1. Nieuws

  538 mag niet vanuit België uitzenden

  Tot grote teleurstelling van de zender zelf moet Radio 538 weer uit de lucht in Zuid-Limburg. De Belgische zender die het signaal van 538 doorgaf kreeg ook een boete van de Vlaamse media autoriteit VRM .
  Jan-Hein Visser
  23 november 2011
  comments 0
  538 mag niet vanuit België uitzenden
  Tot grote teleurstelling van de zender zelf moet Radio 538 weer uit de lucht in Zuid-Limburg. De Belgische zender die het signaal van 538 doorgaf kreeg ook een boete van de Vlaamse media autoriteit VRM wegens misbruik van de zendmachtiging.

  Volgens mediamagazine en radioforum heeft de zender Ping FM in Lanaken zelfs een boete van €1000 gekregen vanwege de ongeoorloofde activiteiten. Radio 538 was op het idee gekomen om via de Belgische zender toch dekking op FM te verkrijgen in met name Zuid-Limburg. In deze regio zijn nauwelijks FM-frequenties beschikbaar voor commerciële stations. Dat komt onder meer doordat er simpelweg ook té veel zenders uit omringende regio's in de lucht zitten waaronder zeker 5 van de VRT respectievelijk RTBF respectievelijk WDR of programma's als Bel RTL en de Duitstalige BRF.

  Radio 538 beschikt voor Limburg als compensatie overigens wel over een middengolfzender, in mono dus, via 891 Khz. Andere alternatieven voor ontvangst zijn in deze regio Digitenne, de kabel van Ziggo, satelliet Astra en uiteraard het luisteren via internet-streams.
  538ZiggoAstraLimburg

  Reacties

 1. TV-TIP It Happened One Night

  It Happened One Night
  Een om 15:30 uur
  Komedie van Frank Capra, gebaseerd op een verhaal van Samuel Hopkins Adams. De verwende Ellie Andrews loopt weg van haar rijke vader, omdat die niet wil dat zijn dochter met een playboy trouwt. In de bus op weg naar New York, leert ze Peter Warner, een werkloze journalist, kennen. Het duo kan het eerst niet zo best met elkaar vinden, maar wanneer de bus pech heeft besluiten ze toch samen te gaan liften. Warner ziet wel een verhaal in hun ongelukkig avontuur, maar de zaken worden ingewikkeld als de weggelopen erfgename en de vrijpostige journalist verliefd worden op elkaar...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP FC Barcelona - Real Madrid

  FC Barcelona - Real Madrid
  Ziggo Sport Select om 16:15 uur
  Verslag van de wedstrijd FC Barcelona - Real Madrid, gespeeld in de Primera Division.

  Zappen.blog.nl