1. Interviews

  Viktor Brand

  Klasgenoten

  Koos Postemas Klasgenoten is afgestoft en Viktor Brand houdt de stofdoek vast. Hij neemt wekelijks een BN’er mee terug naar zijn of haar schooltijd.
  27 december
  Viktor Brand

  Appeltje-eitje?

  “Nee! Klasgenoten is een instituut! Het is gepresenteerd door drie mensen die in televisieland op hun eigen manier hun sporen hebben verdiend: behalve Koos Postema ook Viola Holt en Robert ten Brink. Ik moest mezelf wel even knijpen hoor, jemig de pemig, ik ga dit gewoon doen. Toen ik Robert ten Brink tegen het lijf liep, waarschuwde hij me dat het wel een zwaar programma is.” 

   

  Wat is er zo pittig aan?

  “Het is best een ding om die klas door en door te kennen en het vergt behoorlijk wat inlevingsvermogen. Je moet als presentator de levensloop van twintig klasgenoten in je hoofd hebben. Als Marietje aangeeft dat ze onzeker is, moet ik kunnen schakelen naar Henkie die daar op school al last van had en daarná naar Pietje.”

   

  Is er iets veranderd?

  “Het wordt nu opgenomen in de school waar de BN’er op zat. Ik haal hem op in zijn ouderlijk huis en we gaan naar school zoals hij dat destijds deed: op de fiets, de brommer of met de bus. Onderweg kletsen we wat over die tijd en de wijk waarin hij is opgegroeid.”

   

  Gebeurt alles daarna in dat klaslokaal?

  “We maken ook portretten. Voor de klas van Bram Moszkowicz bezochten we zijn gymleraar van 85. Een klasgenoot van Thom Hoffman heeft het roer omgegooid en woont nu als imker en kunstenaar in een woongroep. En voor de aflevering van Rafael van der Vaart ga ik patatjes bakken met zijn moeder.”

   

  Wat is de toegevoegde waarde van die BN’er?

  “Het is mooi om te zien dat die BN’er, zodra hij die klas inloopt, gewoon weer dat klasgenootje van vroeger is. Voor je het weet is hij weer dat jongentje dat achterstevoren met iedereen zat te beppen. Als hoofdgast stel je je in dit programma heel kwetsbaar op, want je weet van tevoren niet wat er allemaal uit die klas komt. Ze gaan met de billen bloot; dat moet je maar durven.”

   

  Wat heeft tot nu toe de meeste indruk gemaakt?

  “De aflevering met Bram Moszkowicz is er een met een grote lach, maar ook met een flinke traan. Tranen omdat Bram zichtbaar werd overvallen toen hij hoorde dat één van zijn klasgenoten is overleden aan baarmoederhalskanker. Maar een bulderende lach toen de klas herinneringen ophaalde over het schoolreisje naar Amsterdam van hun katholieke klas in de jaren zeventig.”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Sport. Ik kijk alles wat beweegt. Ik heb alle FOX-zenders en heel veel tennis, Ziggo Sport om naar Max te kijken en Netflix en HBO voor hun series. Ik ben ook dol op alle programma’s van Kees van der Spek.”

 1. TV-TIP Blackhat

  Blackhat
  Net5 om 20:00 uur
  Wanneer de VS en China worden getroffen door twee cyberaanvallen, slaan de landen de handen ineen. Regisseur Michael Mann verkiest zoals altijd vorm boven inhoud: de zoektocht naar de boef is van minder belang dan de sfeervolle plaatjes. Dat maakt een te lijzige, te voorspelbare film vol beeldschermen en toetsenborden.

  Doe mee en win!

  • *

   1x Philips Blender + old scool milkshakeglas

   Travel Channel zendt vanaf 27 januari Man V. Food uit, waarin acteur, foodie en veteraan uit de restaurantindustrie Casey Webb uitdagingen aangaat. Zoals de Belt Buster Challenge, waarvoor hij in slechts 20 minuten een hamburger van 1 kg, 1,4 kg nachos, aardappelkroketjes en een milkshake van 340 ml moet wegwerken. Totaal TV mag een Philips Blender + old scool milkshakeglas weggeven.

  TV-TIP Moordvrouw

  Moordvrouw
  RTL 4 om 20:08 uur
  Wendy van Dijk en haar collega’s hijsen zich, ook al hebben ze hun penning aan het eind van het vorig seizoen moeten inleveren, gewoon weer in hun uniform. Er verandert dit zevende seizoen wel een hoop: het team gaat niet alleen anders te werk, ook het schrijversteam is compleet vernieuwd.