Nieuws

Overzicht

04 juli 2011

Crime & Investigation Netwerk in Nederland van start

Nederland heeft er een nieuwe televisiezender bij. Na de Europese landen Engeland, Polen, Servië, Bulgarije en Kroatië heeft mediabedrijf AETN UK het televisiekanaal Crime & Investigation Netwerk ook in Nederland te bekijken.

In Nederland is Crime & Investigation vanaf vandaag voorlopig alleen bij Ziggo te bekijken. De gehele maand juli is de nieuwe crimezender door alle televisieabonnees van Ziggo te bekijken. Dit omdat het zender van de maand is. AETN UK is met meer Nederlandse televisieaanbieders over de distributie van Crime & Investigation Network in onderhandeling.

Crime & Investigation Network, een van de bekendste kanalen van de grote internationale mediabedrijf AETN UK. Crime & Investigation Network wordt Nederlands ondertiteld en bovendien wordt op 4 juli een volledig gelokaliseerde website gelanceerd. De zender wordt in Nederland geprogrammeerd en geëxploiteerd door AETN UK, een joint-venture van A+E Networks en BSkyB. Met als doelgroep vrouwen van 25-54 jaar is Crime & Investigation Network uniek in de diversiteit van nieuwe, innovatieve misdaadprogramma’s. De zender biedt een programmering met hoog gewaardeerde reality-programma’s en specials, zoals Snapped: Women Who Kill, The First 48, Steven Seagal: Lawman en vele andere.

Crime & Investigation Network opent de deur naar forensische laboratoria, politie-archieven en het rechtssysteem, biedt een kijkje achter de schermen van strafrechtelijke onderzoeken, bekijkt onopgeloste mysteries en onderzoekt de levens van beruchte moordenaars en voortvluchtigen. Terwijl de politie hard werkt om een aantal van ’s werelds fascinerendste misdrijven op te lossen, zien kijkers hoe de handhavers van de wet onderzoek doen en de nieuwste forensische technieken gebruiken om zaken op te lossen.

Christina Foley - vicevoorzitter van Distribution en New Business Development bij AETN UK - zegt: "We zijn blij dat we onze zender kunnen aanbieden aan abonnees in Nederland. Het is een prioriteit van ons bedrijf om ons bereik te vergroten in Europese markten. Door Ziggo’s vernieuwende aanpak in het beschikbaar maken van kwaliteitszenders voor de Nederlandse kijkers, is het een ideale partner voor onze lancering in Nederland.” Yoram Levi - directeur van Content and Entertainment bij Ziggo - voegt toe: "Als grote telecomprovider bieden we onze abonnees programma’s van hoge kwaliteit en ik ben ervan overtuigd dat Crime & Investigation Network een favoriet zal worden bij onze klanten, net als HISTORY™ en HISTORY™HD, die al verkrijgbaar zijn voor onze abonnees.”

