1. Interviews

  Robert ten Brink

  Love is in the Air

  Hij is net terug uit Argentiniƫ en maakt zich op voor de afleveringen die nog moeten worden geschoten in Canada, Zuid-Afrika en Braziliƫ. Leg de zakdoeken maar klaar, een nieuw seizoen van Love is in the Air staat voor de (vliegtuig-)deur.
  07 april
  Robert ten Brink

  Doctor Love vliegt weer de wereld over om familieleden die elkaar jarenlang niet hebben gezien te herenigen. Dat is hard werken, maar het resultaat mag er zijn; Love is in the Air is al jaren goed voor klinkende kijkcijfers en ook de aanmeldingen blijven binnenstromen. Robert ten Brink is niet alleen presentator van het programma, maar ook volop betrokken bij voorbereidingen.

  Hoe selecteren jullie de kandidaten?
  “We zijn altijd op zoek naar bijzondere verhalen. Een paar soorten verzoekjes komen altijd terug. Ouders van wie een kind naar het buitenland is vertrokken, broers en zussen op leeftijd die elkaar lange tijd niet hebben gezien en grootouders die hun kleinkinderen willen ontmoeten. Het gaat altijd om mensen die het zich zelf niet kunnen veroorloven om de reis te maken. Daarmee gaat het ook om mensen die we het gunnen.”

   

  Wat is jouw persoonlijke insteek?

  “Ik wil een mooi documentje maken voor deze mensen. Een eerbetoon aan de warme familieband die zij hebben. Daarom proberen we hen met mooie shots, mooie gesprekken en bijpassende muziek zo goed mogelijk uit de verf te laten komen.”

   

  Hoe is het om met die mensen op reis te gaan?

  “We trekken al die tijd met elkaar op. Stappen samen op het vliegtuig, slapen in hetzelfde hotel, ontbijten samen. Daardoor verdwijnen alle barrières. Omdat we zoveel met elkaar optrekken, maakt het hen op een gegeven moment niet meer uit of de camera erbij is of niet. Dat is een groot voordeel, want daardoor zijn de gesprekken in het programma heel natuurlijk. De ontmoeting met hun familieleden blijft altijd emotioneel en spannend, maar dat is juist wat dit programma
  zo mooi maakt.”

   

  Waarom gaan jullie met meerdere gezinnen tegelijk op reis?

  “Omdat het leuk is. Die mensen herkennen veel in elkaar. Ze hebben allemaal een familielid in een ver land en weten hoe het is om mensen die je lief zijn te missen. Er wordt vaak een band voor het leven gesmeed.”

   

  Hoe verklaar jij het succes van het programma?

  “Het is een heel pure vorm van televisie maken. Het is niet gekunsteld en we gebruiken geen ‘vormpjes’. Bovendien gaat het om intense, emotionele ontmoetingen en mooie gesprekken die we zo ongedwongen mogelijk in beeld brengen. Blijkbaar waardeert de kijker dat.”

   

  Waarom heb je tijdens de opnamen ook zelf een camera bij je?

  “Ik leg de kneuterige dingen vast. Situaties die je met een filmploeg erbij waarschijnlijk nooit te zien krijgt. Een vers eitje bij het ontbijt, het uitzicht vanuit de hotelkamer of een persoonlijk gesprekje. Ik breng dat met een kleine camera in beeld en dat past goed in de stijl van het programma. Het voegt echt iets leuks toe.”

   

  Heb je nog wensen voor de toekomst, landen waar je nog weleens heen zou willen bijvoorbeeld?

  “In Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika wonen nu eenmaal veel Nederlanders. Dus daar komen we veel. Het was heel leuk om dit keer eens in Argentinië te filmen. En ja, ik zou graag eens naar Siberië reizen. Maar wie woont daar nou? En daar komt bij: Love is in the Air is geen reisprogramma, het gaat om de mensen en hun verhalen.”

  Lees hier het interview met Robert over All you need is Love

 1. TV-TIP The Mysteries of Laura

  The Mysteries of Laura
  Net5 om 20:00 uur
  Een beetje coole rechercheur heeft geen loep of pijp meer, maar iets eigens. Zo paradeert Laura met d'r gestuntel en onhandigheid. Pure afleiding natuurlijk, zodat ze kan doen waarvoor ze is geboren: rechercheren.

  Doe mee en win!

  • *

   5X DVD LUCIFER S1

   Lucifer vertelt het verhaal van de duivel die verveeld is geraakt en besluit een nieuw leven in Los Angeles op te bouwen. De charismatische Lucifer vermaakt zich met zijn drie grote passies: wijn, vrouwen en muziek. Totaal TV mag het eerste seizoen vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP La La Land

  La La Land
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Een film die iedereen leuk vindt: zoiets bestaat niet. Toch komt La La Land verrekte dicht in de buurt. En dat is zeker voor een musical een prestatie, want personages die uitbarsten in zang en dans trekt lang niet iedereen. De film won uiteindelijk zes Oscars, waaronder die voor beste vrouwelijke hoofdrol (Emma Stone).