Nieuws

Nieuwsoverzicht

09 september 2012

UPC Horizon cliŽnt-mediabox in aantocht

UPC heeft de Horizon mediabox per direct voor al haar klanten op de markt gebracht. Het gaat hierbij om de uitgebreidere variant met mediagateway-functie. Andere Horizon mediaboxen worden begin volgend jaar verwacht.

De nu beschikbare UPC Horizon mediabox is het meest compleet. Het bestaat uit een digitale kabeltuner met opnamemogelijkheid van meer dan honderd uur via de ingebouwde 500GB harde schijf Ė waarvan 400GB voor opname gebruikt kan worden Ė ook uit een internetmodem inclusief router met vier uitgangen en wifi-ondersteuning en twee telefoonaansluitpunten. Hierdoor kan men de nu gebruikte modems voor UPC telefoon- en internetdiensten buiten gebruik nemen. UPC laat deze keuze echter aan de klant over.

Draadloos tv op slaapkamer

Met de volgend jaar beschikbare UPC Horizon cliŽnt-mediabox kan men draadloos in meerdere huiskamers in huis naar digitale televisie kijken. De mogelijkheid is er echter ook om de eventueel al aangelegen coaxkabel te blijven gebruiken. Met de Horizon cliŽnt-mediabox kan men alle programmaís uit het afgenomen zenderpakket bekijken. Ook kan men programmaís laten opnemen op de harde schijf van de Horizon-mediagateway mediabox en programmaís bekijken die op de harde schijf staan gearchiveerd. De Horizon cliŽnt-mediabox maakt gebruik van de zes aanwezige DVB-C tuner die in de Horizon-mediagateway mediabox aanwezig zijn. Deze cliŽnt-mediabox wordt op huurbasis door UPC geleverd en gaat enkele euroís Ė naar verwachting iets minder dan de prijs die UPC nu voor een tweede mediabox of CI+ module doorberekent Ė per maand kosten.

CliŽnt-mediabox op IBC              

UPC toonde tijdens de perspresentatie van de Horizon mediabox de cliŽnt-mediabox niet. Op de IBC broadcastbeurs in de Amsterdamse RAI is op de stand van het Amerikaanse moederbedrijf Liberty Global deze cliŽnt-mediabox wel aanwezig.

Geschreven door: Jarco Kriek

 
 • Bas van Harmelen - Amersfoort -
  25/09/2013 21:00 uur
  Lekker dat dit al meer dan een jaar geleden is. Horizon: grootste misser in jaren.
 • wim du pree - oud beijerland -
  13/11/2012 19:58 uur
  kunnen er dan meer als 2 tv s op de digitaal aangesloten worden?
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  09/09/2012 15:24 uur
  Een goede aangelegenheid om te vermelden, dat de eventueel aangelegde coaxkabel gebruikt kan blijven. ;-)
 • Jan - Rotterdam -
  09/09/2012 14:58 uur
  Toch wel fijn dat je de AANGELEGEN(?) coaxkabels kunt blijven gebruiken.
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  09/09/2012 14:18 uur
  Het SOP of AOP is belangrijk, het aantal db's moet voldoende binnenkomen,alsook dat de juiste dubbelafgeschermde coax (75ohm) gebruikt wordt,vele klanten gebruiken allerlei rommel,die het signaal alleen maar drastisch doet verlagen,in 99 van de 100 gevallen is er met huisinstallaties het signaal om zeep geholpen,vandaar dat UPC dit nu eens goed (weer) aanpakt,en niet zomaar iedereen de installatie laat doen,ik geef UPC groot gelijk.Zo mag bijv. coax nůůit opgerolt liggen,wat wel veel gebeurd..
 • Johan - Purmerend -
  09/09/2012 12:10 uur
  Wat jij vindt hoef ik niet te vinden. Ik vind het namelijk wel meerwaarde hebben.
 • ArChie - N-H -
  09/09/2012 11:56 uur
  Wat is nu precies de nieuwswaarde van dit artikel? Het is toch allang bekend dat er drie uitvoeringen zijn en dat de overige twee uitvoeringen later zullen volgen? Gaan we nu iedere dag een volgende herhaling van oud Horizon "nieuws" krijgen totdat alles beschikbaar is? Dat kunnen dan nog heel wat herhalingen gaan worden gezien de geschiedenis van UPC en het halen van planningen.
 • luukmlgn - Millingen -
  09/09/2012 11:37 uur
  Wanneer deze client-box beschikbaar komt bestel ik Horizon meteen! Geen coax naar boven leggen => Digitenne boven eruit! :)
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  09/09/2012 10:49 uur
  Klinkt erg goed allemaal, misschien geeft dit wel de doorslag,om tůch naar deze kabelaar over te gaan stappen. Eerst de ervaringen van gebruikers de komende maanden maar eens afwachten. Vooral die 6 tuners is mooi, alsmede een hdd van 500GB. Ben ťrg benieuwd. Nogmaals: UPC kennende, doen ze geen half werk. Ik was een van de eerste die Chello had ('97), we begonnen destijds met zo'n 25 mensen te testen, mooie tijd was dat.Via satelliet waren we ook bezig, downloaden met 450 mbps....

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X VIP-PAKKET THE DROP

  The Drop vertelt het verhaal van de eenzame Bob Saginowski, die barman is in de kroeg van zijn neef Marv, waar geld van gangsters uit de onderwereld van Boston wordt verborgen. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket weggeven, met daarin twee kaarten voor de film ťn het boek waarop Ďt gebaseerd is.

  Nu in Totaal TV

  Cover In dit nummer laat Rebecca Romijn zich uit over haar nieuwe crimeserie King & Maxwell, die in Nederland wordt uitgezonden bij Net5. Daarnaast geven we VIP-pakketten voor The Drop weg én vijf keer de Blu-ray van Edge of Tomorrow!