gáán’. Liever een geloofwaardige bevalling dan een mooie.”

  Was het daarna makkelijk om met een baby op de set te werken?
  "Dat viel ontzettend mee! We hebben acht verschillende baby’s ‘gebruikt’. De ouders waren altijd aanwezig op de set en grappig genoeg speelt de babybegeleidster ook de vroedvrouw in A’dam – E.V.A. We hadden wél problemen met de boom, dat is die grote microfoon die geluidsmannen aan een hengel boven de set gebruiken. De baby’s dachten dat het een speeltje was en hadden alleen dáár aandacht voor.”

  Jullie hebben maar een kleine crew?
  "We willen Amsterdam, de eigenlijke hoofdrolspeler van A’dam – E.V.A., zoveel laten zoals ‘ie is. Daarom filmden we guerrilla-stijl. Plekken als de Munttoren en ’t Rembrandtplein worden op die manier natuurgetrouw getoond.”

  En je woont zelf daadwerkelijk in Amsterdam?
  "Tien jaar alweer. De mensen, de dynamiek, het knusse dorpsgevoel; het is zó’n fijne stad.”

  Waar kijk je naar op tv?
  "Ik moet eerlijk zeggen dat ik momenteel nogal druk ben met televisiemaken, dus programma’s of series volgen zit er voor mij niet echt in. Aan de andere kant ben ik wel heel nieuwsgierig naar Hollands hoop, dus hopelijk komt daar snel de dvd van uit zodat ik dat nog kan gaan zien.”

  © Foto: Dana Lixenberg

 1. TV-TIP SOS Kinderdorpen

  SOS Kinderdorpen
  RTL 4 om 15:50 uur
  Tweeluik waarin Loïs Lane, Gers Pardoel en Anna Nooshin voor SOS Kinderdorpen door Oeganda reizen. Oeganda is een prachtig land, maar ook één van de allerarmste ter wereld. SOS Kinderdorpen staat klaar voor kinderen die geen ouders of zelfs helemaal geen familie hebben. Hoe doen ze dat in Oeganda? De inspiratie die de BN'ers opdeden tijdens deze reis, resulteert in een bijzondere ontknoping en een mooie verrassing voor de SOS-moeders die met hart en ziel voor kwetsbare kinderen zorgen.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP Quantum of Solace

  Quantum of Solace
  RTL 4 om 20:00 uur
  Bond (Daniel Craig) en M (Judi Dench) ondervragen meneer White (Jesper Christensen) die informatie heeft over de organisatie die Vesper chanteerde. Ze komen op het spoor van een bankrekening in Haiti waar Bond de mooie Camille (Olga Kurylenko) leert kennen. Ze brengt he in contact met Dominic Greene (Mathieu Amalric), een keiharde zakenman die een grote rol speelt in de misdaadorganisatie waar Bond achter aan zit. Op zijn zoektocht door Oostenrijk, Italië en Zuid Amerika komt Bond er achter dat Greene bezig is een deal te sluiten met generaal Medrano (Joaquin Cosio). Greene belooft hem het regime in een Latijn Amerikaans land omver te werpen en zodoende Medrano de leiding te geven. In ruil wil Greene slechts een stuk land hebben, waar hij uiteraard snode plannen mee heeft. Terwijl 007 probeert hem te stoppen, moet hij ook uit handen zien te blijven van de CIA, de terroristen en zelfs M.

  Zappen.blog.nl