Nieuws

Overzicht

20 maart 2010

CarChannel haalt veel motorsport uitzendrechten binnen

De auto en motorsportzender CarChannel gaat zich in Nederland uitdrukkelijker profileren als sportzender voor gemotoriseerde sporten. De afgelopen week maakte men bekend dat men voor de komende drie jaar uitzendrechten van de MotoGP in bezit heeft.

Hiermee neemt CarChannel de Nederlandse uitzendrechten van dit motorspektakel over van RTL Nederland. RTL Nederland is onder andere aan het bezuinigen op het bedrijfsonderdeel RTL GP. Zo was, om kostentechnische redenen, het commentaar van de eerste Formule1 race van het nieuwe seizoen niet live vanuit Bahrein maar zat Olav Mol zijn commentaar in een spreekcel in Hilversum te geven.

Het nieuwe seizoen MotoGP gaat op 11 april van start. Dat weekeind doopt CarChannel de zender tijdelijk om tot MotorChannel. De televisiezender heeft voor de MotoGP vakkennis in huis gehaald door oud-coureur en motorliefhebber Jurgen van de Goorbergh weten te strikken voor het geven van commentaar. Naast MotoGP zijn ook de Moto 2 en 125 cc klassen te zien op CarChannel.

Door een eerder gesloten overeenkomst met het Duitse marketingbureau Wige TV Marketing GmbH, waar Totaal TV al eerder over berichtte, waren de uitzendrechten van onder andere DTM races, Formule3 Euro Series, BTCC en de 24 uur van de Nürburgring door CarChannel binnengehaald. Verder heeft men een samenwerkingsovereenkomst met Autosport Company gesloten waardoor het NK Rally op CarChannel te zien is. Over een totaal van acht meerdaagse rally’s per seizoen wordt er uiteindelijk een team kampioen. De eerstvolgende rally van de Dutch Open vindt plaats in het weekend van 19 maart 2010 in Emmeloord. De laatste rally van het seizoen vindt plaats op 6 november in Twente.

Na het binnenhalen van steeds meer uitzendrechten zou de volgende stap naar ontwikkelingsfase van het digitale televisiekanaal de verbetering van de beeldkwaliteit moeten zijn. Zeker bij snelle beeldwisseling, zoals bij evenementen waarvoor men onlangs de uitzendrechten in bezit heeft gekregen, is de beeldkwaliteit op dit moment te marginaal.

CarChannel is in Nederland bij vele digitale televisieaanbieders, vooral in aanvullende zenderpakketten, te zien. Zo is de motorsportzender onder andere bij Ziggo, UPC, Caiway, Delta Kabel en Kabel Noord te zien. Ook is men op dit moment ook tijdelijk te zien via de satelliet in het zenderaanbod van CanalDigitaal. Hierdoor heeft CarChannel in ieder geval tot eind maart volledig landelijke dekking in Nederland.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • PK - Schijndel -
  10/04/2010 16:18 uur
  Ik moet de MotoGP nu gaan volgen via het Duitse DSF (word Sport1) kanaal. Heb iTV van KPN, maar deze hebben allen nog maar getest met Carchannel via het Turner Classic Movies kanaal. Maar een definitief plaatsje van Carchannel in het aanbod van KPN zal voorlopig wel op jiets uitdraaien. .
 • G2K - Nederland -
  22/03/2010 09:13 uur
  Kwaliteit is belangrijk, maar nog véél belangrijker is een landelijke dekking, via Digitenne bijvoorbeeld. Ruimte tekort? Laat Carchannel tijdens topwedstrijden lekker het kanaal delen met RTL7, die zijn immers naast de Formule 1 toch bijna alles kwijtgeraak en hebben dientegevolge toch niks leuk meer te bieden voor de auto- en motortsportliefhebber op de zaterdag- en zondagmiddag.
 • RJD - Lemmer -
  20/03/2010 16:24 uur
  Beeldkwaliteit is nog wel redelijk, maar de geluidskwaliteit zeer slecht. Je hoort vaak alleen de commentatoren, maar het geluid waar het eigenlijk om gaat - de racegeluiden - zijn heel zachtjes op de achtergrond te horen. Erg slecht dus. Dat moet snel beter, als ze echt een vaste groep kijkers wil.
 • Pieter - Den Helder -
  20/03/2010 15:23 uur
  We hebben natuurlijk helemaal niets aan een zender die over anderhalve week al weer verdwenen is. Tijdelijk te zien via Canal Digitaal, via dat belachelijke Etalagekanaal zeker??!! Daar heeft echt niemand wat aan. Ik vind het ook jammer dat de redactie dit überhaupt noemt, voor mij bestaat het Etalagekanaal niet eens.
 • flappie - de efteling -
  20/03/2010 15:13 uur
  ja hoor ik zou best een 24 uurs dart kanaal zien altijd leuk om te kijken al zijn het ouwe wedstrijden als ik het geld zou hebben zou ik zoiets opstarten maar goed dromen doen we allemaal
 • Remco - Schiedam -
  20/03/2010 12:01 uur
  is dit nu echt een goede ontwikkeling? iedere tak van sport een eigen betaalkanaal?

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD OUR BRAND IS CRISIS

  Our Brand Is Crisis is een satirische dramafilm met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Billy Bob Thornton. Totaal TV geeft ‘m vijf keer weg!