1. Interviews

  Mariah Carey

  Mariahs World

  Ze mag dan ruim een kwart eeuw in de showbusiness zitten, bijna niemand kent Mariah Carey écht. Dat beweert de zangeres tenminste zelf, en dus was het de hoogste tijd voor een reallife show.
  05 december
  Mariah Carey

  In één van de clips die zender E! voor de eerste uitzending van Mariah’s World vrijgaf, doet de zangeres aan de telefoon met een plat New Yorks accent alsof ze haar eigen assistente is. Het is een kant van Mariah Carey die niet vele mensen kennen, en daar hoopt ze nu eens verandering in te brengen, vertelt de zangeres bij de presentatie van de realityshow in Beverly Hills. “Ik ben nogal een grapjas, ik kan dat vaak echt niet laten. Dat verwacht niet iedereen.”

   

  Misverstand

  Wat mensen wel verwachten, zo weet de 46-jarige inmiddels zelf, is divagedrag. In de kwart eeuw sinds haar debuutalbum uitkwam, heeft ze de reputatie opgebouwd op z’n zachtst gezegd veeleisend en eigenzinnig te zijn. Termen die vaker voorbij komen zijn onmogelijk en arrogant. Soms speelt ze wat met dat imago. Zo bestelt ze in de serie witte tijgers en albino olifanten voor haar bruiloft. De wedding planner, zo constateert ze daarna perplex voor de camera, heeft geen idee dat ze een grapje maakt. Maar op andere momenten lijkt haar divagedrag compleet aan Mariah voorbij te gaan. “Ik heb nu eenmaal de regel dat ik me niet zonder zonnebril laat zien onder tl-licht”, verklaart ze het ding op haar neus tijdens de dansrepetities voor een optreden. Op de vraag wat het grootste misverstand is dat mensen over haar hebben, moet de zangeres even nadenken. “Ik denk niet dat zij mijn echte ik kennen. Want als iemand me op tv ziet, of in een interview; dan is er niet genoeg tijd. Iemand echt leren kennen, dat doe je pas na een jaar of tien.” Ze verwacht dan ook hooguit dat kijkers eens iets anders in haar zien dan de altijd aangehaalde diva. “Hopelijk hebben ze ook eens oog voor de goede kanten, of moeten ze in ieder geval eens om me lachen.”

   

  Balans

  Mariah’s World volgt de zangeres tijdens ‘t Europese gedeelte van haar Sweet Sweet Fantasy Tour, die onder meer in april Amsterdam aandeed. “Ik wilde eens laten zien hoe het er achter de schermen van zo’n tour uitziet”, legt de artieste uit. “Hoe je daar één grote familie wordt, hoe mijn leven er dan uitziet.” Aan de spotlights is Mariah ruimschoots gewend, een camerateam in haar kielzog was toch een ander verhaal: “Je moet een balans vinden tussen wat je wil tonen en wat je privé wilt houden, en dat ging met de nodige ups en downs”, bekent ze. “Ik weet nooit echt wie ik kan vertrouwen. Ik wist niet hoe dingen zouden overkomen.” Dat in een show over haar leven ook haar kids in beeld zouden komen, maakte die beslissingen extra lastig. “Mijn kinderen zijn zo grappig, ze zouden hun eigen show kunnen hebben”, roept de moeder van de vijfjarige tweeling Moroccan en Monroe trots. “Ze horen bij mij. En als ze tijdens een concert het podium opkomen en mee staan te zingen en dansen, dan is dat ook onderdeel van mijn dag.” Toch zijn Mariah en haar ex, presentator Nick Cannon, terughoudend met de beelden van hun kroost. “Daar kijken we samen naar, hoeveel ze in de serie moeten zitten. Ze zijn nog zo jong.”

   

  Breuk

  In eerste instantie was in Mariah’s World ook een prominente rol weggelegd voor een ander lid van haar gezin; verloofde James Packer. De Australische miljardair zou zelf dan wel sowieso nooit veel in beeld zijn gekomen, de voorbereidingen van het sprookjeshuwelijk van de twee des te meer. In oktober barstte echter de bom en verbrak James de verloving. Terwijl de beschuldigingen van het voormalige stel inmiddels over en weer vliegen, zien we Mariah in de eerder opgenomen beelden nog een huwelijk voorbereiden inclusief sessies bij de bruidswinkel om een jurk te passen. Of de zangeres in de show nog haar zegje doet over James en de breuk, is niet duidelijk. Volgens Mariah heeft ze sowieso niet de scherpe tong die iedereen haar toebedeelt. “Ik ben niet zo iemand die altijd een sneer moet uitdelen, echt niet. Ik weet niet waarom mensen dat denken”, aldus de zangeres die Madonna omschrijft als ‘iemand die ooit populair was’ en beweert geen idee te hebben wie Jennifer Lopez is. “Ik ben geen afzeiker. Ik ben een aardig mens dat soms ongemakkelijke vragen krijgt. En dan flap ik er weleens mijn persoonlijke waarheid uit.”

 1. TV-TIP Wielrennen: Vuelta

  Wielrennen: Vuelta
  Eurosport 1 om 17:30 uur
  Verslag van de 1ste etappe van de Vuelta.

  Doe mee en win!

  • *

   4X VIP-PAKKET AMERICAN MADE

   American Made is gebaseerd op de bizarre belevenissen van Barry Seale (Tom Cruise), een ritselaar en piloot die door de CIA gerekruteerd wordt. Totaal TV geeft vier keer een VIP-pakket voor deze thriller weg, met daarin een reistas én twee bioscoopkaartjes.

  TV-TIP Jamie & Jimmy's Food Fight Club

  Jamie & Jimmy's Food Fight Club
  24Kitchen om 19:55 uur
  Jamie maakt z'n handen vies voor zijn ultieme kip op de Zuidelijke manier gebakken.