Nieuws

Overzicht

14 oktober 2010

Travel Channel HD begonnen met testuitzendingen

Het nieuwe Europese HD-kanaal Travel Channel HD is op de Astra3-satelliet begonnen met testuitzendingen. Deze worden ongecodeerd uitgestraald en zijn dus voor de schotelbezitter te bekijken. De HD-zender start officieel op 15 november.

Vanaf die datum wordt de zender ook gecodeerd uitgezonden. Tot die tijd kan men echter kijken naar testuitzendingen waarin programma’s te zien zijn die in de officiële programmering van Travel Channel HD zijn opgenomen. De nieuwe HD-zender komt voor de gehele Europese markt, en dus ook Nederland en België, beschikbaar. De Astra3-verspreiding is voor Nederland en België mogelijk belangrijk. Deze satelliet gebruiken CanalDigitaal en TV Vlaanderen om een gedeelte van het zenderaanbod aan haar klanten door te geven. Dat Travel Channel HD op de Astra3-satelliet te vinden is komt omdat het Tsjechische Skylink als eerste Europese televisie-aanbieder een distributieovereenkomst met Travel Channel heeft afgesloten.

Op Travel Channel HD zijn alleen maar native HD programma’s te zien. Dit zijn overwegend informatieve programma’s die over de onderwerpen lifestyle en reizen gaan. Travel Channel HD biedt naast reisprogramma’s ook interessante documentaires. Hierdoor blijft de kijker op de hoogte van het laatste reisnieuws, de laatste toeristische hotspots en wordt men geïnspireerd door de nieuwste reisbestemmingen.

De testuitzendingen van Travel Channel HD zijn op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost te zien via de frequentie: 12.109 GHz H – DVB-S2/8PSK – 27500 – 3/4 – Pilot On. CanalDigitaal en TV Vlaanderen abonnees die gebruik maken van de Philips HD-ontvangers die door deze aanbieders worden geleverd kunnen niet naar deze testuitzendingen kijken omdat dit kanaal, vanwege de tijdelijke aard van ongecodeerde satellietverspreiding, niet in de fastscanlijst is opgenomen.


Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • wappy - ergens in nl -
  15/10/2010 12:38 uur
  Bitrate zal toch echt omhoog moeten want 6,3Mbit voor hd kanaal is gewoon weg teweinig, compressie blokjes vliegen om je oren.
 • Henny (Pro-digitaal) - Eindhoven -
  15/10/2010 10:38 uur
  @Dick-Amsterdam-Zuidoost: Beste Dick, ik kan niet anders zeggen, dat je helemaal gelijk hebt, ik heb vanaf 1997 digitale tv via de schotel, de 'gecertificeerde' ontvangers zijn echt hopeloos, met veel ellendige dingen (1000 zenders max. bijv, destijds) software die voor geen meter werkt, voedingen die defect gaan, en nu, anno 2010, heb ik een ontvanger, gecertificeerd, hier als beste getest in 2008, in Nov. 2008 aangeschaft, 3x in reparatie (jawel, voeding defect, en softwareproblemen) en als je bij een dealer de vraag stelt: 'Welke gecertificeerde sat-receiver is nu de beste?' Dan zeggen ze: Geen een mijnheer, die bestaat er niet' Nou, beste Dick, dáár spreken ze helemaal de waarheid..... Ik wacht het nog een haf jaartje af, en dan heb ik het wel gehad, zeker mbt. die zg. 'gecertificeerde' receivers, waar je altijd gelazer mee hebt, jarenlang heb ik een niet gecertificeerde receiver in bezit gehad, nooit geen gelazer, heb gekozen in 2008 voor een 'gecertificeerde' HD receiver, omdat ik anders veel zenders moest gaan missen, ivm dvb-s2 en mpeg4, maar de gekozen receiver is werkelijk een 'ramp' geval, ik heb deze nu (in Novemeb) 2 jr. , maar trek daar maar 3 maanden vanaf, omdat ik hem zoveel in reparatie heb gehad, tot op heden werkt dat kreng nog niet goed, en de dealer (exellent...)? Weet je wat die zegt? 'Ik snap er niets van, U bent toch echt de enige' terwijl de volgende klant al met eenzelfde receiver, zelfde merk/type, aan komt kloppen, met dezelfde problemen, wil je geloven, dat ik op het punt sta, om deze receiver loeihard tegen de grond aan wil gooien, zó genoeg heb ik er van, echt waar! En geloof me: Goedkoop was deze 'gecertificeerde'sat receiver beslist niet, als je de afschrijving per jaar daarbij nog eens neemt, je, dan had ik veel beter over een hele andere receiver kunnnen beschikken, en er niet alleen van dromen...dream on..
 • WIM - Leeuwarden -
  15/10/2010 00:17 uur
  Het is slechts een previeuw, of te wel, men draait steeds een reklamefilmpje en dat ongeveer 60x per uur. Beeld is goed, maar om steeds naar hetzelfde te kijken is wat teveel van het goede.
 • Dick - AMSTERDAM-Zuidoost -
  14/10/2010 22:49 uur
  Zojuist Travel Channel HD gevonden en ik moet zeggen het beeld is prachtig, het logo inderdaad wat al te groot. Helaas is het op 15 november al weer afgelopen met de pret. Toch blijkt nu maar weer de nadelen van een gecertificeerde CD ontvanger. Ik begrijp ook nog steeds niet waarom men deze ontvangers ondanks alles toch maar blijft aanbevelen.
 • Henny (Pro-digitaal) - Eindhoven -
  14/10/2010 21:15 uur
  Het zou mooi zijn, als CD deze zender op zou nemen in hun HD pakket, temeer omdat dit een native HD zender is...
 • Stephen - Hardenberg -
  14/10/2010 15:15 uur
  Wel jammer dat er zo'n verschrikkelijk groot logo in beeld moet. Dat had Discovery HD eerst ook maar die hebben er wel van geleerd.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD OUR BRAND IS CRISIS

  Our Brand Is Crisis is een satirische dramafilm met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Billy Bob Thornton. Totaal TV geeft ‘m vijf keer weg!