Nieuws

Overzicht

13 oktober 2011

Video on Demand gaat in 2012 echt doorbreken

Als alle tekenen niet bedriegen gaat 2012 in Nederland een goed jaar voor Video on Demand worden. Dat heeft onderzoeksbureau GfK tijdens een bijeenkomst van iMMovator bekend gemaakt.

Dit jaar gaan Nederlanders naar verwachting 53 miljoen euro aan het huren en kopen van online content als films en series uitgeven. GfK verwacht voor 2012 een grote stijging. Zelfs zo groot dat volgend jaar er naar verwachting door de Nederlander meer geld aan het huren en kopen van online content wordt uitgegeven dan het kopen van fysieke mediadragers als DVD en Blu-ray. GfK ziet het steeds groter wordend Video on Demand aanbod – onder meer via telecombedrijven en kabeltelevisieaanbieders – als grote drijfveer achter de grotere doorbraak van Video on Demand in Nederland. Daarnaast speelt ook het groeiend aantal Connected TV televisietoestellen in de Nederlandse huiskamer een belangrijke rol. Gebruikers van dit soort toestellen kunnen het televisietoestel direct op het internet aansluiten en van Video on Demand huur- en koopdiensten van onder meer Videoland en MovieMax gebruik maken. Hiervoor is geen klantenrelatie met een traditionele televisieaanbieder nodig.

Ook worden bijvoorbeeld spelconsoles als Playstation en Xbox steeds meer voor Video on Demand gebruikt. Onlangs maakte Microsoft nog bekend met haar spelconsole Xbox wereldwijd de televisiemarkt te willen betreden. Maar ook in nieuwere modellen Blu-ray spelers en Home Cinema sets is een directe koppeling met het internet – en dus de mogelijkheid tot direct Video on Demand gebruik – mogelijk. Verder heeft Apple zich onlangs op de Video on Demand markt begeven. Via iTunes kan men nu ook in Nederland direct films huren en bekijken op Apple apparaten als iPhone en iPad.

Geschreven door: Jarco Kriek
Half jaar Totaal TV + bakken met Menno. Neem nu een abonnement!

 
 • Aap - kooi -
  17/08/2013 13:44 uur
  Laat me niet lachen. In Duitsland is het aandeel fysieke media 90.4% Dus het constant en hard roepen dat VOD het helemaal gaat worden is gewoon niet waar
 • hdkaKRFG - vzPjzwfyxg -
  01/04/2013 01:08 uur
  4SIfQT , [url=klik]idspgrftlkzk[/url], [link=klik]kiedljxwlxuc[/link], klik
 • albert - hardenberg -
  14/10/2011 10:32 uur
  ZIGGO ondersteunt hbbtv (nog) niet.
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  13/10/2011 22:15 uur
  Van mij geen cent!!!! Ik betaal al voor de programmas en de films moeten eerste 75 procent in prijs dalen.
 • albert - hardenberg -
  13/10/2011 22:08 uur
  HBBTV TECHNIEK ZIGGO decorders met een NETWERKAANSLUITING kunnen deze techniek ondersteunen.Ziggo heeft mij dit in een e-mail bevestigd.
 • Paul - Amsterdam -
  13/10/2011 21:51 uur
  Hmm tja. 3D heb ik zelf ook nooit zo in geloofd, Joop. Maar Video On Demand wel. En wat die verwachting betreft: hier wordt gesproken over de omzet van een jaar dat al voor driekwart voorbij is. Hoeveel miljoen denk jij dan dat ze er over twee en halve maand naast zitten?
 • Joop - Hilversum -
  13/10/2011 17:44 uur
  Inderdaad goed lezen: 'naar verwachting'. Net als dat 3D 'naar verwachting' de opvolger van HDTV moest worden.
 • Paul - Amsterdam -
  13/10/2011 12:48 uur
  Goed lezen, Koffieleut: 'Dit jaar gaan Nederlanders naar verwachting 53 miljoen euro aan het huren en kopen van online content als films en series uitgeven.'

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  SOUNDTOUCH 10

  Het Bose SoundTouch 10 wireless music system is de eenvoudigste manier om in het hele huis draadloos muziek af te spelen. Totaal TV mag deze goed klinkende luidspreker één keer weggeven.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV liefst vier pagina's over de meest populaire serie van dit moment: Game of Thrones. Daarnaast spraken we met Gerard Joling over de nieuwe Geer & Goor, waarin de beide heren ouderen aan een hobby gaan helpen. We geven tot slot een Bose SoundTouch 10 wireless music system weg!