Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Sport1 GO binnenkort bij CanalDigitaal

    De mobiele streamingdienst Sport1 GO maakt binnenkort onderdeel van het Sport1-pakket bij CanalDigitaal uit. TV Everywhere-diensten worden dit jaar steeds belangrijker.
    Jarco Kriek
    14 januari 2013
    comments 0
    Sport1 GO binnenkort bij CanalDigitaal

    De mobiele streamingdienst Sport1 GO maakt binnenkort onderdeel van het Sport1-pakket bij CanalDigitaal uit. TV Everywhere-diensten worden dit jaar steeds belangrijker voor aanbieders.

    Sport1 GO komt bij CanalDigitaal niet alleen beschikbaar voor abonnees van het aanvullende Sport1-abonnement. Ook abonnees van het Top- of het Top HD-pakket krijgen zonder extra kosten de beschikking over Sport1 GO. Via een speciale app kan men met Sport1 GO via pc, laptop, tablet en smartphone overal in Nederland mobiel naar Sport1-content kijken. Mobiele streamingdiensten als HBO GO, Eredivisie Live GO en nu ook Sport1 GO worden in de tv-markt ook wel TV Everywhere-diensten genoemd.

    Volledig aanbod Sport1

    Voor CanalDigitaal betekent de komst van Sport1 GO dat de abonnee – zij het alleen op tablet en smartphone – een volledig zenderaanbod van Sport1 krijgt. Via deze mobiele streamingdienst zijn namelijk alle zes Sport1-kanalen te bekijken. De exacte datum van de komst van Sport1 GO bij CanalDigitaal is nog niet bekend. Verwacht wordt dat de nieuwe dienst binnen enkele weken als eerste bij CanalDigitaal beschikbaar komt. Naast de zes live-kanalen kan men via Sport1 GO ook van de video on demand-dienst Sport1 Gemist gebruikmaken. Verder zijn er picture in picture-mogelijkheden waardoor men twee Sport1-kanalen gelijktijdig live kan bekijken en brengt het Sport1 Matchcenter notificaties met daarin het verloop van andere sportevenementen in beeld.

    Meer GO-diensten

    De verwachting is dat CanalDigitaal in 2013 meer GO-diensten gaat aanbieden. Sport1 GO is de eerste stap van CanalDigitaal naar mobiele beeldweergevers. CanalDigitaal kondigde eerder al aan in de loop van 2013 met HBO GO te gaan beginnen. Betaalzender Film1 – dat dezelfde eigenaar als Sport1 heeft – kondigde enkele maanden geleden ook een eigen TV Everywhere-dienst in de vorm van Film1 GO aan. Film1 GO wordt ook op korte termijn bij Nederlandse aanbieders verwacht.

    Sport1Sport1 GOCanalDigitaalM7 Group S.AsatellietTV EverywhereiPadiPhonetabletsmartphoneHBO GOEredivisie Live GOFilm1 GO

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview