1. Nieuws

  538 mag niet vanuit België uitzenden

  Tot grote teleurstelling van de zender zelf moet Radio 538 weer uit de lucht in Zuid-Limburg. De Belgische zender die het signaal van 538 doorgaf kreeg ook een boete van de Vlaamse media autoriteit VRM .
  Jan-Hein Visser
  23 november 2011
  comments 0
  538 mag niet vanuit België uitzenden
  Tot grote teleurstelling van de zender zelf moet Radio 538 weer uit de lucht in Zuid-Limburg. De Belgische zender die het signaal van 538 doorgaf kreeg ook een boete van de Vlaamse media autoriteit VRM wegens misbruik van de zendmachtiging.

  Volgens mediamagazine en radioforum heeft de zender Ping FM in Lanaken zelfs een boete van €1000 gekregen vanwege de ongeoorloofde activiteiten. Radio 538 was op het idee gekomen om via de Belgische zender toch dekking op FM te verkrijgen in met name Zuid-Limburg. In deze regio zijn nauwelijks FM-frequenties beschikbaar voor commerciële stations. Dat komt onder meer doordat er simpelweg ook té veel zenders uit omringende regio's in de lucht zitten waaronder zeker 5 van de VRT respectievelijk RTBF respectievelijk WDR of programma's als Bel RTL en de Duitstalige BRF.

  Radio 538 beschikt voor Limburg als compensatie overigens wel over een middengolfzender, in mono dus, via 891 Khz. Andere alternatieven voor ontvangst zijn in deze regio Digitenne, de kabel van Ziggo, satelliet Astra en uiteraard het luisteren via internet-streams.
  538ZiggoAstraLimburg

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl