Nieuws

Overzicht

14 mei 2009

CAIW breidt digitaal zenderaanbod verder uit

Kabeltelevisieaanbieder CAIW heeft vandaag zijn digitaal zenderaanbod verder uitgebreid. CAIW sterkt hiermee zijn rol als innovatiefste televisieaanbieder verder aan. En het is zeker nog niet de laatste zenderuitbreiding van dit jaar spiegelt CAIW ons voor.

De zenderuitbreiding van vandaag biedt zowel voor de SD als HD kijker nieuwe televisiezenders. Vooral op het gebied van HDTV loopt CAIW veruit voorop in Nederland. Ben je liefhebber van HDTV is het op dit moment bijkans een voorrecht te noemen als je in een gebied woont waar CAIW digitale televisie aanbied. Sinds vandaag zijn er weer drie nieuwe HD kanalen in het zenderaanbod opgenomen. Als eerste geeft CAIW, naast CanalDigitaal, als tweede HD aanbieder in Nederland het gecombineerde HD kanaal van MTV en Nickelodeon MTVNHD door. Hierop zijn de populairste MTV en Nickelodeon series, de grootste muziekevenementen, concerten van de grootste artiesten en videoclips in HD kwaliteit te zien. Rush HD wordt op dit moment door CAIW als eerste in Nederland doorgegeven. Het is een HD zender afkomstig uit de stal van het Amerikaanse VOOM Networks waarop Amerikaanse sporten, waaronder de populaire Nascar races, te zien zijn.

Voor de liefhebbers van fashion, beauty en lifestyle is vanaf vandaag Fashion HD te zien. Dit HD kanaal is overigens ook ongecodeerd via de satelliet te zien. Via de satelliet wordt echter uitgezonden via de Eurobird 9 satelliet op 9 graden oost. De meeste satellietschotels in Nederland staan echter niet op deze satelliet uitgericht. Alleen draaibare en diverse multisat satellietinstallaties kunnen eventueel deze satelliet ontvangen. CanalDigitaal, de Nederlandse satelliettelevisieaanbieder, heeft overigens verleden maand met de gedachte gespeeld om Fashion HD de plaats van Melody Zen HD in het HD zenderpakket te laten innemen. Op het laatste moment heeft men hier toch vanaf gezien.

CAIW vergeet overigens bij haar zenderuitbreiding ook de SD abonnees niet. Via het Delight zenderaanbod is vanaf vandaag Comedy Central Family en het nieuwe erotische vrouwenkanaal Dusk te zien. Op Dusk zijn 24 uur per dag films en scènes uit van ’s werelds beste, gerenommeerde productiestudio’s. Geselecteerd door vrouwen, voor vrouwen. Ook het Turks zenderpakket is vanaf vandaag versterkt met twee nieuwe zenders. Het gaat hier om de Turkse muziekzender DreamTurk en om de filmzender D Yeşilçam. De uitbreidingen van zowel het SD als HD aanbod kost de CAIW abonnee overigens niets extra.

Wie denkt dat de huidige uitbreiding van het HD aanbod voorlopig de laatste uitbreiding bij CAIW is komt bedrogen uit. Jennifer van der Pol van CAIW windt er geen doekjes om: “We verwachten in de directe toekomst ons HD zenderaanbod nog verder uit te breiden. We kunnen nog geen exacte datums geven maar de drie HD kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep, Net5 HD, Animal Planet HD, MGM HD en BBC HD verwachten wij in de toekomst aan onze HD abonnees aan te kunnen bieden.”

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • AI van Dijk - gouda -
  08/12/2011 09:56 uur
  groter aanbod? ik heb veel minder zenders, kan dat zomaar veranderd worden,er is toch een contract, of niet?
 • AI van Dijk - gouda -
  08/12/2011 09:56 uur
  groter aanbod? ik heb veel minder zenders, kan dat zomaar veranderd worden,er is toch een contract, of niet?
 • AI van Dijk - gouda -
  08/12/2011 09:55 uur
  groter aanbod? ik heb veel minder zenders, kan dat zomaar veranderd worden,er is toch een contract, of niet?
 • Anne Meijer - Zeist -
  15/05/2009 16:47 uur
  Waar blijft op de kabel arte-HD toch? Op arte moesten we 10 jaar wachten, dan hoeft toch niet weer?
 • Bas - Maassluis -
  15/05/2009 00:05 uur
  Maar caiway heeft tot mijn verbazing nog geen interactive televisie, en dat is toch jammer want daar zit ik op te wachten.
 • Thijs - Rotterdam -
  14/05/2009 22:47 uur
  Caiway heeft nog altijd 24 analoge zenders hoor. Vroeger (echt vroeger jaren 80-90) had Cai Westland ook altijd al het grootste aanbod!
 • Kees - Woerden -
  14/05/2009 20:31 uur
  John, het analoge pakket bij CAIW is heel wat kleiner dan bij Ziggo waardoor CAIW meer ruimte heeft voor digitale diensten. Ziggo heeft onlangs 4-6 zenders verwijderd maar zit nog steeds rond de 30 kanalen analoog. CAIW zit rond de 20.
 • John - Winschoten -
  14/05/2009 19:39 uur
  En waarom kan dit bij ziggo niet???? vooral BBC HD staat op mijn wens lijstje. En ik sluit me aan bij de vorige spreker. Ben ook wel een beetje jaloers op de caiway klanten met een HD abbo.
 • Patrick - Spijkenisse -
  14/05/2009 17:33 uur
  Goed bezig zeg dat CAIW. Een voorbeeld voor de andere kabelbedrijven. Ik ben gewoon jaloers dat ik in UPC gebied zit en niet in CAIW.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY KUNG FU PANDA 3

  Dit keer duikt Po’s lang vermiste vader op en reizen vader en zoon af naar een geheim pandaparadijs. Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle kung fu meesters in China begint uit te dagen, moet Po een dorp vol vrolijke, klunzige panda’s tot een ultiem team trainen. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven.