Nieuws

Overzicht

31 augustus 2012

Nieuw HD-kanaal betaalzender Film1

Betaalzender Film1 begint op 4 september met een nieuw HD-kanaal. Op dit moment worden Film1 Première HD en Film1 Action HD al aangeboden. Daar komt nu ook Film1 Series HD bij.

De uitbreiding van het aantal HD-kanalen bij Film1 is niet verwonderlijk. De meeste nieuwere films en series zijn op dit moment in native HD-kwaliteit beschikbaar. Populaire oudere films worden door filmproducenten professioneel naar HD-kwaliteit opgewaardeerd. Hierdoor is er voor betaalzenders als Film1 voldoende native HD-content beschikbaar om op meerdere HD-kanalen aan te bieden.

Concurrentie HBO

Natuurlijk speelt ook de dit jaar op de Nederlandse film-betaalmarkt gekomen concurrentie van HBO met het besluit om een derde HD-kanaal te beginnen mee. HBO zendt op dit moment al haar drie filmkanalen bij Ziggo, KPN, Telfort en XS4All – alle aanbieders die op dit moment HBO aanbieden – in HD- en SD-kwaliteit uit. Ook is de verwachting dat HBO nog voor het eind van dit jaar bij meerdere tv-aanbieders beschikbaar komt. Vooral UPC en CanalDigitaal lijken hiervoor de belangrijkste kanshebbers.

Film1 Series HD voorlopig alleen bij UPC

Film1 Series HD is vanaf 4 september voorlopig alleen bij UPC te bekijken. Dat is niet verwonderlijk. Het betaalkanaal Film1 is onderdeel van Chellomedia, dat eigendom van Liberty Global is. UPC Nederland is eveneens eigendom van dit Amerikaans mediabedrijf. Bij UPC dient de abonnee naast het aanvullende HD-abonnement ook een premium-abonnement op Film1 af te nemen om van Film1 Series HD te kunnen genieten.

Geschreven door: Jarco Kriek
Televisiegids Totaal TV: Het laatste nieuws over (digitale) tv en meer dan honderd zenders. Neem nu een abonnement!

 
 • hans2 - west -
  31/08/2012 18:05 uur
  cd een zinkend schip?op de lange termijn zal wel minder worden denk ik ook.heb dat 2 jaar geleden al voorspeld.eerlijk gezegd vind ik het al knap hoeveel klanten ze nog weten te houden.
 • Vincent - Arnhem -
  31/08/2012 16:55 uur
  CanalDigitaal heeft al jaren geen zenders meer toegevoegd. Alleen maar vervangen of deelkanalen. Er zit dus wel een kern van waarheid in. Verder zijn alle Film1 kanalen gewoon beschikbaar en is het de keuze van CanalDigitaal om ze niet allemaal door te geven.
 • Biggy28 - Zutphen -
  31/08/2012 15:50 uur
  Beste Ryan,Canaldigitaal is helemaal geen zinkend schip,alleen zij hebben ook wat dingen veranderd en in een nieuw jasje gestoken. Het zenderpakket zal dan wel iets anders kunnen zijn dan dat van de andere aanbieders,cananaldigitaal zit ook regelmatig om de tafel met mediagroepen van een aantal zenders. Daar wordt dan gesproken over een distributieovereenkomst,soms komt die er niet,maar later ineens wel.
 • Satfreak - Groningen -
  31/08/2012 15:33 uur
  @Ryan, niet CDS bepaalt dit, maar Film1. Je opmerking over CDS is misplaatst.
 • Ryan - Haarlem -
  31/08/2012 14:40 uur
  Je ziet al dat er nauwelijks CDS-abonnees reageren op dit soort berichten. Men weet immers dat CDS zulke zenders toch niet meer zal toevoegen. CDS is een zinkend schip...
 • Biggy28 - Zutphen -
  31/08/2012 13:43 uur
  Bij canaldigitaal,wordt film1 series niet doorgegeven helaas. Ik hoop dat deze zender wel erbij gaat komen,je kan toch afpraken maken over de doorgifte?. Ik hoop ook dat film1 action ook bij CD komt. Als HBO bij canaldigitaal mocht komen,dan neem ik daar een aanvullend abbonement op.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X VIP-PAKKET GAME OF THRONES

  Game of Thrones volgt het verhaal van de adellijke families van Westeros die vechten om macht in de Zeven Koninkrijken. Het vierde seizoen komt 16 februari uit op dvd en Blu-ray. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket weggeven met deze Blu-ray, maar ook exclusieve merchandise zoals Sigil Pins en een pop van Joffrey!

  Nu in Totaal TV

  CoverIn dit nummer spreken we onder anderen met Kim-Lian van der Meij vanwege het nieuwe SBS6-programma Popster. We geven daarnaast maar liefst tien kaarten voor Cinderella weg, maar ook vijf keer de Blu-ray van het laatste seizoen Boardwalk Empire!