1. Interviews

  Robert ten Brink

  Love is in the Air

  Hij is net terug uit Argentiniƫ en maakt zich op voor de afleveringen die nog moeten worden geschoten in Canada, Zuid-Afrika en Braziliƫ. Leg de zakdoeken maar klaar, een nieuw seizoen van Love is in the Air staat voor de (vliegtuig-)deur.
  07 april
  Robert ten Brink

  Doctor Love vliegt weer de wereld over om familieleden die elkaar jarenlang niet hebben gezien te herenigen. Dat is hard werken, maar het resultaat mag er zijn; Love is in the Air is al jaren goed voor klinkende kijkcijfers en ook de aanmeldingen blijven binnenstromen. Robert ten Brink is niet alleen presentator van het programma, maar ook volop betrokken bij voorbereidingen.

  Hoe selecteren jullie de kandidaten?
  “We zijn altijd op zoek naar bijzondere verhalen. Een paar soorten verzoekjes komen altijd terug. Ouders van wie een kind naar het buitenland is vertrokken, broers en zussen op leeftijd die elkaar lange tijd niet hebben gezien en grootouders die hun kleinkinderen willen ontmoeten. Het gaat altijd om mensen die het zich zelf niet kunnen veroorloven om de reis te maken. Daarmee gaat het ook om mensen die we het gunnen.”

   

  Wat is jouw persoonlijke insteek?

  “Ik wil een mooi documentje maken voor deze mensen. Een eerbetoon aan de warme familieband die zij hebben. Daarom proberen we hen met mooie shots, mooie gesprekken en bijpassende muziek zo goed mogelijk uit de verf te laten komen.”

   

  Hoe is het om met die mensen op reis te gaan?

  “We trekken al die tijd met elkaar op. Stappen samen op het vliegtuig, slapen in hetzelfde hotel, ontbijten samen. Daardoor verdwijnen alle barrières. Omdat we zoveel met elkaar optrekken, maakt het hen op een gegeven moment niet meer uit of de camera erbij is of niet. Dat is een groot voordeel, want daardoor zijn de gesprekken in het programma heel natuurlijk. De ontmoeting met hun familieleden blijft altijd emotioneel en spannend, maar dat is juist wat dit programma
  zo mooi maakt.”

   

  Waarom gaan jullie met meerdere gezinnen tegelijk op reis?

  “Omdat het leuk is. Die mensen herkennen veel in elkaar. Ze hebben allemaal een familielid in een ver land en weten hoe het is om mensen die je lief zijn te missen. Er wordt vaak een band voor het leven gesmeed.”

   

  Hoe verklaar jij het succes van het programma?

  “Het is een heel pure vorm van televisie maken. Het is niet gekunsteld en we gebruiken geen ‘vormpjes’. Bovendien gaat het om intense, emotionele ontmoetingen en mooie gesprekken die we zo ongedwongen mogelijk in beeld brengen. Blijkbaar waardeert de kijker dat.”

   

  Waarom heb je tijdens de opnamen ook zelf een camera bij je?

  “Ik leg de kneuterige dingen vast. Situaties die je met een filmploeg erbij waarschijnlijk nooit te zien krijgt. Een vers eitje bij het ontbijt, het uitzicht vanuit de hotelkamer of een persoonlijk gesprekje. Ik breng dat met een kleine camera in beeld en dat past goed in de stijl van het programma. Het voegt echt iets leuks toe.”

   

  Heb je nog wensen voor de toekomst, landen waar je nog weleens heen zou willen bijvoorbeeld?

  “In Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika wonen nu eenmaal veel Nederlanders. Dus daar komen we veel. Het was heel leuk om dit keer eens in Argentinië te filmen. En ja, ik zou graag eens naar Siberië reizen. Maar wie woont daar nou? En daar komt bij: Love is in the Air is geen reisprogramma, het gaat om de mensen en hun verhalen.”

  Lees hier het interview met Robert over All you need is Love

 1. TV-TIP RTL 7 Darts: WK 2018

  RTL 7 Darts: WK 2018
  RTL 7 om 20:05 uur
  Michael van Gerwen gaat voor zijn derde wereldtitel. Al twee keer eerder was hij de beste in 'Ally Pally', Alexandra Palace in Noord-Londen. Het leek even mis te gaan dit seizoen voor Mighty Mike, maar na een korte vakantie won hij het EK en de Grand Slam of Darts met overmacht. Het WK gaat om het kampioenschap van 2018.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTJES JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE

   In Jumanji: Welcome to the Jungle zijn de rollen letterlijk omgekeerd wanneer vier tieners de wereld van het spel Jumanji binnengesleurd worden. Ze veranderen in de game-personages die ze zelf kozen, gespeeld door Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black en Karen Gillan. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaartjes plus een t-shirt van deze familiefilm weggeven.

  TV-TIP Keuringsdienst van Waarde: Terug naar de basis

  Keuringsdienst van Waarde: Terug naar de basis
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het zit zo massaal in ons eten, dat we er genoeg van hebben. Suiker moet eruit. Het is niet van harte, maar de voedingsindustrie belooft om miljoen suikerklontjes uit ons eten te halen. Maar wanneer kwam suiker eigenlijk op ons menu? Waar kwamen al die bergen suiker ooit vandaan? De KvW over het donkere verleden van het witte goed.