1. Nieuws

  192TV – de MTV voor 45-plussers - vandaag in Nijkerk gelanceerd

  Het muziekkanaal 192TV is vandaag in Nijkerk officieel gelanceerd. En dat op de dag dat het op de kop af 37 jaar geleden is dat zenderzender Veronica door de Nederlandse overheid gedwongen werd met uitzenden te stoppen.
  Jarco Kriek
  31 augustus 2011
  comments 0
  192TV – de MTV voor 45-plussers - vandaag in Nijkerk gelanceerd

  Het muziekkanaal 192TV is vandaag in Nijkerk officieel gelanceerd. En dat op de dag dat het op de kop af 37 jaar geleden is dat de zenderzender Veronica door de Nederlandse overheid gedwongen werd met uitzenden te stoppen.

  192TV is een muziekkanaal die de zeezendertijd op de televisie moet laten herleven. Dat doet men onder meer door videoclips uit te zenden van artiesten die veel op de in Nederland te ontvangen zenderzenders te horen waren. De initiatiefnemers van het muziekkanaal – Bert van Breda en Rene Kroon – hebben daarom ook met Ad Bouman contact opgenomen om de naam en de daaraan gekoppelde logo’s van Veronica 192 te mogen gebruiken. 192 meter is namelijk één van de frequenties waarop de zenderzender Veronica op de middengolf heeft uitgezonden. Hierdoor werd Ad Bouman ook direct de derde grondlegger ban 192TV.

  Het muziekkanaal is overigens al meer dan een jaar in Nederland te ontvangen. Het werd echter vandaag pas officieel gelanceerd omdat 192TV vanaf 1 september grote landelijke dekking heeft omdat Nederlands grootste televisieaanbieder Ziggo het muziekkanaal vanaf deze datum in het basispakket gaat doorgeven. 192TV vond echter in Caiway – hiervoor bedankte Bert van Breda dan ook Caiway-directeur Aart Verbree – de eerste televisieaanbieder die in het nieuwe muziekkanaal geloofde en ook direct in het zenderpakket doorgaf. Later volgde ook CAI Harderwijk en glasvezel-televisieaanbieder Glashart Media.

  Tijdens de plechtigheden rond de lancering – die door de Burgemeester van Nijkerk en zanger Rob de Nijs die de afwezige Griekse zanger Demis Roussos verving werd verricht – verwoordde initiatiefnemer Bert van Breda de doelgroep van 192TV goed. 192TV is volgens de initiatiefnemers de "MTV voor 45-plussers”. Daarbij dient overigens wel gezegd te worden dat 192TV gestreefd heeft om wel kwalitatief goede audio op haar televisiekanaal te verspreiden. De videoclips zijn wel origineel uit het verleden. Men bij de videoclips wel digitaal geluid toegevoegd zodat het aangeboden audiogeluid met CD-kwaliteit gelijkwaardig is.

  192TV werd vandaag in Nijkerk gelanceerd omdat deze Gelderse plaats de geboortestad van initiatiefnemer Bert van Breda is. Tevens heeft Rene Kroon in Nijkerk een bedrijf dat in narrow-casting gespecialiseerd is. In het pand van dit bedrijf is ook de studio van 192TV gevestigd. In Nijkerk was het vandaag een reünie van bekende artiesten en medewerkers van de zeezender Veronica. Zo waren onder meer Lex Harding, Jan van Veen, Peter Koelewijn en Piet Veerman bij de lancering van 192TV aanwezig.

  192TVZiggoCaiwayCAI HarderwijkGlashart MediaNijkerk

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl