Nieuws

Overzicht

26 juni 2013

Eredivisie Live wordt Fox Sports Eredivisie en International

Het huidige betaalkanaal Eredivisie Live wordt door meerderheidsaandeelhouder Fox International Channels gesplitst in FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International.

FOX Sports Eredivisie krijgt de beschikking over drie tv-kanalen en begint op 1 augustus. FOX Sports International krijgt twee tv-kanalen die vanaf 17 augustus gaan uitzenden. Alle vijf de betaalkanalen zijn voor aanbieders zowel in SD- als HD-kwaliteit beschikbaar. Door de splitsing van Eredivisie Live wordt het aantal tv-kanalen van vier naar vijf uitgebreid. Voor FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International moet een apart abonnement worden afgesloten. Er komt voor de voetballiefhebber wel een mogelijkheid om voordelig beide abonnementen af te nemen. Beide betaalkanalen worden door Eredivisie Media & Marketing – waarvan Fox International Channels 51 procent van de aandelen in bezit heeft – geëxploiteerd. Door de splitsing wordt het kijken van live Eredivisie- en buitenlands voetbal in Nederland fors duurder.

Fox Sports Eredivisie

FOX Sports Eredivisie blijft de thuisbasis van het beste van het Nederlandse voetbal. Met drie kanalen boordevol live Eredivisie, Jupiler League, KNVB beker voetbal en Nederlandse clubs in de UEFA Europa League, gepresenteerd door onder anderen Jan Joost van Gangelen, Kees Jansma en Toine van Peperstraten. Alex Tielbeke: "Vanaf 1 augustus is het beste van het nationale voetbal te zien op FOX Sports Eredivisie. Vandaag kondigen we echter niet alleen een naamswijziging aan, maar introduceren we met FOX Sports International onder dezelfde merknaam een nieuwe, extra zender met internationaal topvoetbal. Om de synergie tussen beide zenders goed uit te drukken en om voor de fans een zo hoog mogelijke mate van herkenbaarheid en overzicht te realiseren, is dit het juiste moment voor Eredivisie Live om de volgende fase in te gaan onder de gemeenschappelijke vlag van FOX Sports." Naast de honderden live wedstrijden blijft er op FOX Sports Eredivisie ook veel extra’s te zien: samenvattingen, Club TV van alle Eredivisie clubs, 90 Minutes en boeiende voetbaldocumentaires. De Eredivisie begint vrijdag 2 augustus met de wedstrijd Ajax – Roda JC Kerkrade.

FOX Sports International

FOX Sports International biedt de fans vanaf 17 augustus een extra mogelijkheid om via twee kanalen ook een breed aanbod van internationaal topvoetbal rechtstreeks te ontvangen. Met exclusief de Barclays Premier League, Serie A, FA Cup, League Cup, Coppa Italia, DFB Pokal en UEFA Europa League (met uitzondering van Nederlandse clubs). Frank Rutten: "Ons aanbod van live voetbal is de afgelopen jaren hard gegroeid. Met de Premier League en Serie A als meest recente aanwinsten zijn we op zoek gegaan naar een manier om de fans nog beter te kunnen bedienen. Met de introductie van een extra tv-zender met internationaal voetbal hebben de fans een helder overzicht van het aanbod en wordt er meer flexibiliteit geboden om een eigen keuze te kunnen maken: FOX Sports Eredivisie voor al het belangrijkste Nederlandse voetbal, FOX Sports International voor een breed aanbod internationaal topvoetbal of beide zenders samen in één pakket met vijf kanalen."

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • H,j,van Immerseel - Rotterdam -
  12/08/2013 09:47 uur
  Mijne Heren, Waar is sportzender 2 gebleven?? Waarvoor werd dat niet gemeld? vr.groeten uit Rotterdam
 • Paul - Hellevoetsluis -
  08/07/2013 12:11 uur
  Op de site van Fox eredivisie live lees ik dat de prijs ongewijzigd blijft. Dit is misleidende informatie omdat men er niet bij verteld dat de ongewijzigde prijs nu voor 3 kanalen geldt!
 • Paul - Hellevoetsluis -
  01/07/2013 11:55 uur
  Meer betalen voor Minder kanalen, dat gaat niet gebeuren. Ik heb inmiddels opgezegd. Ik roep alle mensen op die het niet eens zijn met meer betalen voor minder kanalen, ook hun abonnement op te zeggen.
 • Littlesat - Kerkrade -
  26/06/2013 19:23 uur
  Nog meer geld proberen te vangen door het te splitsen....
 • biggy28 - Zutphen -
  26/06/2013 17:23 uur
  Ach,ik kijk toch alleen de nederlandse competitie wedstrijden,zoals ik was gewend bij eredivisielive,maar ja wat er gaat gebeuren binnen mijn canaldigitaal top brits abbo,weet ik dan niet met het voormalige sport 1 erbij inbegrepen.
 • maurice - kerkrade -
  26/06/2013 17:18 uur
  Blijft hetzelfde rob, alleen krijg je er geen bekertoernooien uit Duitsland, Engeland meer bij. Dus eigenlijk toch een (verkapte) prijsverhoging.
 • Dirk Jan - Zutphen -
  26/06/2013 16:33 uur
  Dus geen MLB, geen NHL, geen NBA, niets Amerikaans dus. Met het verdwijnen van ESPN America dus geen sporten meer uit de USA.. Niet interessant dus...
 • egbertjan - zuidlaren -
  26/06/2013 16:08 uur
  hopen dat ziggo ze alle 5 in hd toevoegt zal wel weer niet gebeuren
 • Rob - huijbergen -
  26/06/2013 15:51 uur
  Wat wordt het abonneegeld als je alleen FOX Sports Eredivisie neemt? Lager omdat je dan minder krijgt als bij Eredivisie live?

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY KUNG FU PANDA 3

  Dit keer duikt Po’s lang vermiste vader op en reizen vader en zoon af naar een geheim pandaparadijs. Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle kung fu meesters in China begint uit te dagen, moet Po een dorp vol vrolijke, klunzige panda’s tot een ultiem team trainen. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven.