1. Nieuws

  192TV via TV Vlaanderen eindelijk in België

  Via TV Vlaanderen betreedt muziekzender 192TV eindelijk de Belgische tv-markt. TV Vlaanderen gaat 192TV vanaf 1 juli aan alle klanten in het basispakket aanbieden.
  Jarco Kriek
  3 juni 2016
  comments 10
  192TV via TV Vlaanderen eindelijk in België

  Via de Vlaamse satelliettelevisieaanbieder TV Vlaanderen betreedt muziekzender 192TV eindelijk de Belgische tv-markt. TV Vlaanderen gaat 192TV vanaf 1 juli aan alle klanten in het basispakket aanbieden.


  Door een overeenkomst met M7 Group komt 192TV vanaf 1 juli in het zenderaanbod van CanalDigitaal en Online.nl. In België is doorgifte via TV Vlaanderen een feit. In Nederland is 192TV met uitzondering van Tele2 bij de belangrijkste aanbieders te bekijken. In België is TV Vlaanderen de eerste aanbieder die de muziekzender gaat doorgeven.

  Wens 192TV komt uit

  Hiermee komt een belangrijke wens van 192TV-directeur Bert van Breda uit. Begin 2015 verklapte Van Breda aan Totaal TV dat 192TV zijn vleugels wilde uitslaan in andere Europese landen. België stond daarbij hoog op het verlanglijstje. Niet Telenet – waar al langere tijd mee wordt gesproken – maar TV Vlaanderen is de eerste Belgische tv-aanbieder die de muziekzender met hits uit de laatste decennia van de vorige eeuw aan klanten gaat aanbieden. En dat direct aan alle klanten. In tegenstelling tot veel Nederlandse aanbieders plaatst M7 Group 192TV bij CanalDigitaal, Online.nl en TV Vlaanderen in het basispakket.

  ‘192TV wordt populair in België’

  Bert van Breda weet zeker dat 192TV in België voet aan de grond krijgt. "Als platenlabel heb ik vanaf 1982 gemerkt dat België een nog grotere hang naar jaren 60 en 70 muziek heeft dan Nederland, omdat BR Music releases daar ook zeer succesvol bleken. Daarom weet ik ook zeker dat 192TV zeer populair gaat worden onder de Belgen en ben ik blij dat de eerste stap is gezet met de komst van 192TV bij TV Vlaanderen", aldus Van Breda die samen met oud Radio Veronica-technicus Ad Bouman en René Kroon de muziekzender zes jaar geleden in de steigers zette.

  Doorgifte bij TV Vlaanderen belangrijk

  De doorgifte bij TV Vlaanderen kan een belangrijke eerste stap zijn voor de verdere Europese expansie van 192TV. Satellietdoorgifte via M7 Group maakt het niet alleen voor andere Belgische aanbieders makkelijker om 192TV door te gaan geven. Het satellietsignaal kan als aanvoer voor andere aanbieders dienen. Omdat satellietverspreiding via de Astra3-satelliet het grootste deel van Europa dekt, kunnen aanbieders buiten de Benelux dit als aanvoersignaal gebruiken. En ook hier kan M7 Group via M7 Platform Services een belangrijke rol in spelen.

  CanalDigitaalTV VlaanderenOnline.nlë M7 GroupsatellietAstra3NederlandBelgiëKPNInteractieve TVglasvezelkoperkoperdraadmuziekBR MusicBert van BredaAd BoumanRadio Veronicazeezenderzender van de maandetalagekanaal

  Reacties

 1. TV-TIP G.I. Joe: The Rise of Cobra

  G.I. Joe: The Rise of Cobra
  RTL 7 om 20:30 uur
  Van de Egyptische woestijn tot diep onder ijskappen van de pool, gaat het elite G.I. Joe team met futuristische spionage en militaire apparatuur de strijd aan met de corrupte wapenhandelaar Destro en de steeds gevaarlijker wordende organisatie Cobra om de wereld te redden van totale chaos.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Trust

  Trust
  SBS9 om 20:30 uur
  De familie Cameron is het perfecte voorbeeld van een gelukkig gezin. Alles loopt voorspoedig tot het moment dat de veertien jaar oude Annie (Liana Liberato) haar eerste vriendje Charlie leert kennen via internet. Na maanden van onschuldig communiceren via het web besluit Annie, in een weekend dat ze alleen thuis is, af te spreken met Charlie. Dan komt ze er op een afschuwelijke manier achter dat Charlie (Chris Henry Coffey) niet is wie hij aanvankelijk leek te zijn. Geschokt door wat hun dochter aangedaan is, gaan Annies ouders (Clive Owen en Catherine Keener) de strijd aan om hun dochter in het reine te laten komen met wat er gebeurd is.

  Zappen.blog.nl