Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    (Update) Wegens sneeuw extra nieuws radio 1 en NOS journaal

    Update: Vanwege de sneeuwoverlast zijn er door de NOS extra nieuwsuitzendingen op Radio 1 en Nederland 1 ingelast op de halve uren. Momenteel verzinkt Nederland in een sneeuwchaos die het wegverkeer al zwaar treft.
    Jan-Hein Visser
    3 februari 2012
    comments 0
    (Update) Wegens sneeuw extra nieuws radio 1 en NOS journaal
    Foto: ANP
    Het vriest stenen uit de grond deze dagen. Elders in Europa zijn al honderden doden als gevolg van de kou en ook in Wageningen vroor iemand dood. In België is het probleem groot en Belgacom helpt daarom mee met het bieden van opvangplaatsen.

    In België en dan met name het grootstedelijk Brussels gewest zwerven nogal wat daklozen rond, veelal (illegale) immigranten zonder werk of verblijfsvergunning. In Brussel hebben een moskee in Molenbeek en een hotel aan de Kaasmarkt al opvangplekken aangeboden en samen met het Rode Kruis en Defensie zijn er zo al honderden opvangplekken. Ook het telecombedrijf Belgacom biedt een helpende hand met een honderdtal plaatsen in haar kantoorgebouw in Schaarbeek.

    Ook in Nederland worden steeds meer maatregelen getroffen, zoals door het Leger des Heils dat in veel plaatsen een fors aantal extra slaapplaatsen aanbiedt zonder verdere voorwaarden. Temperaturen zakken de komende tijd, en wellicht zelfs tot en met volgend weekeinde, ver onder het vriespunt. Vrijdag komt er nog eens een sneeuwstoring bij en daarom zal er via de landelijke media extra aandacht worden besteed aan actuele verkeersinformatie.

    Het KNMI is daarnaast met een proef begonnen waarbij de rollen worden omgedraaid, want naast het informeren van het publiek over extreem weer roept het KNMI op om meldingen van gevaarlijke of extreme weersituaties via smartphones (met iOS-besturingssysteem) naar het KNMI te sturen of dit via Twitter door middel van #Extreemweer te doen. Hiermee hoopt het KNMI sneller en beter inzicht te krijgen in de gevolgen van zwaar weer voor de Nederlandse maatschappij en hierop dan sneller te kunnen reageren.

    Update: Vanwege de sneeuwoverlast zijn er extra nieuwsuitzendingen op Radio 1 en Nederland 1 door de NOS ingelast op de halve uren. Momenteel verzinkt Nederland in een sneeuwchaos die het wegverkeer al zwaar treft. Er stond vrijdag rond 14.45 uur al 850 KM file, de NS kampt met steeds meer vertragingen en dat geldt ook voor de luchthavens. De sneeuw en bijbehorende problemen trekken momenteel verder richting Vlaanderen.


    NOSHorrorwinterextreemweerKNMISneeuwwinterBelgacom

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview