Nieuws

Overzicht

02 juni 2011

Glashart Media nu ook in Amsterdam beschikbaar

Televisie- en radiodienstenverlener Glashart Media is vanaf deze week ook in Amsterdam beschikbaar. Inwoners van de hoofdstad met een aansluiting op Glasvezelnetwerk Amsterdam kunnen nu ook Glashart Media kiezen.

Men kan kiezen voor digitale, interactieve en analoge pakketten. Het uitgebreide analoge pakket bestaat uit 39 zenders, waarvan de meeste zenders ook gratis digitaal (DVB-C) beschikbaar worden gesteld. Voor het bekijken van de digitale DVB-C zenders heeft men een in de winkel verkrijgbare settopbox nodig. De meeste moderne televisies hebben tegenwoordig een ingebouwde DVB-C module. Daarnaast biedt Glashart Media ook Interactieve Televisie met onder andere een zeer groot aantal digitale SD- en HD-zenders, Programma gemist, Eredivisie-Live en Videotheek.

Vanwege de toename van het aantal zenders op haar televisieplatform heeft Glashart Media de zenders in de regio Amsterdam opnieuw ingedeeld. Vanaf 1 juni zijn ook de BBC-zenders, National Geographic en de cultuurzender Brava3D toegevoegd aan de uitzendlijst van Glashart Media in Amsterdam. De nieuwe indeling betekent dat naast de verandering van een aantal zenders er ook zenders op een andere volgorde zijn geplaatst dan men gewend was.

Het analoge inclusief de gratis digitale zenders is verkrijgbaar bij de serviceproviders Alice, InterNLnet, Concepts ICT en BBeyond. Bij serviceprovider Lijbrandt is tevens het interactieve televisie pakket beschikbaar.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • kampshoff - doetinchem -
  04/06/2011 17:07 uur
  is glashart of glasvezel ook in Doetinchem te ontvangen
 • kampshoff - doetinchem -
  04/06/2011 17:06 uur
  is glashart of glasvezel ook in Doetinchem te ontvangen
 • kampshoff - doetinchem -
  04/06/2011 17:06 uur
  is glashart of glasvezel ook in Doetinchem te ontvangen
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  04/06/2011 10:22 uur
  Er zouden dus eigenlijk glasvezelaanbieders moeten zijn die ene hogere bitrate dan de kabel aanbieden. Juist omdat dat met IPTV makkelijk kan. Ik weet dat Caiway dat graag wilde in de toekomst. Nu Caiway echter door KPN is overgenomen vrees ik het ergste met betrekking tot de beeldkwaliteit.
 • Apple740 - Rotterdam -
  03/06/2011 18:25 uur
  @Alexander, contact met Technicolor onlangs heeft mij geleerd dat providers gebruik kunnen maken van ongecomprimeerde(!) aanvoer, mits men uiteraard zelf een encoder in gebruik heeft om de boel hapklaar te maken voor het eigen netwerk. Bijv. CanalDigitaal maakt hier gebruik van. Er is dus in principe een beeldkwaliteit mogelijk die alles en iedereen van de sokken blaast. Maar ja, KPN hè, zij vinden Digitenne al geweldig beeld hebben. :)
 • Alexander - - -
  03/06/2011 13:37 uur
  Overigens is het zo dat KPN niet alleen super lage bitrates gebruikt bij hun gereëncode streams (3Mbit SD, 8Mbit HD in tegenstelling tot 8Mbit SD en 12-13Mbit HD bij Technicolor), ook slopen ze de ondertitelstreams en extra DD5.1 geluid eruit. Volgens een aantal bronnen zou KPN zijn encoders weer willen vervangen op termijn. Een onbegrijpelijke beslissing, want een heel encoderpark vervangen kost veel meer dan een Router-firmware aanpassing regelen zodat meerdere multicast routes mogelijk worden.
 • Alexander - - -
  03/06/2011 13:11 uur
  Het is zo dat je 2 verschillen type netwerken hebt. WBA en WGDO. Bij WBA is KPN de operator. Bij WGDO is Reggefiber de operator. Probleem is dat KPN op de WBA-netwerken routers gebruikt die niet met meerdere multicast routes overweg kunnen. Alle providers die op de WBA-netwerken IPTV leveren zijn dus genoodzaakt om gebruik te maken van de al aanwezige ge-Verimatrix'te ADSL streams van KPN. Dit is dus de dichtgetimmerde lage kwaliteit rotzooi die je absoluut niet wil op een open glasvezelnetwerk.
 • Alexander - - -
  03/06/2011 12:51 uur
  @Apple740: Je hebt helemaal gelijk. Probleem is dat men van dezelfde Technicolor feeds gebruikt maakt als de kabelaars doen. Als Technicolor dus de bitrates zou verhogen dan begint de boel bij de kabelaars te haperen. Het ruimtegebrek op de kabel is dus de grote oorzaak dat Technicolor de bitrates niet kan opschroeven tot HD-waardige bitrates van 20mbit+ . Hetzelfde geld voor de feeds die van de satelliet komen. Al is dit meer een geldkwestie omdat men niet meer bandbreedte wil huren daar.
 • Apple740 - Rotterdam -
  03/06/2011 12:18 uur
  En hoe staat het eigenlijk met de beeldkwaliteit van deze glasvezel aanbieder? Want dat glas per definitie beter zou zijn dan de good old koperen coaxkabel daarvan weten we inmiddels dat dát niet opgaat, en zeker niet als KPN je glasprovider is. ;)  Overigens onbegrijpelijk waarom de glasaanbieders geen gebruik maken van de volle potentie die glasvezel in principe heeft, (men zou Blu-ray HD kwaliteit kunnen leveren), en hierdoor nu al een flinke reputatiedeuk op hebben gelopen (met dank aan KPN). Men had Nederland natuurlijk weg moeten blazen met torenhoge videobitrates om zo glasvezel met stip op nummer 1 te zetten! Gemiste kans

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY KUNG FU PANDA 3

  Dit keer duikt Po’s lang vermiste vader op en reizen vader en zoon af naar een geheim pandaparadijs. Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle kung fu meesters in China begint uit te dagen, moet Po een dorp vol vrolijke, klunzige panda’s tot een ultiem team trainen. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven.