1. Nieuws

  (Update) BBC lanceert iPlayer dienst in Nederland

  BBC Worldwide lanceert vandaag de iPlayer in 11 West-Europese landen waaronder Nederland. De BBC ziet er het meeste in om dit via een Tablet aan te bieden en introduceert de dienst daarom ook via een iPad app.
  Jan-Hein Visser
  28 juli 2011
  comments 0
  (Update) BBC lanceert iPlayer dienst in Nederland
  BBC Worldwide lanceert vandaag de iPlayer in 11 West-Europese landen waaronder Nederland. De BBC ziet er het meeste in om dit via een Tablet aan te bieden en introduceert de dienst daarom ook via een iPad app.

  Abonnees zullen toegang hebben tot een rijke selectie aan boeiende Engelstalige programma's in zo'n acht genres: Speciale nieuwsuitzendingen & Documentaires; Entertainment; Drama; Komedie; Wetenschap & Natuur; Familie & Kinderen; Muziek & Cultuur en Lifestyle. De app brengt klassieke comedies samen zoals Fawlty Towers en Only Fools & Horses; spannende dramaserie's zoals Sherlock, Luther en het geliefde Pride and Prejudice; recente afleveringen van de beroemde Britse soap EastEnders, het wereldbekende autoprogramma Top Gear, de afleveringen van Doctor Who en de leuke kindershow Charlie & Lola. Elke week zullen de uren van de nieuwe programma's aan de dienst worden toegevoegd, samen met de fantasierijke themacollecties uit het uitgebreide archief van de BBC, waaronder David Attenborough en het verhaal van de koninklijke familie.

  De BBC kondigde recent al aan met haar on-demand aanbod internationaal te willen gaan. Tot nu toe was de iPlayer om auteursrechtelijke redenen alleen in Groot-Brittannië zelf te gebruiken, maar deze versie van de Britse Uitzending Gemist betreft dan ook programma's van de binnenlandse publieke tak van de BBC, die alleen voor de Britse kijker is bedoeld. Deze nieuwe dienst valt onder BBC Worldwide, de commerciële tak van de BBC en, naast een beperkte gratis inhoud, vooraf gegaan door reclames, zullen er dan ook abonnementen verkrijgbaar zijn. In de Verenigde Staten zal de dienst nog niet beschikbaar komen maar wel in de meeste West-Europese landen waaronder ook België, echter ook nog niet in Scandinavië.

  Vooralsnog gaat het om een 'pilot' project van een jaar waarbij diverse abonnementen beschikbaar van €7 per maand of €50 per jaar. De iPad app is intussen te downloaden bij iTunes (volg de URL link onder dit bericht) of direct via de site van BBC.com (dus niet via de binnenlandse BBC site bbc.co.uk waar bijvoorbeeld de streams van de binnenlandse radiozenders staan en de programma info van de in ons land te ontvangen tv-zenders).
  BBCiPlayer

  Reacties

 1. TV-TIP Braveheart

  Braveheart
  Net5 om 20:30 uur
  Na zijn zemelige regiedebuut verraste Mel Gibson vriend en vijand met dit bloederige spektakelstuk. De Schotse rebellenleider William Wallace verzet zich tegen de wrede Engelse koning Edward I. Deze heeft het land ingenomen en is een bedreiging voor de vrijheid van alle Schotten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Shadow World

  Shadow World
  NPO 2 morgen om 00:00 uur
  De wereldwijde wapenhandel telt zijn winsten in dollars en zijn verliezen in mensenlevens. In de nasleep van iedere oorlog duiken er weer geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Deze intense docu legt de business van de wereldwijde wapenhandel bloot.