Nieuws

Overzicht

23 augustus 2011

KPN maakt televisiekijken op iPad en laptop mogelijk

Vanaf 15 september kunnen alle KPN-klanten die Interactieve TV (iTV) bij het mediabedrijf afnemen in en om het huis naar televisie via de iPad en tablet kijken. Dat heeft KPN vandaag bekend gemaakt.

Gisteren werd een select aantal bestempelde journalisten van de nieuwe televisieplannen van KPN op de hoogte gebracht. KPN maakt vandaag bekend dat men vanaf 15 september de digitale dienst Interactieve Televisie Online gaat starten. Deze komt voor alle iTV-klanten gratis beschikbaar. Met iTV Online kan men via de iPad of laptop naar 20 populaire televisiezenders kijken en van andere interactieve diensten gebruik maken. Doordat KPN de iTV Online gratis gaat aanbieden kunnen vanaf de start meer dan 420.000 huishoudens in en om het huis naar de 20 beschikbare televisiekanalen kijken. KPN verwacht overigens dat men in de toekomst meer televisiekanalen voor kijken op een ander scherm via iTV Online gaat aanbieden.

Naast alle televisiekanalen van de NPO, RTL Nederland en SBS Nederland zijn ook de televisiezenders National Geographic Channel, Humor TV 24, NOS Journaal 24, 13th Street, CNN, BBC World News, TV5, SLAM!TV, JimJam en Studio 100 TV via iTV Online te bekijken. De twee laatstgenoemde kinderzenders zijn overigens alleen via de laptop – en dus niet via iPad – te bekijken wanneer men een abonnement op het aanvullend kinderpakket bij KPN afneemt. Dat deze zenders niet via de iPad te bekijken zijn heeft alles te maken dat deze kinderzenders niet in het standaard zenderaanbod van KPN zijn opgenomen.

iTV Online is vooralsnog alleen in en om het eigen huis via de internetaansluiting en daaraan gekoppelde draadloze modem van KPN te bekijken. De beelden worden ook alleen via wifi in en om het eigen huis verspreid. Het is dus niet mogelijk om via een mobiel datanetwerk of bij iemand anders thuis gebruik van iTV Online te maken.

Naast live tv biedt iTV Online ook interactieve mogelijkheden. Op de iPad kun je live-tv pauzeren en op de laptop kun je on demand uitzendingen van Programma Gemist terugkijken en films uit de videotheek bestellen en bekijken. Ook nieuw is de mogelijkheid om bepaalde interactieve functies buitenshuis te gebruiken: zo kun je thuis of onderweg de programmagids raadplegen en bladeren door het Programma Gemist aanbod alsmede door de catalogus van de Videoland videotheek. Als je het Opnemen Pakket afneemt kun je onderweg zelfs ook opnames inplannen; zo hoef je nooit iets te missen. De laptop biedt vanaf de lancering net iets meer interactieve mogelijkheden dan de iPad. Het streven van KPN is om dit verschil snel op te heffen.

Wie iTV Online via de iPad wil gebruiken kan vanaf 15 september een gratis applicatie in de Apple Appstore downloaden. Om via de laptop of PC te kijken dient met via de internetsite www.kpnvandaag.nl/itvonline in te loggen.

KPN is in Nederland de eerste televisieaanbieder die voor de consument een dergelijke digitale dienst waarbij het mogelijk wordt om televisie via iPad, laptop of PC draadloos in en om het eigen huis te kijken. In België hebben televisieaanbieders Belgacom, Telenet en Mobistar al enige tijd een dergelijke dienst beschikbaar.

Geschreven door: Jarco Kriek
Superactie: 1 jaar Totaal TV 69,- + gratis Weber BBQ. Neem nu een abonnement!

