1. Nieuws

  (update)TVE uit de lucht doordat Syrië BBC Arabic wil storen

  Televisiekijkers ondervinden grootschalige storingen in de ontvangst van de Spaanse zenders van RTVE. Oorzaak is dat vermoedelijk Syrië de zenders van BBC Arabic probeert te storen.
  Jan-Hein Visser
  22 oktober 2012
  comments 0
  (update)TVE uit de lucht doordat Syrië BBC Arabic wil storen
  Televisiekijkers ondervinden grootschalige storingen in de ontvangst van de Spaanse zenders van RTVE. Oorzaak is dat vermoedelijk Syrië de zenders van BBC Arabic probeert te storen.

  Nadat Eutelsat de Iraanse publieke zenders van de satelliet moest halen op last van Europese autoriteiten, begon het storen, het zogeheten jammen, in extreme vorm. Totaal TV berichtte eerder al over de ontstane problemen die onder meer Disney Channel en Eurosport troffen en Deutsche Welle zelfs wederom noopte om naar een Astra satelliet uit te wijken. Alle programma's van de Spaanse publieke omroep RTVE zijn nu ook zwaar getroffen, maar daarbij lijkt het te gaan om Syrië dat dit doet. Het gaat om TVE Internacional, Canal 24 Horas, Radio Exterior, Radio Nacional 1, Radio Clásica, RNE Radio 3, Radio 4 Catalunya en Radio 5 Todo Noticias.

  TVE niet doelwit, wel de BBC

  Het feit dat Syrië uit alle macht probeert om de transponder met onder meer BBC Arabic (TV) en BBC Persian (radio) te storen, om zo ontvangst in eigen land onmogelijk te maken, treft daarmee ook iedere kijker die in Europa, dus ook via Telenet, UPC, Ziggo enzovoorts, de Spaanse zender(s) bekijkt of beluistert. De storingen zijn onregelmatig en worden door het zogenoemde Satellite jamming veroorzaakt. De BBC heeft zelf het vermoeden uitgesproken dat het in dit geval om een actie vanuit Syrië gaat, omdat dit land vooral de Arabischtalige berichtgeving van BBC Arabic een doorn in het oog is. In Syrië woedt al een tijd een oorlog tussen het heersende regime en hun tegenstanders. Het conflict wordt onder meer vanuit Libanon en Iran ook beïnvloed.
  Deutsche WelleRNERadio ExteriorIranEutelsatSatellite JammingTVEBBC ArabicBBC Persian

  Reacties

 1. TV-TIP Watchmen

  Watchmen
  RTL 7 om 20:00 uur
  Deze mysterieuze, spectaculaire actiefilm speelt zich af in 1985 in de straten van New York. Superhelden maken deel uit van het dagelijkse leven en spelen een belangrijke rol in de samenleving. Wanneer door één van de superhelden ontdekt wordt dat er een seriemoordenaar rondloopt met als doel hen allen uit te moorden, volgt er ontdekking op ontdekking. De missie van de Watchmen is te waken over de mensheid, maar wie houdt hen dan in de gaten?

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP Walking Tall

  Walking Tall
  Veronica om 20:00 uur
  Chris Vaughn (The Rock) is een ex-marinier die naar huis terugkeert. Wat hij aantreft is niet langer meer het stadje waar hij afscheid van nam. Zijn aardsrivaal Jay Hamilton (Neal McDonough) heeft het rustige plaatsje waar Chris opgroeide, veranderd in een spookstad, waar misdaad, drugs en geweld de boventoon voeren. Chris en zijn maatje Ray Templeton (Johnny Knoxville) besluiten te vechten voor de belangen van het dorp. Het wordt een keiharde strijd, maar ze geven niet op.

  Zappen.blog.nl