1. Interviews

  Marlijn Weerdenburg

  Hotel romantiek

  Marlijn Weerdenburg en team Streetlab bewijzen in Hotel romantiek dat ook na je zestigste de vlinders fladderen.
  25 augustus
  Marlijn Weerdenburg

  Ik zou zelf óók aan het programma meedoen als ik in mijn up grijs dreig te worden”, zegt Marlijn vastberaden. “Ten eerste omdat het door KRO-NCRV wordt uitgezonden. Dan weet je dat het geen sensatie-tv wordt. Je ontmoet daarnaast nieuwe mensen en probeert nieuwe dingen. Een mooie kans om het leven een boost te geven of wellicht een totaal nieuw hoofdstuk te beginnen.”

   

  Blokhut

  Tien dagen lang brengen de kandidaten, allemaal tussen de 62 en 79 jaar oud, met elkaar door in een Zwitsers retraite. Al jodelend en rodelend hopen ze dat de vonk overslaat. Aan het eind van elke dag stelt iedere kandidaat een top vijf samen. Zetten twee mensen elkaar op de eerste plek, dan brengen ze de avond samen door in een romantische blokhut. “Daar schrokken sommige kandidaten een beetje van”, gniffelt Marlijn. “Maar toen we duidelijk maakten dat ze niet met elkaar in bed hoefden te liggen als ze dat niet wilden, nam de druk wat af. Het zijn 24 uitgesproken, dappere mensen die in de herfst van hun leven graag nog een keer op zoek gaan naar de liefde. Ze hebben allemaal een leven achter de rug, daarin van alles meegemaakt en zijn nu alleen overgebleven. Partner overleden, kinderen te druk, ruzie in de familie, dat soort dingen. Hartverscheurend, toch? Hun verhalen waren soms een echte wake up call: oh ja, zo kan het leven ook zijn.”

   

  Tegeltjeswijsheden

  Maar alleen een tranentrekker is Hotel romantiek volgens Marlijn allerminst. “Liefde en vriendschap zijn zware onderwerpen, maar er wordt ook veel gelachen. Er zit een Amsterdammer tussen die bijna alleen maar in tegeltjeswijsheden praat en een dame van 78 die geweldig reislustig is. Ik ben gewend om hun generatie met ‘u’ aan te spreken, maar het was alsof ik met mensen van mijn eigen leeftijd in gesprek ging. De één was nog grover dan de ander, haha.”

   

  Streetlab

  Aan de zijde van Marlijn staan de mannen van Streetlab. “Stijn, Tim, Daan en Jasper gingen geweldig met de kandidaten om. Ze waren heel oprecht. Als de camera’s niet meer draaiden, zaten we nog met z’n allen koffie te drinken en een beetje te ouwehoeren. Het klikte echt! En dat terwijl ze mij een beetje opgedrongen kregen. Ik zag Hotel romantiek op de Vlaamse tv en dacht: dit wil ik in Nederland doen! Bij KRO-NCRV kreeg ik te horen dat ze het al gekocht hadden en de jongens van Streetlab de presentatie op zich zouden nemen. Balen! Totdat de zender bedacht dat ze tussen al dat mannelijk geweld ook wel een vrouw wilden hebben. Ik had geen idee wat de jongens daarvan vonden. Ik kende ze wel van borrels en feestjes en dat was altijd gezellig, maar kun je ook samen een programma maken? Het bleek een supercombi!”

   

  Lees hier het interview met Marlijn over Danni Lowinski

 1. TV-TIP Pulp Fiction

  Pulp Fiction
  Net5 om 20:00 uur
  De hooggespannen verwachtingen na zijn energieke debuut Reservoir Dogs loste autodidact Quentin Tarantino op grootse wijze in met Pulp Fiction. De dialogen zijn wederom briljant, de regie is een hommage aan tal van misdaadfilms uit de jaren ’70 en de muziek klinkt lekker groovy.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Door het hart van China

  Door het hart van China
  NPO 2 om 20:15 uur
  In Shenzhen draait een doodenge pilot van het ?sociaal kredietsysteem? dat in 2020 in heel China wordt ingevoerd. De overheid kan daarbij elke handeling van burgers monitoren. Gedraag je je naar overheids­normen, dan krijg je punten. Maar negeer je een stoplicht of bezoek je de verkeerde internetsite, dan krijg je op de broek.