Nieuws

Overzicht

02 mei 2011

Caiway blijft zelfstandig na overname KPN

KPN, CIF en het management van Caiway hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van CAIW Holding BV aan KPN. Onder de holding valt de dienstverlening van mediabedrijf Caiway.

De verkoop van Caiway komt voor velen onverwacht. Ook het personeel werd vanmorgen pas over de overname ingelicht. Dit gebeurde in Naaldwijk door Caiway-directeur Aart Verbree en KPN-CEO Eelco Blok. De overname van CAIW Holding BV door KPN moet nog wel door de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa worden goedgekeurd. Hans van der Giessen, algemeen secretaris van de directie en de raad van commissarissen van CAIW, verklaart aan TotaalTV dat beide bedrijven natuurlijk een analyse over de overname van CAIW Holding BV hebben gemaakt. Men verwacht geen problemen met de NMa maar de zekerheid is er pas echt op het moment dat NMa definitief de goedkeuring aan de overname geeft.

Voor Caiway-abonnees verandert er na de overname door KPN niets. Caiway blijft als zelfstandig bedrijf met directeur Aart Verbree aan de leiding bestaan. Op later tijdstip wordt Verbree wel bijgestaan door een KPN-manager. Caiway staat erom bekend dat men vooruitstrevend is op het gebied van digitale televisie en het aanbieden van HD-kanalen. Daar komt voorlopig geen veranderingen in. KPN zegt in een reactie dat men de naam Caiway en de diensten die Caiway aanbiedt continueert. De overname van Caiway door KPN gaat er wel voor zorgen dat Caiway in de toekomst nieuwe diensten gaat aanbieden. Daarbij ligt het speerpunt vooral op interactiviteit. Niet alleen via glasvezelnetwerken waarop Caiway haar diensten aanbiedt maar wellicht ook via kabelnetwerken. 

Geschreven door: Jarco Kriek
Televisiegids Totaal TV: Het laatste nieuws over (digitale) tv en meer dan honderd zenders. Neem nu een abonnement!

 
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  03/05/2011 22:12 uur
  Tenzij KPN zijn eigen televisieproduct over de glasvezel omdoopt tot Caiway. Dat kan natuurlijk ook. Caiway heeft op televisiegebied een hele goede naam. Geen enkele andere aanbieder biedt zoveel zenders. Als KPN zijn eigen product aanbiedt en dat van Caiway, zal Caiway de meeste klanten trekken, dus één van de twee zal zijn product moeten veranderen.
 • Erik - Zwolle -
  03/05/2011 11:02 uur
  Echt te sneu voor woorden. KPN is om te huilen op tv-gebied. Einde verhaal voor de HD zenders, kan ik je op een briefje geven. Baalde dat ik nooit bij Caiway zat maar bij Ziggo, nu komt het als een geschenk dat ik Ziggo heb. Blijft zelfstandig zeggen ze als zoethoudertje, logisch dat dit de eerste maanden zal blijven, totdat ze hebben uitgerekend hoe en waar ze flink wat winst kunnen pakken.
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  02/05/2011 21:03 uur
  Ik bedoel met ik zit niet bij Caiway dat ik er niet werk. Ik heb wel Caiway glasvezel en coax maar ook schotel.
 • Caiway heet binnen twee jaar KPN - Hilversum -
  02/05/2011 16:16 uur
  Echt waar
 • Henny (Pro-digitaal) - Eindhoven -
  02/05/2011 14:08 uur
  @Koffieleut, lekker houden zo. Uiteindelijk zit je daar nog het beste mee....Ook wij hebben de kabel al vanaf medio 1998 afgezworen, los van de tap, geen kabelaar hier! (Woon in UPC gebied) Gr. Henny
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  02/05/2011 13:56 uur
  Ik zit niet bij Caiway en heb al twintig jaar een schotel.
 • Henny (Pro-digitaal) - Eindhoven -
  02/05/2011 13:30 uur
  @Koffieleut, zit jij bij Caiway? Dan wens ik je sterkte, je hoeft van dit soort berichten niet echt vrolijk te worden, je redenatie zal niet ver van de praktijk liggen...KPN kennende..Ben benieuwd of de NMa dit gaat goedkeuren, even afwachten. Donkere wolken voor Caiway abonnees, mbt. financieel kostenplaatje elke maand..Toch maar een schotel aanschaffen, Koffieleut?
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  02/05/2011 12:46 uur
  Voorlopig.......... Jaja, en over twee jaar het Caiway opeens KPN en is de prijs verdubbeld !!! HD is een extra dienst geworden en nieuwe HD zenders in het basispakket kunnen we wel helemaal vergeten. Gokje, basispakket inclusief de Nederlandse HD zenders, 25 euro per maand over twee jaar.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  3X DVD PENGUINS OF MADAGASCAR

  De vier tofste pinguïns ter wereld zijn terug, en dit keer in hun eigen film! Kowalski, Skipper, Junior en Rico uit de Madagascar-films, spelen nu de hoofdrollen in een komisch 3D-avontuur. Dit nieuwe avontuur is vanaf nu verkrijgbaar op dvd: Totaal TV mag ‘m drie keer weggeven.
  Astrasat

  Nu in Totaal TV

  CoverIn dit nummer natúúrlijk aandacht aan het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Naast Carice van Houten en Michiel Huisman doen daar nog een derde en zelfs een vierde Nederlander aan mee. Daarnaast geven we veel mooie prijzen weg!