1. Nieuws

  192TV via TV Vlaanderen eindelijk in België

  Via TV Vlaanderen betreedt muziekzender 192TV eindelijk de Belgische tv-markt. TV Vlaanderen gaat 192TV vanaf 1 juli aan alle klanten in het basispakket aanbieden.
  Jarco Kriek
  3 juni 2016
  comments 10
  192TV via TV Vlaanderen eindelijk in België

  Via de Vlaamse satelliettelevisieaanbieder TV Vlaanderen betreedt muziekzender 192TV eindelijk de Belgische tv-markt. TV Vlaanderen gaat 192TV vanaf 1 juli aan alle klanten in het basispakket aanbieden.


  Door een overeenkomst met M7 Group komt 192TV vanaf 1 juli in het zenderaanbod van CanalDigitaal en Online.nl. In België is doorgifte via TV Vlaanderen een feit. In Nederland is 192TV met uitzondering van Tele2 bij de belangrijkste aanbieders te bekijken. In België is TV Vlaanderen de eerste aanbieder die de muziekzender gaat doorgeven.

  Wens 192TV komt uit

  Hiermee komt een belangrijke wens van 192TV-directeur Bert van Breda uit. Begin 2015 verklapte Van Breda aan Totaal TV dat 192TV zijn vleugels wilde uitslaan in andere Europese landen. België stond daarbij hoog op het verlanglijstje. Niet Telenet – waar al langere tijd mee wordt gesproken – maar TV Vlaanderen is de eerste Belgische tv-aanbieder die de muziekzender met hits uit de laatste decennia van de vorige eeuw aan klanten gaat aanbieden. En dat direct aan alle klanten. In tegenstelling tot veel Nederlandse aanbieders plaatst M7 Group 192TV bij CanalDigitaal, Online.nl en TV Vlaanderen in het basispakket.

  ‘192TV wordt populair in België’

  Bert van Breda weet zeker dat 192TV in België voet aan de grond krijgt. "Als platenlabel heb ik vanaf 1982 gemerkt dat België een nog grotere hang naar jaren 60 en 70 muziek heeft dan Nederland, omdat BR Music releases daar ook zeer succesvol bleken. Daarom weet ik ook zeker dat 192TV zeer populair gaat worden onder de Belgen en ben ik blij dat de eerste stap is gezet met de komst van 192TV bij TV Vlaanderen", aldus Van Breda die samen met oud Radio Veronica-technicus Ad Bouman en René Kroon de muziekzender zes jaar geleden in de steigers zette.

  Doorgifte bij TV Vlaanderen belangrijk

  De doorgifte bij TV Vlaanderen kan een belangrijke eerste stap zijn voor de verdere Europese expansie van 192TV. Satellietdoorgifte via M7 Group maakt het niet alleen voor andere Belgische aanbieders makkelijker om 192TV door te gaan geven. Het satellietsignaal kan als aanvoer voor andere aanbieders dienen. Omdat satellietverspreiding via de Astra3-satelliet het grootste deel van Europa dekt, kunnen aanbieders buiten de Benelux dit als aanvoersignaal gebruiken. En ook hier kan M7 Group via M7 Platform Services een belangrijke rol in spelen.

  CanalDigitaalTV VlaanderenOnline.nlë M7 GroupsatellietAstra3NederlandBelgiëKPNInteractieve TVglasvezelkoperkoperdraadmuziekBR MusicBert van BredaAd BoumanRadio Veronicazeezenderzender van de maandetalagekanaal

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP SOS Kinderdorpen

  SOS Kinderdorpen
  RTL 4 om 15:50 uur
  Tweeluik waarin Loïs Lane, Gers Pardoel en Anna Nooshin voor SOS Kinderdorpen door Oeganda reizen. Oeganda is een prachtig land, maar ook één van de allerarmste ter wereld. SOS Kinderdorpen staat klaar voor kinderen die geen ouders of zelfs helemaal geen familie hebben. Hoe doen ze dat in Oeganda? De inspiratie die de BN'ers opdeden tijdens deze reis, resulteert in een bijzondere ontknoping en een mooie verrassing voor de SOS-moeders die met hart en ziel voor kwetsbare kinderen zorgen.

  Zappen.blog.nl