Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    (Upd.) Thematekst voor digitale themazenders

    De themazenders Politiek 24 en Journaal 24 hebben diverse tests uitgevoerd voor 'Thematekst'.
    Jan-Hein Visser
    15 februari 2008
    comments 0
    (Upd.) Thematekst voor digitale themazenders
    De themazenders Politiek 24 en Journaal 24 hebben diverse tests uitgevoerd voor 'Thematekst'.

    Teletekst is in Nederland nog altijd buitengewoon geliefd en vrijwel alle omroepen bieden deze dienst dan ook in zeer uitgebreide vorm aan. Digitalisering en de introductie van EPG's hebben er echter voor gezorgd dat er voor de programma-gegevens niet meer zoveel behoefte is aan teletekst.

    Desondanks is de Publieke Omroep aan het testen met teletekstpagina’s voor in eerste instantie de themazenders Journaal 24 en Politiek 24. Deze zenders zenden uit via de digitale kabelpakketten. De informatievoorziening rondom de programmering van de digitale themazenders is echter vrij beperkt en vooral voor wat oudere kijkers is teletekst nog een geliefd medium.

    Interactieve teletekst zoals UPC die in het verleden voor RTL aanbood is tot op heden in Nederland geen succes, maar is in Groot-Brittannië wel gemeengoed geworden. De Nederlandse digitale kanalen lijken echter te gaan kiezen voor de 'ouderwetse' teletekst die overigens gewoon met digitale signalen kan worden meegezonden. Intussen is op Politiek 24 al permanent een menu met info over politici te vinden vanaf pagina 500.

    TeletekstthemakanalenthematekstJournaal 24Politiek 24

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview