Nieuws

Overzicht

14 december 2011

KPN Interactieve TV breidt uit met Comedy Central, BravaNL en Family7

KPN vervangt morgen de nog aanwezige TMF-muziekkanalen voor de MTV-muziekkanalen MTV Music 24 en VH1 Classic. Een maand later breidt KPN het zenderaanbod van haar tv-product Interactieve TV verder uit.

De uitbreiding wordt gecombineerd met wijzigingen die KPN al eerder heeft aangekondigd. Vanaf 15 januari verhuist het nieuwskanaal Al Jazeera van voorkeuzekanaal 150 in het pluspakket naar voorkeuzekanaal 40 in het basispakket. KPN kondigde deze wijziging eind vorige maand aan. Nu heeft KPN echter bekend gemaakt dat op dezelfde dag vier nieuwe tv-kanalen aan het zenderaanbod van Interactieve TV wordt toegevoegd. Tegenover de komst van deze nieuwe tv-kanalen staat het verdwijnen van Fashion TV en Mezzo.

Het verdwijnen van het cultuurkanaal Mezzo is opvallend te noemen. KPN kiest namelijk voor de Nederlandse cultuurzender BravaNL die vanaf 15 januari de plaats van Mezzo in het zenderaanbod gaat innemen. Brava is de Nederlandse cultuur zender die opera, klassieke muziek en ballet toegankelijk maakt voor een breed televisie publiek. Zo kijkt u op Brava onder meer naar de Berliner Philharmoniker, Het Royal Opera House en het Luzern Festival.

Andere opvallende keuze van KPN is dat men de christelijke zender Family7 gaat doorgeven. Na Ziggo gaat dit tv-kanaal nu ook bij KPN als tweede grote Nederlandse tv-aanbieder digitaal doorgegeven worden. Bij UPC was de zender eerder al digitaal te ontvangen maar verdween uit het digitale aanbod. In een aantal regio’s in het UPC verzorgingsgebied wordt Family7 – na een bindend advies van de programmaraad – nog analoog doorgegeven.

Verder gaat KPN het complete aanbod van Comedy Central kanalen doorgeven. Om dit mogelijk te maken worden de tv-kanalen Comedy Central Family en Comedy Central Extra vanaf 15 januari in het zenderaanbod opgenomen. KPN is na Ziggo de tweede aanbieder in Nederland die het onlangs gelanceerde Comedy Central Extra gaat doorgeven.

Alle nieuwe zenders die op 15 januari aan het zenderaanbod van KPN Interactieve TV worden toegevoegd gaan deel uitmaken van het aanvullende pluspakket. 

Geschreven door: Jarco Kriek
Half jaar Totaal TV + bakken met Menno. Neem nu een abonnement!

 
 • Naam - Woonplaats -
  14/12/2011 21:08 uur
  @Hans - Twente: die nieuwe streams worden, ondanks de hogere bitrate, nog steeds door KPN gereencode. Deze zijn daarmee nog steeds slechter dan de 1:1 Technicolor/SAT streams op de WGDO netwerken.
 • Peter - Amsterdam -
  14/12/2011 16:37 uur
  Het wachten is nog steeds op Disney Channel en 24Kitchen......564aa
 • Hans - Twente -
  14/12/2011 14:52 uur
  "superieure beeldkwaliteit" die levert KPN alleen aan providers die samenwerken met Glashart media zins 1 december in een bitrate van 14-15 Mbit. De eigen klanten van KPN/xs4all/tweak mogen nog steeds naar HD zenders met een bitrate van 7 Mbit kijken en met standaard geluid.
 • g2k - nederland -
  14/12/2011 14:43 uur
  En dat allemaal in superieure beeldkwaliteit. Verdere uitbreiding wat niet het artikel staat: Binnen Extra zijn gratis ABC series te bekijken via de Videotheek en toevoeging van E! Entertainment in HD. Top KPN!
 • Koffieleut - Krimpen aan den IJssel -
  14/12/2011 13:49 uur
  KPN heeft zojuist bekend gemaakt dat de kosten van mobiele telefonie drastisch omhoog moeten. Ze maken megawinsten maar toch moet de prijs omhoog. Fijn hoor dat KPN Caiway wil overnemen.. ahum... Telefoonabonnementen moeten duurder worden om de kosten van onderhoud voor het mobiele netwerk op te kunnen brengen, zegt een topman van KPN. Klanten moeten minimaal 40 euro per maand betalen om de kosten te kunnen dekken. klik

 • Reageer

  karakters nog beschikbaar  Recent nieuws

  Doe mee en win

  *

  5X DVD VEEP S4

  Klaar voor nieuwe politieke spelletjes? In het vierde seizoen Veep ziet Selina Meyer haar droom eindelijk uitkomen als ze President van Amerika wordt. Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.

  Nu in Totaal TV

  CoverIn deze Totaal TV liefst vier pagina's over de meest populaire serie van dit moment: Game of Thrones. Daarnaast spraken we met Gerard Joling over de nieuwe Geer & Goor, waarin de beide heren ouderen aan een hobby gaan helpen. We geven tot slot een Bose SoundTouch 10 wireless music system weg!