Nieuws

Nieuwsoverzicht

03 januari 2011

Vernieling treft duizenden Ziggo-abonnees

Ziggo heeft in het eerste week van het nieuwe jaar direct te maken met vernielingen aan haar eigendommen. De gevolgen zijn voor meer dan tienduizend Noord-Hollanders direct merkbaar. Deze zitten de komende uren nog zonder telefoon en internet.

Naast tienduizend consumenten die via Ziggo telefoneren en/of internetten hebben ook duizenden zakelijke klanten last van de oorzaken van een vernieling aan een kabelcentrum van Ziggo in de buurt van Heerhugowaard. Daaronder bevindt zich in ieder geval het ziekenhuis Westfriesgasthuis in Hoorn. Dit ziekenhuis is op dit moment telefonisch onbereikbaar. Voor dringende vragen roept het ziekenhuis op deze voorlopig via e-mail te stellen.

Ziggo heeft naast de eigen technische dienst ook de hulp van externe partijen ingeroepen om de schade aan het kabelcentrum zo snel als mogelijk is te herstellen. Het mediabedrijf zegt er alles aan te doen om de getroffen klanten weer zo snel als mogelijk is te voorzien van telefonie en internet. Ziggo kan op dit moment echter nog geen inschatting doen hoe lang de storing nog gaat duren. Omdat reparatie van de vernielingen op dit moment de hoogste prioriteit heeft kan Ziggo nog niets zeggen over de manier waarop de vernielingen gepleegd zijn. Het bedrijf heeft wel aangifte bij de politie gedaan en is van plan alles op alles te zetten om de schade op de daders te verhalen.

 

Geschreven door: Jarco Kriek

 
 • hz - hoogeveen -
  03/01/2011 17:42 uur
  schande dat ze de vernielingen hebben aan gericht, en hoop dat de personen die dit aangericht hebben worden gepakt su 6 ziggo met de werkzaamheden en hoop dat het gauw wordt opgelost nogmaals su6.
 • JM - Kaatsheuvel -
  03/01/2011 13:56 uur
  Ze horen met der poten van andermans spullen af te blijven ! Vroeger zeiden ze nog "meneer agent" nu krijgt ie de middel vinger of nog erger een pak slaag. Welkom in 2011
 • Henny (Pro-digitaal) - Eindhoven -
  03/01/2011 13:11 uur
  Als ik dit zo lees, dan hebben ze (volgens mij) een LC moeten openbreken, of zijn ze door een rooster naar binnen gegaan, of zoiets dergelijks, en ja, als je in een LC binnen kun komen, en je wilt wat uithalen.....Eigenlijk zouden ze lle LC's hl goed moeten beveiligen, compleet met stalen deuren etc. ook een permanent camera systeen, zowel binnen als buiten zo'n LC, zou niet verkeerd zijn. Ik hoop van harte dat ze de dader(s) te pakken krijgen, want als ze in een LC van alles vernielen, dan zitten er inderdaad meer dan 10.000 huishoudens zonder signaal,(k mogelijk event. hulpdiensten, ziekenhuis, politie, etc) dan is het echt een ramp voor de kabelaar....Succes Ziggo, hopelijk pakt de Politie de dader(s) alsnog snel, en stel ze maar aansprakelijk voor de schade, want die kan dan enorm zijn....Gr. Henny

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X VIP-PAKKET THE DROP

  The Drop vertelt het verhaal van de eenzame Bob Saginowski, die barman is in de kroeg van zijn neef Marv, waar geld van gangsters uit de onderwereld van Boston wordt verborgen. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket weggeven, met daarin twee kaarten voor de film n het boek waarop t gebaseerd is.

  Nu in Totaal TV

  Cover In dit nummer laat Rebecca Romijn zich uit over haar nieuwe crimeserie King & Maxwell, die in Nederland wordt uitgezonden bij Net5. Daarnaast geven we VIP-pakketten voor The Drop weg én vijf keer de Blu-ray van Edge of Tomorrow!