Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    (Udate) Zuid-Afrikaanse nieuwszender via 28 graden oost

    Het aanbod van internationale nieuwszenders via de satelliet is wederom uitgebreid. Het Zuid-Afrikaanse E News Channel Africa heeft haar plannen gerealiseerd om internationaal uit te breiden.
    Jan-Hein Visser
    31 augustus 2012
    comments 0
    (Udate) Zuid-Afrikaanse nieuwszender via 28 graden oost
    Het aanbod van internationale nieuwszenders via de satelliet is wederom uitgebreid. Het Zuid-Afrikaanse E News Channel Africa heeft haar plannen gerealiseerd om internationaal uit te breiden.

    E News Channel Africa is een Zuid-Afrikaanse Engelstalige nieuwszender die haar vleugels internationaal heeft uitgeslagen, maar desondanks nog wel een duidelijk regionaal karakter heeft. E News Channel Africa besteedt dan ook buitengewoon veel aandacht aan zuidelijk Afrika met nieuws, documentaires en weerberichten uit de regio. De zender is primair bedoeld voor de Britse kijker maar in feite in heel Europa te ontvangen.

    Afrikaanse zenders via satelliet

    Om E News Channel te bekijken, hoeft de kijker alleen maar te beschikken over ontvangst van de bekende Britse Astra2/Eurobird1 positie op 28 graden oost. Er wordt uitgezonden via de frequentie 12.607 Ghz. Horizontaal - SR 27500 - Fec 2/3. Er waren al diverse andere zenders over en uit Afrika via de schotel te bekijken zoals AFTV, dat afgelopen voorjaar vanuit Nederland ging uitzenden. Op de Britse positie zijn tevens The Africa Channel en VoxAfrica te vinden die zich hoofdzakelijk op een doelgroep in Groot-Brittannië richten.

    Update: AFTV zet satellietdistributie stop

    De zender AFTV heeft de satellietdistributie stopgezet. Dit is ook door SES Astra bevestigd.
    E News ChannelAFTVAstra 2EurobirdAfrica

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview