1. Interviews

  Marlijn Weerdenburg

  Hotel romantiek

  Marlijn Weerdenburg en team Streetlab bewijzen in Hotel romantiek dat ook na je zestigste de vlinders fladderen.
  25 augustus
  Marlijn Weerdenburg

  Ik zou zelf óók aan het programma meedoen als ik in mijn up grijs dreig te worden”, zegt Marlijn vastberaden. “Ten eerste omdat het door KRO-NCRV wordt uitgezonden. Dan weet je dat het geen sensatie-tv wordt. Je ontmoet daarnaast nieuwe mensen en probeert nieuwe dingen. Een mooie kans om het leven een boost te geven of wellicht een totaal nieuw hoofdstuk te beginnen.”

   

  Blokhut

  Tien dagen lang brengen de kandidaten, allemaal tussen de 62 en 79 jaar oud, met elkaar door in een Zwitsers retraite. Al jodelend en rodelend hopen ze dat de vonk overslaat. Aan het eind van elke dag stelt iedere kandidaat een top vijf samen. Zetten twee mensen elkaar op de eerste plek, dan brengen ze de avond samen door in een romantische blokhut. “Daar schrokken sommige kandidaten een beetje van”, gniffelt Marlijn. “Maar toen we duidelijk maakten dat ze niet met elkaar in bed hoefden te liggen als ze dat niet wilden, nam de druk wat af. Het zijn 24 uitgesproken, dappere mensen die in de herfst van hun leven graag nog een keer op zoek gaan naar de liefde. Ze hebben allemaal een leven achter de rug, daarin van alles meegemaakt en zijn nu alleen overgebleven. Partner overleden, kinderen te druk, ruzie in de familie, dat soort dingen. Hartverscheurend, toch? Hun verhalen waren soms een echte wake up call: oh ja, zo kan het leven ook zijn.”

   

  Tegeltjeswijsheden

  Maar alleen een tranentrekker is Hotel romantiek volgens Marlijn allerminst. “Liefde en vriendschap zijn zware onderwerpen, maar er wordt ook veel gelachen. Er zit een Amsterdammer tussen die bijna alleen maar in tegeltjeswijsheden praat en een dame van 78 die geweldig reislustig is. Ik ben gewend om hun generatie met ‘u’ aan te spreken, maar het was alsof ik met mensen van mijn eigen leeftijd in gesprek ging. De één was nog grover dan de ander, haha.”

   

  Streetlab

  Aan de zijde van Marlijn staan de mannen van Streetlab. “Stijn, Tim, Daan en Jasper gingen geweldig met de kandidaten om. Ze waren heel oprecht. Als de camera’s niet meer draaiden, zaten we nog met z’n allen koffie te drinken en een beetje te ouwehoeren. Het klikte echt! En dat terwijl ze mij een beetje opgedrongen kregen. Ik zag Hotel romantiek op de Vlaamse tv en dacht: dit wil ik in Nederland doen! Bij KRO-NCRV kreeg ik te horen dat ze het al gekocht hadden en de jongens van Streetlab de presentatie op zich zouden nemen. Balen! Totdat de zender bedacht dat ze tussen al dat mannelijk geweld ook wel een vrouw wilden hebben. Ik had geen idee wat de jongens daarvan vonden. Ik kende ze wel van borrels en feestjes en dat was altijd gezellig, maar kun je ook samen een programma maken? Het bleek een supercombi!”

   

  Lees hier het interview met Marlijn over Danni Lowinski

 1. TV-TIP The Avengers

  The Avengers
  Veronica om 20:30 uur
  The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

  Doe mee en win!

  • *

   5X DVD TOP OF THE LAKE: CHINA GIRL

   Lumière brengt Top of the Lake: China Girl, het tweede seizoen met Elisabeth Moss en Nicole Kidman in de hoofdrollen. Detective Robin Griffin keert naar huis, maar al snel verdwijnt de rust in Sidney wanneer het lichaam van een meisje aanspoelt. Totaal TV mag vijf keer de dvd van deze misdaadserie weggeven.

  TV-TIP Moordwijven

  Moordwijven
  RTL 8 om 20:30 uur
  Totdat Kitty vermoedt dat haar echtgenoot vreemd gaat. Omdat ze van de alimentatie alleen uiteraard niet rond kan komen, besluit ze samen met haar vriendinnen dat er maar één oplossing is: ze moeten hem uit te weg ruimen. De hautaine dames dalen af naar de Amsterdamse wallen om daar een huurmoordenaar te zoeken die dit klusje kan klaren. Wat een gemakkelijke klus had moeten zijn, blijkt toch meer voeten in aarde te hebben dan de dames hadden verwacht.