Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    (Update) AVROTROS met andere opzet bij CanalParade

    De fusie van de AVRO en TROS is aanleiding voor bezuinigingen. Net als vorig jaar vaart de omroep niet mee met de CanalParade. Wel brengt de AVROTROS een verslag, maar met een nieuw duo.
    Jan-Hein Visser
    31 juli 2014
    comments 0
    (Update) AVROTROS met andere opzet bij CanalParade
    De fusie van de AVRO en TROS is aanleiding voor bezuinigingen. Net als vorig jaar vaart de omroep niet mee met de CanalParade. Wel brengt de AVROTROS een verslag, maar met een nieuw presentatieduo.

    In Amsterdam is zaterdag 2 augustus het jaarlijkse hoogtepunt van de Gay Pride. De omroepen BNN en AVRO varen dit jaar niet mee en dat heeft bezuinigingen als hoofdoorzaak. Deze zijn er mede door de fusie met de VARA respectievelijk TROS. Er is wel via internet een live registratie en 's avonds de samenvatting op Nederland 3. Stadszender AT5 is er overdag net als altijd wel live bij. AT5 is bij diverse providers ook landelijk te bekijken.

    Kees Tol en Art Rooijakkers doen verslag

    Een grote wijziging is er dit jaar in het presentatieduo van de botenparade. AVRO-boegbeeld tijdens de Gay Pride Cornald Maas neemt dit jaar niet de presentatie voor rekening, maar is jurylid. Ewout Genemans, die tot vorig jaar samen met Maas presenteerde, heeft zijn eigen productiebedrijf en is niet meer werkzaam bij AVROTROS. Art Rooijakkers neemt het verslag dit jaar daarom voor zijn rekening en doet dit samen met SBS6-gezicht Kees Tol, die daarmee een tijdelijk uitstapje maakt.

    Update

    Naast het eigen AVRO-gezicht Art Rooijakkers en de door SBS6 uitgeleende Kees Tol, zet de AVROTROS ook RTL 4-presentator Richard Groenendijk in tijdens het tv-verslag van de botenparade. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Terwijl Tol vanaf het water verslag doet van de parade, zal Rooijakkers samen met Groenendijk gasten ontvangen in de studio.
    Kees TolCanalParadeGay ParadeAVROTROSBNNAVROArt RooijakkersKees TolCornald Maas

    Reacties