1. Interviews

  Wilfred Genee

  Tour Du Jour

  Tour Du Jour zat één jaar in de bezemwagen, maar keert terug. Met nieuwe gasten én dito locatie: Breda. Wilfred Genee is kopman van de wielershow.
  15 juni
  Wilfred Genee

  Vorig jaar werd jouw vrije zomer thuis met gejuich ontvangen. En nu?

  (Lachend) “Mijn vrouw zit naast me en zegt dat ze het helemaal goed vindt. En na de show rijd ik gewoon weer naar huis. De tweede week van Tour Du Jour valt in de schoolvakantie, dus is de kans groot dat ik overdag een keer met mijn gezin in de Efteling of Safaripark Beekse Bergen te vinden ben. Voordat VI dan weer begint, heb ik nog twee weken vrij.”

   

  Wat kun je vertellen over het nieuwe seizoen?

  “We gaan proberen een andere sfeer neer te zetten met nieuwe gasten erbij. Michael Boogerd wordt mijn vaste sidekick. De bedoeling is om met zijn kennis meer op de inhoud te focussen. Michael is één van de beste analisten van Nederland. Hij is eerlijk en kan de kijker écht meenemen naar het gevoel van de koers. Erg belangrijk!”

   

  Welke rol hebben Filemon Wesselink en Maxim Hartman?

  “Maxim maakt reportages van het randgebeuren. Denk aan de fans op de Alpe d’Huez en de andere Tour-gekte. Ik vind hem een erg goede tv-maker die vaak de grens opzoekt, maar ben ook benieuwd wat er gebeurt als hij dat níet doet. Filemon richt zich op alles ín de koers. Hij duikt na elke etappe direct op de renners en ploegleiders.”

   

  Komen de mannen van VI nog op bezoek?

  “Ik zie Johan zeker aanschuiven. Ook met het oog op de ontwikkelingen in de voetbalwereld. Of René plaatsneemt, weet ik niet. Ik hoop van wel! Jan komt, als echte wielergek, wellicht ook voorbij. Hij zou graag, net als tijdens Tour Du Jour in 2015, een plens water in mijn gezicht gooien. Ik sta overal voor open, hoor. Alhoewel, een klap op m’n bek? Ach, als het moet dan moet het…”

   

  Hoe bereid je je voor op de show?

  “Door vooral veel tv te kijken. Dat is de laatste weken goed gelukt. Welke Nederlander keek er niet naar de Giro? Lastig is wel dat er geen Nederlandse kanshebber meedoet. Mannen als Gesink en Mollema gokken vooral op dagzeges. Als ze goed rijden, heeft dat invloed op het programmasucces. Toen Oranje in 2010 de WK-finale haalde, gaf dat VI een enorme boost.”

   

  Voel je nog enige rivaliteit met de publieken?

  “Valt mee. De avondetappe van de NOS begint als wij net klaar zijn. Het zit heel kort op elkaar. Onze collega’s zijn ook net een tikkie serieuzer. Ik vind dat wij meer knipogen en zelfreflectie hebben.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Ik kijk actualiteitenprogramma’s als Pauw en Jinek, maar programma’s met Gordon vind ik ook leuk. Verder vooral erg veel Netflix, hopelijk komt het derde seizoen van Peaky Blinders snel online.”

  Lees hier het interview met Wilfred over Voetbal Inside

 1. TV-TIP Pulp Fiction

  Pulp Fiction
  Net5 om 20:00 uur
  De hooggespannen verwachtingen na zijn energieke debuut Reservoir Dogs loste autodidact Quentin Tarantino op grootse wijze in met Pulp Fiction. De dialogen zijn wederom briljant, de regie is een hommage aan tal van misdaadfilms uit de jaren ’70 en de muziek klinkt lekker groovy.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Door het hart van China

  Door het hart van China
  NPO 2 om 20:15 uur
  In Shenzhen draait een doodenge pilot van het ?sociaal kredietsysteem? dat in 2020 in heel China wordt ingevoerd. De overheid kan daarbij elke handeling van burgers monitoren. Gedraag je je naar overheids­normen, dan krijg je punten. Maar negeer je een stoplicht of bezoek je de verkeerde internetsite, dan krijg je op de broek.