 
 • ADSL Gebruiker - Brunssum -
  28/08/2011 01:57 uur
  @G2K. Met je eens hoor.. Laatst nog die test hier gelezen van de KPN decoder. Dat je het durft om zoiets aan je klanten aan te bieden. En daarmee kwam men nog even met een nieuw model waarbij men trots wist te melden dat je 'in the cloud' kon opnemen met tig zenders tegelijk ha ha. Wat een firma dat KPN. Mensen willen een uitontwikkeld product en zelf zaken in handen houden ipv van die brakke bug decoders van jullie. En wanneer ligt die glasvezel er? 2040 of nog later?
 • Henny(Pro-digitaal) - Eindhoven -
  24/08/2011 13:28 uur
  @G2K, aan je opmerkingen valt niet veel toe tevoegen, alleen, dat het wél zo is. Ook de duitse zenders (sd) zoals ZDF of ARD, hebben wel degelijk, vooral bij live-muzikale programma's digitaal AC3 geluid (vaak ook in 5.1) de digitale uitgang op de Motorolla receivers van KPN heb je geen moer aan, je kunt er niets mee, ook aan de audioinstelling is niets te veranderen, kortom: Je hebt helemaal gelijk! Triest, maar wel realiteit. Gr. Henny (Wij kijken schotel, vaak wél met dd 5.1 geluid, optisch)
 • G2K - Nederland -
  24/08/2011 10:47 uur
  Zo!! Na jaren ploeteren met brakke i-tv software en een 2e rangs programmaanbod gaat KPN ineens het voortouw nemen! Hulde. Nou hoop ik niet dat de bestaande problemen naar de achtergrond worden verschoven, zoals de software die eens een keer bug vrij moet worden, de zap snelheid die omhoog moet en dat er gewerkt wordt meerdere geluidskanalen mee te sturen (Nog steeds geen DD5.1 geluid bij de reguliere HD zenders en zelfs geen Engels commentaar op Eurosport).
 • van Goethem maec - Berchem Antwerpen -
  23/08/2011 23:29 uur
  Ik vraag mij af wanneer kpn eindelijk in begië begint met de gewone TV, want cocurentie is hier maar pover
 • van Goethem maec - Berchem Antwerpen -
  23/08/2011 23:28 uur
  Ik vraag mij af wanneer kpn eindelijk in begië begint met de gewone TV, want cocurentie is hier maar pover
 • Alexander - . -
  23/08/2011 21:12 uur
  Als nerd kun je dit zelf ook gewoon opzetten als je Ziggo, Caiway of Glashart Media hebt. Dan kan je door heel je huis (en zelfs daarbuiten, als je upload hoog genoeg is) hoge kwaliteit streams kijken zonder vast te zitten aan een of andere App, volgestopt met DRM.
 • Henny(Pro-digitaal) - Eindhoven -
  23/08/2011 18:48 uur
  Dank voor je reactie beste Jarco, inderdaad, uiteraard heb je te maken met (auteurs) rechten, sorry voor mijn typefoutjes in mijn vorige reactie. Neemt niet weg dat ik wel blij ben met deze nieuwe ontwikkeling, het geeft je heel wat mogelijkheden méér, even met je laptopje in de tuin, lekker naar wat programma's kunnen kijken, ik vindt het wel toppie hoor, daar niet van, en zeker dat opnemen van afstand, erg handig kan dat ooit zijn. Dit zal ongetijfeld een succes gaan worden!
 • Jarco Kriek - Hilversum -
  23/08/2011 18:31 uur
  Deze twintig zijn echt al heel wat. Het lijkt allemaal makkelijk om door te gaan geven. Maar zo makkelijk is het echt niet. Er zit een heel rechtenverhaal aan vast. Waarschijnlijk heeft men met deze zenders wel een overeenkomst kunnen sluiten en met andere zenders zijn deze onderhandelingen nog in volle gang.
 • Henny(Pro-digitaal) - Eindhoven -
  23/08/2011 18:17 uur
  En alwéér jammer, dat je dit als klant zijnde van KPN, mét een IPTv abonnement, dat hier moet vernemen, waarom worden de abonnees niet persoonlijk benaders, middels bijv. een brochure, en/of een fatsoenlijke mailing? En ze hebben het over 'populaire'zneders, nou TV5 en Humor tv24 vallen daar (m.i) niet echt onder, liever Discovery en Animal Planet darvoor in de plaats wat mij betreft...overigens zijn er 56 IPTv zenders, er wordt dus nog niet eens de helft van doorgegeven...Nou, succes...

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar

  Om misbruik van de mogelijkheid tot reageren tegen te gaan, schakelen we binnenkort over op een inlogsysteem. Reageren wordt mogelijk ná koppeling met een social media account als Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn.


  Recent nieuws
  Xsarius 's Werelds beste en meest compacte vol-automatische vlakantenne

  Doe mee en win

  *

  5X DVD OUR BRAND IS CRISIS

  Our Brand Is Crisis is een satirische dramafilm met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Billy Bob Thornton. Totaal TV geeft ‘m vijf keer weg!