In het Verenigd Koninkrijk is Crime & Investigation Network succesvol gelanceerd in juli 2006, en in de daaropvolgende jaren is de zender alleen maar gegroeid. Het kanaal had z’n beste jaar ooit in 2010, toen het aantal kijkers vergeleken met een jaar eerder met 23% gegroeid was. Crime & Investigation Network is de derde AETN UK-zender die te zien is in Nederland. AETN UK biedt momenteel momenteel twee kanalen aan, het befaamde HISTORY™ en HISTORY™HD, die in januari 2008 werden gelanceerd.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • Lampe - Nieuwegein -
  30/07/2016 19:12 uur
  Zeker content met CI. 6 personen te weten.
 • picta - groningen -
  05/07/2011 18:09 uur
  Helaas weer een zooi van die reality tv, schijtziek word je inmiddels van al die rommel. Nu hebben ze deze als vervanger voor halmark laten ze maar een nieuwe film zender zoeken inplaats van deze rommel.
 • Digitaal - digitaal -
  05/07/2011 08:49 uur
  Aan Totaaltv, jullie zetten zo mooi hierneer dat er zenders bij komen of verandert zijn. Echter op tvgids deel van de site staan deze zenders niet.
 • Gerard - Roosendaal -
  05/07/2011 08:23 uur
  tv-tv Ik bedoel niet RTL Crime Nederland maar Duitsland kwestie van onderhandelen en ondertitelen.
 • l.oosterhoff - nijega -
  05/07/2011 01:29 uur
  hallmark stopt pas op 21 juli en is bij canal digitaal nog gwoon te zien. enkel bij ziggo en upc is men nu al van het scherm verdwenen ook vreemd: bij canal digitaal is dicvory travel en living vervangen door discovery id , maar bij upc nog steeds het oude travel en living kanaal
 • Enrique H - Hoofddorp -
  05/07/2011 00:35 uur
  Love it! A&E was altijd een goeie Amerikaanse zender met interessante reality programma's en docu's. C&I zal een leuke toevoeging zijn op de kabel!
 • tv - tv -
  04/07/2011 13:30 uur
  Als je deze site nou goed had gelezen weet je dat Hallmark in de Benelux gestopt is Ziggo heeft dus deze zender vervangen dat Hallmark weg is komt dus niet door Ziggo.
 • wappy - ergens in nl -
  04/07/2011 13:29 uur
  @Peter - Roermond - 04/07/2011 12:21 uur: meen je dit nu dat die kanaal nogsteeds 4:3 is? zoja dan hoef ik het al niet meer tezien. LEven we nog in 1999 zou ik zeggen ok, maar is nu 2011 en daarbij hoord widescreen gewoon de absolute minimale standaard tezijn. Als doorgeef luik zoals CD/UPC/ZIGGO/CAI, zou ik zenders gewoon verplichten 16:9 uittezenden doe je dat neit dan ook niet doorgeven.
 • Peter - Roermond -
  04/07/2011 13:14 uur
  En nu zie ik juist dat Hallmark ook nog eens foetsie is. We leveren dus 2 goede zenders in voor een crappy one?! Nu maar hopen dat de werkzaamheden vannacht voorspoedig verlopen.
 • Peter - Roermond -
  04/07/2011 12:21 uur
  Jammer. Weer twee 4:3 zenders er bij. CI als etalagekanaal en DiscoveryID vast. En de EPG geeft bij DiscoveryScience de progs van DiscoveryID. Geen hond weet dus wat er wanneer op is. Ik vond Travel & Living trouwens af en toe best aardig, maar smaken verschillen.
 • Henny (Pro-digitaal) - Eindhoven -
  04/07/2011 12:02 uur
  Investigation Discovery (CD) M7 Group S.A) heeft nu plots wel Nederlandse ondertiteling, ach ja... :-)
 • Tv - Tv -
  04/07/2011 11:25 uur
  Omdar RTLCrime nog niet begonnen is met uitzenden.
 • Gerard - Roosendaal -
  04/07/2011 11:10 uur
  Weer een zender waar niemand op zit te wachten, waarom niet RTL Crime met goede series.
 • Henny (Pro-digitaal) - Eindhoven -
  04/07/2011 11:00 uur
  @Pieter, tja, er zijn dus meer van dit soort zenders, vandaag is inderdaad op CD (M7 Group S.A) de zender Investigation Discovery van start gegaan, het is een sd zender, (zonder nederlandse ondertiteling), en de beeldkwaliteit van deze zender vindt ik (persoonlijk) bár slecht. De 'vrouwenzender' TLC is vanaf 18.00u te zien, via het kanaal waar Animal Planet overdag dan is te zien. Een 'deelkanaal'dus, waar ik een hele grote tegenstander van ben, maar goed, we wachten wel af, géén verbetering!
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  04/07/2011 08:54 uur
  Caiway geeft deze zender ook nog niet door.
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  04/07/2011 08:53 uur
  Caiway geeft deze zender ook nog niet door.
 • wappy - ergens in nl -
  04/07/2011 08:23 uur
  @Pieter - Den Helder - 04/07/2011 08:03 uur, gaat hire om crimenetwork niet om de zender van discovery id. DUS WEL ALLEEN BIJ ZUGGO.
 • Pieter - Den Helder -
  04/07/2011 08:05 uur
  O, het is toch weer een andere crime-zender. Wordt wel misdadig op de kabel zo.
 • Pieter - Den Helder -
  04/07/2011 08:03 uur
  Elders lees ik: "De zender Discovery ID (Investigation Discovery) wordt bij zowel TV Vlaanderen als CanalDigitaal definitief de opvolger van Travel & Living. Dit heeft M7 Group S.A. intussen bevestigd. De nieuwe crime zender is voor het eerst in Nederland en België te zien vanaf 4 juli." Dus zeker niet alleen bij Ziggo.

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD MIDNIGHT SPECIAL

  Het spraakmakende Midnight Special is even bovenaards als menselijk en brengt het verhaal van vader Roy die op de vlucht slaat om zijn jonge zoon te beschermen. Totaal TV mag deze sci-fi thriller vijf keer op dvd weggeven.