Nieuws

Overzicht

09 september 2012

UPC Horizon cliënt-mediabox in aantocht

UPC heeft de Horizon mediabox per direct voor al haar klanten op de markt gebracht. Het gaat hierbij om de uitgebreidere variant met mediagateway-functie. Andere Horizon mediaboxen worden begin volgend jaar verwacht.

De nu beschikbare UPC Horizon mediabox is het meest compleet. Het bestaat uit een digitale kabeltuner met opnamemogelijkheid van meer dan honderd uur via de ingebouwde 500GB harde schijf – waarvan 400GB voor opname gebruikt kan worden – ook uit een internetmodem inclusief router met vier uitgangen en wifi-ondersteuning en twee telefoonaansluitpunten. Hierdoor kan men de nu gebruikte modems voor UPC telefoon- en internetdiensten buiten gebruik nemen. UPC laat deze keuze echter aan de klant over.

Draadloos tv op slaapkamer

Met de volgend jaar beschikbare UPC Horizon cliënt-mediabox kan men draadloos in meerdere huiskamers in huis naar digitale televisie kijken. De mogelijkheid is er echter ook om de eventueel al aangelegen coaxkabel te blijven gebruiken. Met de Horizon cliënt-mediabox kan men alle programma’s uit het afgenomen zenderpakket bekijken. Ook kan men programma’s laten opnemen op de harde schijf van de Horizon-mediagateway mediabox en programma’s bekijken die op de harde schijf staan gearchiveerd. De Horizon cliënt-mediabox maakt gebruik van de zes aanwezige DVB-C tuner die in de Horizon-mediagateway mediabox aanwezig zijn. Deze cliënt-mediabox wordt op huurbasis door UPC geleverd en gaat enkele euro’s – naar verwachting iets minder dan de prijs die UPC nu voor een tweede mediabox of CI+ module doorberekent – per maand kosten.

Cliënt-mediabox op IBC              

UPC toonde tijdens de perspresentatie van de Horizon mediabox de cliënt-mediabox niet. Op de IBC broadcastbeurs in de Amsterdamse RAI is op de stand van het Amerikaanse moederbedrijf Liberty Global deze cliënt-mediabox wel aanwezig.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Bas van Harmelen - Amersfoort -
  25/09/2013 21:00 uur
  Lekker dat dit al meer dan een jaar geleden is. Horizon: grootste misser in jaren.
 • wim du pree - oud beijerland -
  13/11/2012 19:58 uur
  kunnen er dan meer als 2 tv s op de digitaal aangesloten worden?
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  09/09/2012 15:24 uur
  Een goede aangelegenheid om te vermelden, dat de eventueel aangelegde coaxkabel gebruikt kan blijven. ;-)
 • Jan - Rotterdam -
  09/09/2012 14:58 uur
  Toch wel fijn dat je de AANGELEGEN(?) coaxkabels kunt blijven gebruiken.
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  09/09/2012 14:18 uur
  Het SOP of AOP is belangrijk, het aantal db's moet voldoende binnenkomen,alsook dat de juiste dubbelafgeschermde coax (75ohm) gebruikt wordt,vele klanten gebruiken allerlei rommel,die het signaal alleen maar drastisch doet verlagen,in 99 van de 100 gevallen is er met huisinstallaties het signaal om zeep geholpen,vandaar dat UPC dit nu eens goed (weer) aanpakt,en niet zomaar iedereen de installatie laat doen,ik geef UPC groot gelijk.Zo mag bijv. coax nóóit opgerolt liggen,wat wel veel gebeurd..
 • Johan - Purmerend -
  09/09/2012 12:10 uur
  Wat jij vindt hoef ik niet te vinden. Ik vind het namelijk wel meerwaarde hebben.
 • ArChie - N-H -
  09/09/2012 11:56 uur
  Wat is nu precies de nieuwswaarde van dit artikel? Het is toch allang bekend dat er drie uitvoeringen zijn en dat de overige twee uitvoeringen later zullen volgen? Gaan we nu iedere dag een volgende herhaling van oud Horizon "nieuws" krijgen totdat alles beschikbaar is? Dat kunnen dan nog heel wat herhalingen gaan worden gezien de geschiedenis van UPC en het halen van planningen.
 • luukmlgn - Millingen -
  09/09/2012 11:37 uur
  Wanneer deze client-box beschikbaar komt bestel ik Horizon meteen! Geen coax naar boven leggen => Digitenne boven eruit! :)
 • Henny (Pro-Digitaal) - Eindhoven -
  09/09/2012 10:49 uur
  Klinkt erg goed allemaal, misschien geeft dit wel de doorslag,om tóch naar deze kabelaar over te gaan stappen. Eerst de ervaringen van gebruikers de komende maanden maar eens afwachten. Vooral die 6 tuners is mooi, alsmede een hdd van 500GB. Ben érg benieuwd. Nogmaals: UPC kennende, doen ze geen half werk. Ik was een van de eerste die Chello had ('97), we begonnen destijds met zo'n 25 mensen te testen, mooie tijd was dat.Via satelliet waren we ook bezig, downloaden met 450 mbps....

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY KUNG FU PANDA 3

  Dit keer duikt Po’s lang vermiste vader op en reizen vader en zoon af naar een geheim pandaparadijs. Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle kung fu meesters in China begint uit te dagen, moet Po een dorp vol vrolijke, klunzige panda’s tot een ultiem team trainen. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven.