Nieuws

Overzicht

23 januari 2010

UPC verwijdert Zone Club uit pakket, Disney XD 24 uur per dag

Per 1 februari 2010 wordt Disney XD toegevoegd aan het Starterpakket van het digitale pakket van kabelaar UPC. Disney XD is vanaf deze datum voor digitale abonnees 24 uur beschikbaar via UPC. Disney XD is vanaf 1 februari te vinden op kanaal 503. De komst van een 24 uurs versie werd algemeen verwacht. Analoog blijft Disney XD er alleen in kanaaldeling tot 18.00 uur op het kanaal van Veronica.
 
Zone Club zal vanaf 1 februari 2010 geen onderdeel meer uitmaken van het digitale zenderaanbod. UPC baseert het verwijderen van Zone Club op onderzoek onder abonnees waaruit blijkt dat de waardering voor deze 'familiezender' zeer laag is. De zender verdween eerder ook al van de satelliet om gelijkwaardige redenen. Zone Horror verdween eerder ook al uit het pakket. De zenders van Chello Zone hebben nooit echt goed gescoord. Wel is Zone Reality nog in het pakket aanwezig.

Disney XD als 24 uurs versie is niets anders dan een verlening van het al sinds 1 januari bestaande Disney XD dat er in kanaaldeling via Veronica is als opvolger van Jetix. Disney XD zal als 24 uurs versie waarschijnlijk ook snel in België te zien zijn. Bij andere Nederlandse aanbieders kan dat langer duren. Disney had immers het eerste een vooralsnog exclusieve overeenkomst met UPC.
Geschreven door: Jan-Hein Visser
Half jaar Totaal TV + bakken met Menno. Neem nu een abonnement!

 
 • rogier - haarlem -
  24/01/2010 05:37 uur
  hopelijk bij beide disney kanalen ook het originele geluid want van die nederlandse zooi word ik ook niet vrolijk klinkt voor geen meter
 • Maarten - Hoek van Holland -
  23/01/2010 20:05 uur
  Twee Disney kanalen met dezelfde rommel. Waarom dan geen NickToons of Comedy Central Family?!
 • sanjay - den haag -
  23/01/2010 19:37 uur
  Ik wil dat disney xd 24 uur per dag Op de gewone tv blijft
 • Frank Roos - Utrecht -
  23/01/2010 16:55 uur
  Frank bedankt voor je reactie, ik heb wel eens over digitenne na gedacht maar de beeldkwaliteit is daar helaas nog niet zo goed begreep ik? Schotel is voor mij geen optie, dus dan ben ik bang dat ik vast blijf zitten aan ziggo
 • Thijs - Rotterdam. -
  23/01/2010 14:09 uur
  Nee, je zal nooit van UPC naar Ziggo kunnen gaan wisselen binnen hun gebied! De concurrentie is bedoeld om anderen op de netwerken van de groten toe te laten en dus niet onderling de groten te laten uitwisselen. Je kan alleen op een andere infrastructuur over als je die kan krijgen (digitenne, satelliet, iptv, glasvezel...)
 • Frank Roos - Utrecht -
  23/01/2010 13:54 uur
  Ik had eens gehoord dat je in de toekomst zelf je kabel maatschapij kunt kiezen, is hier al meer van bekend? wij zitten nu bij Ziggo maar bij iedere verandering die je daar doorgeeft maken ze een fout, dus ik weet niet hoe goed UPC is maar zou anders graag over gaan.
 • Merel - Den Bosch -
  23/01/2010 12:46 uur
  Jammer dat het analoog niet gebeurt!

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X DVD VEEP S4

  Klaar voor nieuwe politieke spelletjes? In het vierde seizoen Veep ziet Selina Meyer haar droom eindelijk uitkomen als ze President van Amerika wordt. Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV liefst vier pagina's over de meest populaire serie van dit moment: Game of Thrones. Daarnaast spraken we met Gerard Joling over de nieuwe Geer & Goor, waarin de beide heren ouderen aan een hobby gaan helpen. We geven tot slot een Bose SoundTouch 10 wireless music system weg!