Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    SBS 6 winnaar op zaterdagavond

    SBS 6 is de winnaar van Super Saturday geworden. Van de drie grote zaterdagavondshows scoorde Sterren Springen het beste waarmee het Strictly Come Dancing en Beat The Best achter zich liet.
    Jarco Kriek
    26 augustus 2012
    comments 0
    SBS 6 winnaar op zaterdagavond

    SBS 6 is de winnaar van Super Saturday geworden. Van de drie grote zaterdagavondshows scoorde Sterren Springen het beste waarmee het Strictly Come Dancing en Beat The Best achter zich liet.

    Presentator Gerard Joling van Sterren Springen had vooraf laag ingezet en liet weten blij met meer dan een half miljoen kijkers te zijn. Sterren Springen werd met 1,4 miljoen kijkers echter de best bekeken zaterdagavondshow.

    Concurrentie ver achter

    En liet hiermee de concurrentie ver achter zich. De strijd om de tv-kijker op zaterdagavond eindigde op de eerste speeldag in het voordeel van SBS 6. De AVRO volgde met het dansprogramma Strictly Come Dancing op gepaste achterstand met 1,1 miljoen kijkers. Beide tv-programma’s worden door producent Eyeworks gemaakt. Vooral het belang van een goed resultaat van Strictly Come Dancing is voor Eyeworks belangrijk. Reinout Oerlemans – de belangrijkste man binnen het productiebedrijf – presenteert daarom ook zelf dit programma. RTL 4 scoorde met het nieuwe Talpa-prestigeproject Beat The Best wederom geen één miljoen kijkers, maar komt met 944.000 kijkers wel dichter in de buurt. RTL 4 zond vorige week de eerste aflevering van Beat The Best uit.

    Komedieseries scoren beter

    Opvallend is dat de komedieseries Koefnoen op Nederland 1 en The Golden Girls op RTL 4 beter scoren dat de grote zaterdagavondshows op deze zenders. Koefnoen kwam met 1,37 miljoen kijkers het dichtst in de buurt van Sterren Springen. The Golden Girls – een Nederlandse remake van de bekende Amerikaanse tv-serie – wist 1,22 miljoen kijkers aan het beeldscherm te kluisteren. Sterren Springen was overigens niet het best bekeken programma van de zaterdagavond. Het SBS 6-programma moest alleen in het NOS 8 Uur Journaal de meerdere erkennen.

    SBS 6SBS BroadcastingSterren SpringenAVRONederland 1publieke omroepNPOStrictly Come DancingKoefnoenRTL 4RTL NederlandBeat The BestThe Golden GirlsEyeworksTalpa

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview