1. Nieuws

  (Update) BBC lanceert iPlayer dienst in Nederland

  BBC Worldwide lanceert vandaag de iPlayer in 11 West-Europese landen waaronder Nederland. De BBC ziet er het meeste in om dit via een Tablet aan te bieden en introduceert de dienst daarom ook via een iPad app.
  Jan-Hein Visser
  28 juli 2011
  comments 0
  (Update) BBC lanceert iPlayer dienst in Nederland
  BBC Worldwide lanceert vandaag de iPlayer in 11 West-Europese landen waaronder Nederland. De BBC ziet er het meeste in om dit via een Tablet aan te bieden en introduceert de dienst daarom ook via een iPad app.

  Abonnees zullen toegang hebben tot een rijke selectie aan boeiende Engelstalige programma's in zo'n acht genres: Speciale nieuwsuitzendingen & Documentaires; Entertainment; Drama; Komedie; Wetenschap & Natuur; Familie & Kinderen; Muziek & Cultuur en Lifestyle. De app brengt klassieke comedies samen zoals Fawlty Towers en Only Fools & Horses; spannende dramaserie's zoals Sherlock, Luther en het geliefde Pride and Prejudice; recente afleveringen van de beroemde Britse soap EastEnders, het wereldbekende autoprogramma Top Gear, de afleveringen van Doctor Who en de leuke kindershow Charlie & Lola. Elke week zullen de uren van de nieuwe programma's aan de dienst worden toegevoegd, samen met de fantasierijke themacollecties uit het uitgebreide archief van de BBC, waaronder David Attenborough en het verhaal van de koninklijke familie.

  De BBC kondigde recent al aan met haar on-demand aanbod internationaal te willen gaan. Tot nu toe was de iPlayer om auteursrechtelijke redenen alleen in Groot-Brittannië zelf te gebruiken, maar deze versie van de Britse Uitzending Gemist betreft dan ook programma's van de binnenlandse publieke tak van de BBC, die alleen voor de Britse kijker is bedoeld. Deze nieuwe dienst valt onder BBC Worldwide, de commerciële tak van de BBC en, naast een beperkte gratis inhoud, vooraf gegaan door reclames, zullen er dan ook abonnementen verkrijgbaar zijn. In de Verenigde Staten zal de dienst nog niet beschikbaar komen maar wel in de meeste West-Europese landen waaronder ook België, echter ook nog niet in Scandinavië.

  Vooralsnog gaat het om een 'pilot' project van een jaar waarbij diverse abonnementen beschikbaar van €7 per maand of €50 per jaar. De iPad app is intussen te downloaden bij iTunes (volg de URL link onder dit bericht) of direct via de site van BBC.com (dus niet via de binnenlandse BBC site bbc.co.uk waar bijvoorbeeld de streams van de binnenlandse radiozenders staan en de programma info van de in ons land te ontvangen tv-zenders).
  BBCiPlayer

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl