1. Nieuws

  192TV via TV Vlaanderen eindelijk in België

  Via TV Vlaanderen betreedt muziekzender 192TV eindelijk de Belgische tv-markt. TV Vlaanderen gaat 192TV vanaf 1 juli aan alle klanten in het basispakket aanbieden.
  Jarco Kriek
  3 juni 2016
  comments 10
  192TV via TV Vlaanderen eindelijk in België

  Via de Vlaamse satelliettelevisieaanbieder TV Vlaanderen betreedt muziekzender 192TV eindelijk de Belgische tv-markt. TV Vlaanderen gaat 192TV vanaf 1 juli aan alle klanten in het basispakket aanbieden.


  Door een overeenkomst met M7 Group komt 192TV vanaf 1 juli in het zenderaanbod van CanalDigitaal en Online.nl. In België is doorgifte via TV Vlaanderen een feit. In Nederland is 192TV met uitzondering van Tele2 bij de belangrijkste aanbieders te bekijken. In België is TV Vlaanderen de eerste aanbieder die de muziekzender gaat doorgeven.

  Wens 192TV komt uit

  Hiermee komt een belangrijke wens van 192TV-directeur Bert van Breda uit. Begin 2015 verklapte Van Breda aan Totaal TV dat 192TV zijn vleugels wilde uitslaan in andere Europese landen. België stond daarbij hoog op het verlanglijstje. Niet Telenet – waar al langere tijd mee wordt gesproken – maar TV Vlaanderen is de eerste Belgische tv-aanbieder die de muziekzender met hits uit de laatste decennia van de vorige eeuw aan klanten gaat aanbieden. En dat direct aan alle klanten. In tegenstelling tot veel Nederlandse aanbieders plaatst M7 Group 192TV bij CanalDigitaal, Online.nl en TV Vlaanderen in het basispakket.

  ‘192TV wordt populair in België’

  Bert van Breda weet zeker dat 192TV in België voet aan de grond krijgt. "Als platenlabel heb ik vanaf 1982 gemerkt dat België een nog grotere hang naar jaren 60 en 70 muziek heeft dan Nederland, omdat BR Music releases daar ook zeer succesvol bleken. Daarom weet ik ook zeker dat 192TV zeer populair gaat worden onder de Belgen en ben ik blij dat de eerste stap is gezet met de komst van 192TV bij TV Vlaanderen", aldus Van Breda die samen met oud Radio Veronica-technicus Ad Bouman en René Kroon de muziekzender zes jaar geleden in de steigers zette.

  Doorgifte bij TV Vlaanderen belangrijk

  De doorgifte bij TV Vlaanderen kan een belangrijke eerste stap zijn voor de verdere Europese expansie van 192TV. Satellietdoorgifte via M7 Group maakt het niet alleen voor andere Belgische aanbieders makkelijker om 192TV door te gaan geven. Het satellietsignaal kan als aanvoer voor andere aanbieders dienen. Omdat satellietverspreiding via de Astra3-satelliet het grootste deel van Europa dekt, kunnen aanbieders buiten de Benelux dit als aanvoersignaal gebruiken. En ook hier kan M7 Group via M7 Platform Services een belangrijke rol in spelen.

  CanalDigitaalTV VlaanderenOnline.nlë M7 GroupsatellietAstra3NederlandBelgiëKPNInteractieve TVglasvezelkoperkoperdraadmuziekBR MusicBert van BredaAd BoumanRadio Veronicazeezenderzender van de maandetalagekanaal

  Reacties

 1. TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 15:10 uur
  Met wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Feest Special

  Feest Special
  24Kitchen om 18:30 uur
  Het is feest want 24Kitchen bestaat 5 jaar! Miljuschka en Danny laten je graag zien hoe je ons meest populaire recept maakt; appeltaart!

  Zappen.blog.nl