Nieuws

Overzicht

20 juni 2011

Investigation Discovery neemt plaats Discovery Travel & Living in

Er gaat op 4 juli veel veranderen in het Nederlandse televisielandschap. Televisieaanbieders – zoals UPC – breiden het zenderaanbod uit. Maar ook nieuwe zenders betreden het Nederlandse televisielandschap.

Bij Discovery Networks gaat er op 4 juli veel veranderen. Het televisiekanaal Animal Planet gaat het kanaalslot met de vrouwenzender TLC – dat als nieuwe zender in Nederland beschikbaar gaat komen – delen. Hierdoor zal Animal Planet alleen nog via de HD-versie van het kanaal 24 uur per dag beschikbaar zijn. Maar ook bij mannenzender Discovery Channel gaat er op 4 juli het één en ander veranderen.

Het digitaal themakanaal Discovery Travel & Living wordt door Discovery Networks omgebouwd tot Investigation Discovery. Dit inclusief een nieuwe programmering en nieuw logo. Dit heeft Discovery Networks Benelux aan TotaalTV bevestigd. Bij alle televisieaanbieders waar op dit moment Discovery Travel & Living te zien is zal automatisch op 4 juli dit kanaal door Investigation Discovery vervangen worden. Investigation Discovery is een non-fictie misdaadzender voor iedereen die nieuwsgierig is naar de motieven van daders en wordt gestimuleerd door het oplossen van het delict door het bij elkaar zoeken van puzzelstukjes. Discovery Networks heeft Investigation Discovery gepositioneerd in de doelgroep 25-54 jaar en ligt daarbij de sterke nadruk op de vrouw.

Jochem de Jong, Algemeen Directeur Discovery Networks Benelux: "Misdaad & Forensisch Onderzoek één van de meest populaire factual genre voor volwassenen in Europa. Met Investigation Discovery zetten we een non-fictie misdaad zender neer met kwalitatief hoogwaardige programma’s, die in de grote vraag naar non-fictie misdaad entertainment zal voorzien.”

Investigation Discovery kruipt in de huid van een politierechercheur of forensisch expert en volgt ze op hun speurtocht naar de waarheid. Duistere moordzaken, vermissingen, misdrijven die muurvast lijken te zitten en drama’s die hele families ontwrichtten. Investigation Discovery laat zien wat er nodig is om een moordzaak op te lossen. Geen fictionele detectiveverhalen, maar waargebeurde zaken die veelal onschuldige levens verruïneerden en waarbij de dader niet ongestraft weg mag komen. Investigation Discovery duikt in zaken die recent plaatsvonden en kijkt naar historisch interessante cases. Programma’s waar het draait om details, precisie, mensenkennis en gedegen sporenonderzoek. En waarbij men alleen tevreden kan zijn als de zaak is opgelost.

Om welke misdaad het ook gaat, Investigation Discovery haalt de onderste steen boven. Zo gaat de succesvolle auteur en erkende misdaaddeskundige, Aphrodite Jones in ‘True Crime with Aphrodite Jones’ op zoek naar de waarheid in tien van de meest spraakmakende zaken van de afgelopen jaren, zoals de zoektocht naar The Zodiac Killer en de veroordeling van O.J. Simpson. ‘Forensic Detectives’ laat zien dat Investigation Discovery geen enkel detail onderbelicht laat. In deze serie lossen forensische onderzoekers en criminologen de moeilijkste zaken op met behulp van de nieuwste technologieën in de gerechtelijke geneeskunde. Ten slotte neem Investigation Discovery in ‘The FBI Files’ de kijker mee achter de schermen van wat, tot nu toe, het minst toegankelijke misdaadlaboratorium is geweest. ‘The FBI Files’ onthult series aan technieken die de FBI toepast tijdens forensische onderzoeken om de onderste steen boven te krijgen en de daders te ontmaskeren. 
Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Minho - Almere -
  13/08/2011 19:10 uur
  Ik heb anders gewoon liever Travel & Living dan ID - veel leuke programma's! Waarom laat de kabelproducenten niet de klant zelf beslissen welke zenders ze eruit willen hebben of vervangen voor andere. Ze kunnen tenslotte zo zien welke klant hoe vaak/lang naar een bepaalde zender kijkt. Het wordt eens tijd dat dit achterhaalde systeem van abonnementen wordt aangepast naar iets van deze tijd. Zoals het betalen voor een x hoeveelheid zenders die je dan stel zelf samenstelt.
 • Consolata - Limboland -
  05/07/2011 17:20 uur
  Wil travel en living terug en niet weer een Misdaad zender erbij. Word al horendol van al die politie op tv. Heb je t nieuws niet zie je ellende bij die politieseries of opsporing verzocht. Nee dank je ...slechte beslissing...
 • hoi - rdam -
  05/07/2011 12:08 uur
  tarvel and living is tlc geworden, want ze hebben nog steeds dezelfde shows (en nog meer) en id bestaat idd al langer en zijn dus twee verschillende kanalen, echter hier in ned willen ze het met animal planet combineren, terwijl je tlc ook apart kan laten zien net als id!!!!!!
 • ik - schiedam -
  05/07/2011 10:09 uur
  travel and living en id zijn twee verschillende kanalen. ID bestaat sinds feb al (volgens mij al eerder) dus er is geen sprake van travel and living omgebouwd tot id incl nieuw logo!!!! ze hadden toch gewoon id kunnen toevoegen. Heel vaag, maar ach wat doe je eraan...
 • wappy - ergens in nl -
  20/06/2011 09:33 uur
  Als ze dan ook gelijk al hun kanalen naar 16:9 gooien inplaats van 4:3 letterboxed, dan zal het ook stukken beter worden allemaal, en iig de resolutie omhoog gooien van 544x naar minimaal 704x, want analoog is nog scherper dan die disco zenders.
 • Henny (Pro-digitaal) - Eindhoven -
  20/06/2011 07:45 uur
  Ben het met Lex-Schiedam eens, mbt. Animal Planet: Alwéér een deel zender erbij, daar wordt je als kijker niet écht vrolijk van. Inderdaad zoals littlesat al schreef: Tijd voor Animal Planet HD, en/of NGC Wild HD, bij CDS....Ik wil best wat meer betalen dan de huidige 5 euro bij CDS voor het HD pakket, maar dan svp. géén deelzenders, potverdorie nog aan toe!! Investigation Discovery lijkt me inderdaad een goed alternatief voor Travel & Living, TLC: totaal een miskleun..
 • Lex - Schiedam -
  19/06/2011 23:46 uur
  Eindelijk! Was al enige tijd sprake van dat deze zender zou komen. Travel & Living heeft vrij weinig interessante programma's al ben ik pro-Discovery. Uiteraard woon ik in Caiway gebied en hebben we Animla Planet HD al weer een tijdje.
 • littlesat - kerkrade -
  19/06/2011 22:59 uur
  Dan wordt het tijd voor Animal Planet HD bij CDS... (en andere providers)...

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  3X BLU-RAY MODERN FAMILY S7

  Ook het zevende seizoen van Modern Family zit vol liefde en hilariteit. Totaal TV mag de Blu-ray drie keer weggeven!