1. Nieuws

  (update)TVE uit de lucht doordat Syrië BBC Arabic wil storen

  Televisiekijkers ondervinden grootschalige storingen in de ontvangst van de Spaanse zenders van RTVE. Oorzaak is dat vermoedelijk Syrië de zenders van BBC Arabic probeert te storen.
  Jan-Hein Visser
  22 oktober 2012
  comments 0
  (update)TVE uit de lucht doordat Syrië BBC Arabic wil storen
  Televisiekijkers ondervinden grootschalige storingen in de ontvangst van de Spaanse zenders van RTVE. Oorzaak is dat vermoedelijk Syrië de zenders van BBC Arabic probeert te storen.

  Nadat Eutelsat de Iraanse publieke zenders van de satelliet moest halen op last van Europese autoriteiten, begon het storen, het zogeheten jammen, in extreme vorm. Totaal TV berichtte eerder al over de ontstane problemen die onder meer Disney Channel en Eurosport troffen en Deutsche Welle zelfs wederom noopte om naar een Astra satelliet uit te wijken. Alle programma's van de Spaanse publieke omroep RTVE zijn nu ook zwaar getroffen, maar daarbij lijkt het te gaan om Syrië dat dit doet. Het gaat om TVE Internacional, Canal 24 Horas, Radio Exterior, Radio Nacional 1, Radio Clásica, RNE Radio 3, Radio 4 Catalunya en Radio 5 Todo Noticias.

  TVE niet doelwit, wel de BBC

  Het feit dat Syrië uit alle macht probeert om de transponder met onder meer BBC Arabic (TV) en BBC Persian (radio) te storen, om zo ontvangst in eigen land onmogelijk te maken, treft daarmee ook iedere kijker die in Europa, dus ook via Telenet, UPC, Ziggo enzovoorts, de Spaanse zender(s) bekijkt of beluistert. De storingen zijn onregelmatig en worden door het zogenoemde Satellite jamming veroorzaakt. De BBC heeft zelf het vermoeden uitgesproken dat het in dit geval om een actie vanuit Syrië gaat, omdat dit land vooral de Arabischtalige berichtgeving van BBC Arabic een doorn in het oog is. In Syrië woedt al een tijd een oorlog tussen het heersende regime en hun tegenstanders. Het conflict wordt onder meer vanuit Libanon en Iran ook beïnvloed.
  Deutsche WelleRNERadio ExteriorIranEutelsatSatellite JammingTVEBBC ArabicBBC Persian

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl