1. Nieuws

  50.000 Ziggo klanten keken via TV op Bestelling naar Ajax – FC Twente

  Uiteindelijk hebben zondagmiddag toch nog 50.000 Ziggo klanten naar de kampioenswedstrijd Ajax – FC Twente en de daarna volgende huldiging op het Museumplein via Eredivisie Live kunnen kijken.
  Jarco Kriek
  17 mei 2011
  comments 0
  50.000 Ziggo klanten keken via TV op Bestelling naar Ajax – FC Twente

  Uiteindelijk hebben zondagmiddag toch nog 50.000 Ziggo klanten naar de kampioenswedstrijd Ajax – FC Twente en de daarna volgende huldiging op het Museumplein via Eredivisie Live kunnen kijken.

  Ziggo had een grote toestroom van haar klanten voor het eenmalig bekijken van deze voetbalwedstrijd verwacht. Men ging uit van een vijfmaal grotere vraag voor een eenmalig kijkabonnement voor deze kampioenswedstrijd dan bij een normaal voetbalweekeind het geval is. Aan de hand van deze verwachting had Ziggo ook extra personeel ingezet om alles in goede banen te kunnen leiden. Dit werd op zondagmorgen zelfs nog opgeschaald naar ruim 350 extra medewerkers. Doordat de vraag uiteindelijk 35 keer zo groot als bij een normaal voetbalweekeinde was kon men ook met honderden medewerkers de toestroom niet aan. Dit kwam mede omdat de speciale Ziggo-website voor TV op Bestelling er vanaf de vroege zondagmorgen door de grote drukte niet meer bereikbaar was.

  Hoeveel Ziggo klanten uiteindelijk een bestelling op TV op Bestelling voor de kampioenswedstrijd hadden willen plaatsen blijft onduidelijk. "Het is lastig om aan te geven hoeveel meer mensen geprobeerd hebben de wedstrijd te bestellen om dat onze systemen ermee stopten toen de toeloop te groot werd. Echter normaal bestelt ongeveer 70 % de wedstrijd op de wedstrijddag zelf. Op zaterdag hadden wij 25.000 aanmeldingen. Als dit inderdaad weer 30% was dan hebben op zondag in een paar uur tijd rond de 50.000 mensen geprobeerd de wedstrijd te bestellen. De helft daarvan is het gelukt” aldus Ziggo-woordvoerder Gradus Vos tegen TotaalTV.

  Vos is ervan overtuigd dat als er een verspreiding van de bestellingen over enkele dagen had plaatsgevonden Ziggo geen problemen met de grote vraag had gehad. Vos hierover: "Het probleem werd veroorzaakt doordat in een paar uur tijd 50.000 klanten de wedstrijd wilden bestellen.” Toch gaat Ziggo de systemen voor TV op Bestelling niet aanpassen. "Omdat het hier om iets uitzonderlijks gaat is het niet zinvol om daarop je systemen aan te passen. De oplossing is veel meer om door middel van communicatie de mensen te wijzen op het feit dat zij het event mogelijk niet kunnen bestellen als zij te lang wachten.”

  ZiggoTV op BestellingEredivisie Live

  Reacties

 1. TV-TIP Vertigo

  Vertigo
  BBC two om 15:00 uur
  When ex-police officer John Ferguson, who suffers from an intense fear of heights, is hired to trail an old friend's wife, he gradually becomes obsessed with the woman and increasingly intervenes in her life.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De TV kantine

  De TV kantine
  RTL 4 om 19:58 uur
  Persiflageprogramma waarin Carlo Boszhard en Irene Moors wekelijks bekend Nederland uitvergroten. Het duo ondergaat opnieuw talloze spectaculaire transformaties die tot in detail zijn uitgewerkt.

  Zappen.blog.nl